Hur sorterar jag ut om jag har ADD-symtom?

Fråga: Hur sorterar jag ut om jag har ADD-symtom?

"Jag är helt oorganiserad och kan inte koncentrera mig på någonting om jag inte är intresserad. Jag hade aldrig hört talas om ADD tills min Gran köpte mig en bok om organisation. Inne i boken är en lista med symptom för ADD och jag kan identifiera med de flesta av dem. Jag är i mitt andra år på college och har svårt att hålla koll på jobbet. Jag förlorar saker kontinuerligt, mitt sinne vandrar och att få uppdrag i tid skapar mycket stress. Mina vänner säger att jag är en bunt av energi. Jag vill bara tänka mig lite och inte spendera timmar som gör ett enkelt beslut. Vad gör jag?"

Svar:

Den här användaren fortsatte med att förklara att hon är dyslexisk, har svårt att bearbeta information, och även om hon alltid har varit väldigt rörig var en modellstudent fram till college och undrar om hon på grund av detta kanske inte uppfyller kriterierna för ADD. Hon oroar sig också för bullret i pressen om att "ta på sig störningar som täcker för personliga misslyckanden".

Svar:
Om du har frågor och bekymmer om att det kan vara symptom på ADD utöver den dyslexi som orsakar dig problem, sätt upp ett möte med en läkare för en ADD-utvärdering .

Ja, om du har ADD, hade symtomen varit närvarande i barndomen. Du nämner några problem med oordning och känslor av rastlöshet. Det är också möjligt att de åtgärder som används av lärare och dina vårdgivare (struktur, rutiner, omedelbar feedback och belöningar, etc.) hjälpte dig att hantera ADD-symtomen så att de helt enkelt inte var så uppenbara när du var yngre, men nu när du är i skolans frihet och ostrukturerade miljö, är symtomen svårare att hålla kontrollen över.

Låt inte vad andra har sagt i pressen eller vad som helst hindrar dig från att försöka lista ut med en läkare vad som kan hända för att orsaka sådan stress, distraherbarhet, disorganisation och nervös energi. Det kan eller kanske inte läggas till, men en kvalificerad läkare kan hjälpa dig att ta reda på vad som händer och börja vidta åtgärder för att ta itu med problemet och få livet att bli mer glatt och produktivt för dig.

För ytterligare läsning klicka på:
Undrar om du har vuxen ADD?
Diagnostisera ADD / ADHD
Symtom på ADD / ADHD
Diagnostiska kriterier för ADD / ADHD