Hur kan träning förbättra ADHD-symtom?

Vi vet alla att träning är bra för våra kroppar, men visste du att det också är bra för din hjärna?

John J. Ratey, MD är en klinisk professor i psykiatri vid Harvard Medical School och författare till åtta böcker, inklusive bästsäljaren, "Spark: Den revolutionära nya vetenskapen om övning och hjärnan".

I sin bok utforskar Dr. Ratey sambandet mellan motion och hjärnans prestanda.

Han var vänlig nog att svara på några frågor.

Motion för behandling av ADHD hos barn och vuxna

Det finns många anledningar till motion i ADHD. Motion ökar nästan omedelbart dopamin och norepinefrin och håller dem under en tidsperiod så att den fungerar som en liten bit av Ritalin eller Adderall. Det bidrar också till att fortfarande impulsiviteten och fortfarande begäret för omedelbar tillfredsställelse, eftersom det fungerar för att väcka den främre funktionen av den främre cortexen, vilket i sin tur möjliggör förseningen, bättre val, lite mer tid för att utvärdera konsekvenser.

Övning och inverkan på lärande

Övning påverkar lärandet på tre sätt:

Övning och dess inverkan på stressnivåer och humör

Övning bidrar till att öka responsen på stressorer - det vill säga vi blir mindre stressade av samma stressorer när de är i passform. Vi slår inte på det initiala spänningssvaret så snabbt. Vi gör också våra celler mer motståndskraftiga i en process som kallas "stressinoculation". Genom att stressa cellerna lite bygger vi upp inre motstånd mot framtida stressorer, så vi gör arméer i våra egna antioxidant enzymer, reparerar och ombygger proteiner, och förbättra de giftiga avfallshanteringspersonalen inuti våra nervceller.

Stämningen förbättras genom att höja nivåerna av samma neurotransmittorer som vi riktar mot våra antidepressiva medel: dopamin, norepinefrin och serotonin . Alla får jacked upp av träning. BDNF är i sig ett antidepressivt medel; motion återskapar den deprimerade hjärnan för att göra sitt jobb för att anpassa sig till miljön.

Källa:

John J. Ratey, MD. Personlig intervju / korrespondens. 18 mars 08