Vad är dina skäl att sluta röka?

De flesta som röker önskar att de inte gjorde det. Vi lever med hat för något vi tror att vi inte kan leva utan. Rädslan för allvarlig sjukdom är vanligtvis också där, lurar i bakgrunden och alltid den hemska känslan av att vara maktlös att sluta. Vi har alla många anledningar till att sluta röka, men vi kan bara inte tycka om att göra det. Nikotinberoende gör det för en person.

Bekräftar rökarens avslag

Som rökare lever vi i förnekelse om vilka cigaretter som gör oss. Vi måste annars, det skulle inte finnas någon komfort i rökning, ingen lättnad ... inget nöje.

Ja, vi vet att rökning orsakar cancer och emfysem - vi vet att rökning dödar och att vi spelar roulette med vår hälsa. Men vi vet också att de flesta rökrelaterade sjukdomar tar år att utvecklas, så vi säger att vi har tid att ingenting kommer att hända oss. Dessutom händer de dåliga sakerna alltid med andra människor, eller hur? Höger? Fel. Med över 6 miljoner människor som dör varje år från tobaksbruk , är chansen mer än bra att vi kommer att hamna ett tragiskt tillägg till den statistiken om vi fortsätter röka.

Varje ytterligare år investerar vi i rökning komprometterar våra chanser att överleva allt mer.

Så småningom kommer det en tid för de flesta rökare när "rökskärmen" börjar bära tunn.

Och när det gör, förlorar röken sin glans; dess förmåga att lugna. I stället blir rökning en rädsla, ångestdriven aktivitet som inte har något att göra med nöje eller avkoppling , och vi tänker sluta med varje cigarett vi lyser.

Klar för att sluta röka

Det faktum att du läser den här artikeln är ett gott tecken.

Du är nog sjuka av att röka och olycklig nog att leta efter hjälp. Bra för dig, för när det gäller att övervinna narkotikamissbruk är utbildning viktig . Ju mer du förstår hur rökning påverkar dig och vad du kan förvänta dig när du avvänder dig själv, desto bättre förberedd kommer du att bli till framgång.

Varför vill du sluta röka?

Vilka är orsakerna till din önskan om att sluta röka? Sätt dig ner med penna och papper och lista dem ut. Inkludera varje enskild anledning du kan tänka på, från den största, mest uppenbara, till den minsta.

Tänk på fördelar och nackdelar med att röka när du skriver din lista, och när du är klar, gör en kopia för att bära med dig. Lägg till det när fler anledningar kommer att komma ihåg, och läs din lista när lösningen är på en låg ebb. Det kommer snabbt hjälpa dig att få dina prioriteringar i ordning och hålla dig på rätt spår med ditt avsluta program.

Tänk på din lista med skäl som en hörnsten i stiftelsen du bygger för att röka .

Var patienten med dig själv

Mycket av processen för frisättning från nikotinberoende kommer ner till vanlig gammal övning. Vi lärde oss att röka en dag i taget tills den var sammanvävd i nästan varje aktivitet i våra liv.

Det är bara meningsfullt att vi ska tillåta oss den tid det tar att omskolera gamla vanor till nyare och friskare som inte involverar rökning.

Behåll dig själv med kunskap och stöd, och var tålamod . Du blir starkare på dagen.

Framgången börjar i våra sinnen

När vi får våra tankar att gå i rätt riktning kommer det lättare att ta positiva åtgärder.

Det är som en snöboll som rullar nedförsbacke. Kanalisera dina tankar på det pappersarket, och du kommer att börja få fart. När du har startat snöbollsvalsningen kommer du bli förvånad över vad du kan göra för att förändra ditt liv till det bättre.

Om du vill förändra ditt liv, ändra ditt sinne.