Underhålla en känsla av humor att hantera

Vi kan förbereda oss för stress med hanteringstekniker, vi kan eliminera stressorer från våra liv när det är möjligt och vi kan omringa oss med socialt stöd - vi borde absolut göra dessa saker, eftersom de kan hjälpa oss att bygga motståndskraft mot stress och förbättra vår fysiska och emotionella hälsa på lång sikt. Men ibland känner vi oss stressade trots våra bästa ansträngningar, och vid dessa tider kan upprätthållandet av en humoristisk känsla för stressen vara en fantastisk försvarslinje.

Att utveckla en humoristisk känsla för livets utmaningar är en effektiv hanteringsteknik som faktiskt kan leda till bättre övergripande hälsa och enkel stresshantering. Det beror på att, förutom de hälsofördelar som skratt (som är talrika och signifikanta), ha en humoristisk känsla för livets svårigheter, kan man skapa ett sätt att knyta med andra, se på saker på ett annat sätt, normalisera din erfarenhet och behålla saker från att visas för överväldigande eller läskigt. Korrekt utvecklad, en bra humor kan hålla människor och relationer starka. Så här utvecklar du:

Svårighet: Enkelt

Tid som krävs: Löpande

Här är hur:

 1. Börja med ett leende.
  Studier visar att ett leende på ditt ansikte kan frigöra endorfiner, vilket får dig att må bättre och kan leda till att du verkligen känner dig mer glad (snarare än att bara se lyckligare ut). Även om leendet är falskt är de fördelar du kommer att uppleva riktiga! Ett falskt leende leder också lätt till en äkta. Om du kan sätta ett leende på ditt ansikte kommer skrattet att bli lättare, och stressen smälter lättare.
 1. Ta ett steg tillbaka.
  När du befinner dig i en svår situation kan det verka överväldigande. Om du försöker se din situation som observatör skulle det ofta bli lättare att känna igen vad som är roligt. Till exempel kan Lucy Ricardo (av TV-klassikerna, jag älskar Lucy) ha funnit något roligt att låsa sig i en frys, ha en kamp med en kompressor i en vingård eller bli full när man filmar en tv-reklam för Vitamedaveggemin , men titta på dessa scenarier kan vara roliga. Att försöka se din nuvarande situation genom en ny lins är känd som reframing , och det fungerar ! (Läs mer om hur reframing fungerar .) Ibland kan man föreställa sig hur man skulle titta i en sitcom kan vara den hemliga nyckeln till att hitta humor i en situation.
 1. Värdet Extremerna.
  Om din situation verkar löjligt frustrerande, känna igen den potentiella humor i hur löjligt frustrerande och irriterande det är. I din fantasi, ta situationen till en extremitet som blir ännu mer löjlig tills du hittar dig själv rolig. När du till exempel väntar på en lång rad i affären kan du föreställa dig att timmarna går, då dagar, som visualiserar dig själv att ta emot besök från dina nära och kära från ditt nya hem i denna ultralånga linje med dina barns födelsedagsfester i gångväg sju så att du kan vara där för att njuta av dem ... du får bilden.
 2. Ha en rolig kompis.
  Hitta en vän med vilken du kan skratta och låt relationen fungera för dig! Du kan var och en dela dina frustrationer och skratta åt dem i processen. Även när din vän inte är där kan du lätta ditt humör i en mörk situation genom att tänka på den förtäljning som kommer senare.
 3. Gör det ett spel.
  Du kan ha en "mest irriterande chef" tävling med dina vänner, eller försök att räkna hur många gånger samma potentiellt frustrerande händelse inträffar på en dag. ("Jag blev avbruten i trafiken 7 gånger idag, jag är nästan upp till 10!") Det fungerar bra för förutsägbara eller repetitiva irriterande situationer som du inte kan kontrollera. du kan börja värdera dem på eget speciellt sätt istället för att låta dem uppröra dig.
 1. Titta på roliga show och filmer.
  En av de faktorer som driver populariteten av shows som Modern Family eller filmer som den klassiska Ferris Buellers Day Off är att de tar lite universella situationer som många människor tycker är frustrerande och driver dem lite längre fram och påpekar sillinessen av allt. Att inse att vissa allvarligt irriterande situationer är faktiskt roliga kan hjälpa dig att uthärda dem med ett leende - även om det är ett smärt eller ironiskt leende.
 2. Läs Roliga böcker.
  Läs humoristiska uppsatser som Dave Barry eller David Sedaris , vilka båda kan ta händelser, allt från irriterande till upprörande till till och med tragiska, och hitta humor-varje på sitt eget unika sätt. Rekommenderas också de humoristiska godbitarna i Reader's Digest, liksom klassiska humorböcker som Jerry Seinfelds SeinLanguage . Att läsa andras humoristiska tolkningar av livet kan hjälpa dig att hitta din egen stil för att se världen i ett annat ljus.
 1. Gå med i Funny Clubs.
  För år sedan, när Oprah hade en show snarare än ett nätverk, gjorde hon ett segment på Laughter Yoga som fascinerade mig, och jag undersökte en klubb på egen hand och tyckte att det var en fantastisk plats att njuta av ett gott skratt. Oavsett om du tar det skratta på allvar eller skrattar åt det som gör det, kan du delta i övningarna av skrattyoga med andra humor-deltagare kan vara ett mycket effektivt sätt att komma tillbaka i praktiken för att få lite mer giggles in i din dag .
 2. Att få dina vänner ombord med skratt kan vara ett utmärkt sätt att göra skrattet lättare. De kan hjälpa dig att hitta humor i livet, och du kan hjälpa dem. Dela dina tankar, dela dina skämt och dela den här artikeln - du kommer alla att skratta på nolltid!