Hur man studerar för dina psykologi klasser

Att studera för dina psykologi kurser kan vara mycket annorlunda än att studera för några av dina andra college klasser som matte och historia. Medan du fortfarande kan använda många av dina försökt-och-sanna studiestrategier kan du upptäcka att du behöver prova några nya tekniker för att lyckas i dina psykologi-klasser . Kolla in några av dessa tips för hur du studerar psykologi.

Gör det mesta av klassföreläsningarna

Elever använder ibland klasstid som ett tillfälle att dagdrömma eller tupplur, men det kan vara farligt för din betyg. Även om du är ett av de lyckliga få som klarar av att krossa utan att vara uppmärksam på föreläsningar, fråga dig själv en fråga: Skulle jag verkligen få ut det mesta av din utbildning? Den information du lär dig nu kommer att tjäna som grund för mer avancerade klasser, så att skapa en solid förståelse nu kommer att vara avgörande för din fortsatta framgång i skolan.

Aktivt lyssnande är en inlärningsstrategi som innebär att fokusera på vad högtalaren säger, uppmärksamma icke-verbala signaler och ställa frågor vid behov. För att få ut mesta möjliga av dina föreläsningar, läs alltid de tilldelade kapitlen före klassen. När du läser kapitlet notera du eventuella frågor. Om dessa frågor är oupplösta när föreläsningen är över, fråga din instruktör för ytterligare förtydligande.

Ta goda psykologiska anteckningar

Oavsett hur du väljer att studera psykologi, antingen i traditionell klassrumsinställning eller i en online kurs , bör du alltid ta högkvalitativa psykologiska anteckningar . Den enkla handlingen att skriva saker ner är ett bra sätt att hjälpa till att sätta informationen i ditt minne, men det har också fördelen att du får något att hänvisa till senare.

Förutom att ha goda noteringsförmågor bör du också spendera lite tid varje vecka genom att granska dina klassnoteringar. En strategi som fungerar ganska bra är att spendera 10 till 15 minuter innan klassen läser igenom föregående dagens anteckningar och sedan tillbringar ytterligare 10 till 15 minuter efter att ha läst igenom de anteckningar du just tagit. Dessa korta studie sessioner hjälper dig att behålla informationen bättre genom att periodiskt uppdatera materialet i ditt minne.

Lär informationen till en klasskamrat

Ett av de bästa sätten att lära sig är att faktiskt lära informationen till en annan person. Om möjligt, koppla ihop med en annan elev och träna för att förklara olika psykologiska teorier till varandra. Genom att göra detta får du möjlighet att relatera information i dina egna ord samt lyssna på någon annan ge en egen förklaring av olika psykologiska begrepp.

Ett sätt att uppnå detta är att bilda en studiegrupp med några klasskamrater. Varje vecka, tilldela en viss fråga eller avsnitt till varje medlem i gruppen och sedan vända sig om att lära varandra om begreppen, granska materialet och diskutera eventuella frågor du kan ha. Det här är ett bra sätt att studera materialet och se till att Informationen är fast cementerad i ditt minne.

Jämför och kontrast olika teorier och koncept

Att studera psykologi innebär mer än att bara läsa och memorera fakta. Det är viktigt att jämföra och kontrastera olika teorier och tänka på hur dessa begrepp relaterar till verkliga livet. När du lär dig om olika ämnen jämför du det nya materialet med saker du tidigare lärt dig.

Du kan till exempel skapa ett diagram som beskriver skillnaderna mellan olika grenar av psykologi eller utforska likheterna mellan två teorier om personlighet . Slutligen, genom att relatera informationen som du lär dig till riktiga exempel i ditt eget liv, kommer du att upptäcka att det är mycket lättare att förstå och komma ihåg kom testtid .