Hur man konfronterar mobbning på arbetsplatsen

När det gäller mobbning på arbetsplatsen finns det inga snabba korrigeringar. Men det finns några saker du kan göra för att konfrontera beteendet. De tre bästa sakerna du kan göra är att ta hand om dig själv, ta itu med mobbning och söka stöd utanför. Här är några idéer om hur detta kan uppnås.

1. Ta hand om dig själv

Lär dig att känna igen mobbning. När du inser att du blir mobbad, kommer du vara mindre benägen att skylla dig själv eller ta ansvar för något som inte är ditt fel.

Kom ihåg att mobbning är ett val som mobbaren gör, inte något som är defekt i dig.

Inse att du kan ändra ditt svar. Även om det är omöjligt att ändra någon som inte vill ändra, kan du ändra hur du svarar. Ta dig tid att tänka på hur du vill hantera situationen. Vill du söka ett nytt jobb? Vill du anmäla händelsen? Vill du begära en överföring? Bara du kan bestämma hur du vill ta itu med situationen.

Lär dig hur du ställer in gränser. Var uppriktig och direkt med mobbningen om hur du planerar att ta itu med hans beteende. Lär dig att vara fast, självsäker och självständig . Till exempel kan du berätta för mobbningen om han fortsätter att hota dig med arbetsförlust och att sabotera ditt arbete, att du kommer att anmäla sitt beteende till mänskliga resurser.

2. Adressera problemet

Håll en journal. Var noga med att dokumentera felaktigt beteende. Denna information kommer att hjälpa chefer eller externa organisationer att vidta åtgärder.

Var specifik om vad du skriver ner. Inkludera datumet, tidpunkten, platsen, händelsen som inträffade eller ord som sades och eventuella vittnen till evenemanget. Det kan också vara till hjälp att inkludera hur det fick dig att känna eller hur det påverkat dig. Du bör också spela in information om klagomål som du lämnat in och de svar du har fått.

Skapa ett pappersspår. Om du märker att ditt arbete är saboterat, var noga med att du skapar ett pappersspår som beskriver vad du jobbar med och vad du har åstadkommit. Om en mobbning försöker tvinga ut eller krossa dina chanser för kampanjer är det bästa sättet att slåss tillbaka att se till att andra håller sig uppdaterade med dina projekt. Använd e-post, aktivitetsrapporter och andra verktyg för att dela med dina medarbetare och handledare vad du gör. Var ödmjuk i att betona dina prestationer, men var noga med att folk är medvetna om det arbete du gör.

Rapportera händelser. Att vara tyst om mobbning ger mobbningen mer makt och kontroll över dig. När du är redo, måste du anmäla mobbningen till en chef, handledare eller annan person i auktoritetstillstånd. Var lugn och håll dina känslor i koll när du delar information om mobbning. Alltför distraherade klagomål är distraherande och kan göra meddelandet förvirrande. Också vara förenlig med detaljer. Det kan vara till hjälp att skriva ut vad du vill säga i förväg.

Håll din rapport relevant. Med andra ord delar endast specifika uppgifter om mobbningens beteende. Gör inte antaganden eller överdriva detaljer. Och kritisera inte mobbningen som person eller ring honom namn i mötet.

Det är det olämpliga beteendet som behöver åtgärdas. Håll fokusen där.

3. Sök utanför hjälpen

Hitta hjälp till din situation. Rapportera mobbning till mobbningens chef eller handledare. Bullying är en stor fråga som inte kan hanteras ensam. Om mobbaren är ägare eller chef, överväga att lämna in ett klagomål. Beroende på hur du mobbar, kan du hitta skydd med Equal Opportunity Employment Commission, arbetsdepartementet, lagen om amerikaner med funktionshinder, den lokala polisen eller till och med en lokal advokat.

Omgiv dig själv med att bemyndiga människor. Hitta personer som kan förstå vad du upplever och vem kommer att ge stöd.

Det hjälper till att prata om vad du upplever, så håll det inte inne.

Sök professionell hjälp eller rådgivning. Att vara inriktad på en mobbning kan få allvarliga konsekvenser. Det kan påverka ditt humör, ditt självkänsla och till och med din fysiska hälsa. Var noga med att hitta lite hjälp, speciellt om du märker att du känner dig deprimerad .

Kom ihåg att du inte är ensam. Mobbning på arbetsplatsen är en utbredd fråga. Låt inte det du upplever definiera dig. Istället hitta en supportgrupp i ditt område eller starta en egen.