Lär dig om att avslöja ADHD när du ansöker om högskola

Beslutet att avslöja är en individuell

Frågan om huruvida uppmärksamhetsbrist eller hyperaktivitetsstörning ( ADHD ) ska avslöjas är en som ofta kommer upp för elever med ADHD under skolplanerings- och ansökningsförfarandet. För dessa elever är det underliggande bekymmer ofta - kommer upplysningar att skada mina chanser att komma in?

Beslutet att avslöja kan vara en mycket individuell.

Det finns lagliga skydd som förbjuder högskolor och universitet att diskriminera en kvalificerad sökande och neka inträde på grund av funktionshinder, inklusive ADHD.

Betydelsen av stöd i högskolan

Övergången till högskolans liv och akademiker på högskolanivå kan vara en utmanande för en tonåring med ADHD . På högskolan står eleverna inför ökade krav, ansvarsområden och distraheringar - allt utan det inbyggda stödsystemet hemma. Förstå hur ADHD påverkar dig akademiskt, socialt och emotionellt och få stöd på plats tidigt kan vara kritiskt för framgång.

Symtom på ADHD kan påverka en person på olika sätt och de nivåer av stöd som behövs på college varierar från person till person. Att ha insikt i din ADHD och söka de nödvändiga resurserna måste du vara framgångsrik i högskolan är styrka och demonstrerar en hög nivå av självmedvetenhet och mognad.

Fördelarna med att avslöja din ADHD tidigt i ansökningsförfarandet kan innehålla orienteringsboende, till exempel utökad tid på platsundersökningar, stöd i registreringsprocessen och tillgång till skolans akademiska supporttjänster.

Om du väljer att avslöja, är det ofta användbart att skriva om dina erfarenheter med ADHD i din högskoleuppsats och ge en tydlig bild av hur du har hanterat svaghetsområden, samt att dela om dina styrkor och intressen.

Ställ in intervjuer med antagningsledarna på dina högsta högskolor så att du kan ansluta personligen och förklara mer om dina tidigare prestationer - speciellt om du behöver skapa sammanhang i en ojämn akademisk profil. Läs ytterligare tips om college planering och ansökan för studenter med ADHD.

Det viktigaste är att hitta ett college som uppfyller dina individuella behov. När du kan korrekt bedöma dina förmågor och nivån på stöd du behöver för att hantera funktionshinder och matcha dessa behov med en lämplig högskoleinställning , ökar dina chanser till framgång exponentiellt! Lär dig om fördelarna med ADHD-coaching för studenter

> Källa:

> Patricia Quinn, MD, ADD och College Student: En guide för gymnasieelever och högskolestudenter med uppmärksamhetsbrist. Magination Press, Washington, DC 2001.

> Mary McDonald Richard, "Vägar till framgång för högskolestudent med ADD-boende och föredragna praxis" Journal > on > Postsecondary Education and Disability , volym 11, # 2 och 3, vår / hösten 1995.