Hur man minskar bullerföroreningens negativa effekter

1 - Minskande bullerförorening

Det finns många alternativ för hantering av bullerstörningspress, men det är alltid ett alternativ. Creative RF / Caspar Benson / Getty Images

Bullerförorening kan påverka betydelsen negativt på kroppen, inklusive förhöjd blodtryck, nedsatt kognitiv funktion och andra effekter av kronisk stress. Följande är effektiva strategier du kan använda för att begränsa de negativa effekterna av buller och för att skydda din hälsa och lycka.

Begränsa bullret

Din första försvar mot bullerföroreningar är att göra vad du kan för att kontrollera din miljö och begränsa ljudet som kommer in i ditt utrymme. Följande är sätt att du kan begränsa miljöbuller och störa effekterna av bullerförorening:

Fortsätt läsa för sätt att minska påverkan av buller.

2 - Om du inte kan eliminera bullerföroreningen

Ett par hörlurar kan transportera dig till en mer avkopplande plats, även om du bara är i ditt sinne. Mark Lewis / Getty Images

Om du inte kan eliminera ljud från din miljö kan du faktiskt skapa en friskare miljö genom att ersätta stressinducerande miljöljud med mer tilltalande. Till exempel kan du minska påverkan av flygplatsen eller stadsbuller med en vit ljudmaskin eller " ljudspa ". De spelar ljud som sträcker sig från vattenfall till regn till babblingbäckar till grundläggande statiska, och dessa ljud döljer de mer skadliga miljöljuden som kan distrahera dig eller negativt påverka din sömn . De kan också göra det enklare att meditera eller praktisera visualiseringstekniker .

Dessutom kan du dränka distraherande ljud från en bullriga kontorsmiljö eller stadsdel med musik från din iPod eller stereo och njut av stresshantering och hälsofördelar med musik samtidigt som effekterna av det andra bruset minskar. Detta kan också förbättra ditt humör, öka din immunitet, lugna din fysiologi eller energisera dig. Medan du verkligen handlar lite ljud för andra kan ljudet av natur eller musik vara lugnande och bättre för din hälsa.

3 - Skydda din hälsa från bullerförorening

Meditation och andra tekniker för stresshantering kan minska den totala stressen. Tetra Images / Tetra bilder / Getty Images

Eftersom en del av vägtullförlusten beror på aktiveringen av kroppens stressrespons , står det att du kan motverka några av dessa illamående effekter genom att regelbundet använda tekniker som kan vända kroppens fysiologiska förändringar som kommer med kronisk stress. Följande är några av de mest effektiva teknikerna du kan använda: