4 Fakta du behöver veta om e-cigaretter

E-cigarettforskning pågår, men mycket behöver fortfarande läras om detta rökalternativ , inklusive effekterna på hälsan på lång sikt.

Vi vet att traditionell cigarettrök innehåller upp till 7000 toxiner, inklusive 250 giftiga och 70 cancerframkallande kemiska föreningar. Ingen nivå av begagnad cigarettrök anses säker att andas.

E-cigarettutsläpp innehåller däremot mycket färre toxiner, delvis på grund av att ångan inte är en biprodukt av brinnande organiskt material, utan att uppvärma den nikotinhaltiga vätskan, vilket får den att förångas.

Medan e-cigaretter är mindre farliga än traditionella cigaretter, är de inte ofarliga. Låt oss ta en närmare titt på de problem du borde vara berörda om du tänker på att använda e-cigaretter som ett rökalternativ eller ett sluta hjälp.

1. Elektroniska cigaretter är inte reglerade

I Förenta staterna måste tobaksprodukter som regleras följa strikta regler som införs av amerikanska Food and Drug Administration (FDA).

Dessa inkluderar:

För närvarande innehåller regulerade tobaksprodukter cigaretter, cigarettobak, rökfri tobak och egen tobak.

FDA planerar att snart utvidga sitt paraply av kontroll över fler tobaksprodukter. De är e-cigaretter, cigarrer , piptobak, nikotingeler, hookah tobak och lösliga lösningar .

Dessa produkter skulle vara föremål för de ovan angivna reglerna och skulle också inkludera hälsovarning, inte säljas i varuautomater på platser som är tillgängliga för barn och hålla sig till lägsta ålder och ID-restriktioner för försäljning.

Hur brist på regelverk gör ont för konsumenterna

Den nuvarande bristen på regler för e-cigaretter innebär att du inte kan lita på att den produkt du köper innehåller den mängd nikotin som det påstår eller att det produceras med någon kvalitetskontroll. Narkotika av läkemedelsklass används i alla amerikanska NRT-produkter , men konsumenterna kan inte räkna med det med oreglerade tobaksprodukter.

På samma sätt kan information om förpackning avseende nikotinfria patroner inte lita på. De kan och innehåller ofta nikotin. Det här är särskilt dåligt om du använder e-cigaretter som ett slutstöd och försöker minska nikotin gradvis till noll.

Slutligen varierar kvaliteten hos elektroniska cigarettanordningar i stor utsträckning, vilket kan påverka ångsammansättningen och toxiciteten.

2. E-cigaretter innehåller några överraskande toxiner

I en studie som granskade tillgänglig information om e-cigarettvätska, patroner, ånga och utandningsutsläpp noterade författarna närvaron av ett antal toxiner i olika mängder, inklusive formaldehyd, acetaldehyd, akrolein, o-metylbensaldehyd, aceton, flyktiga organiska föreningar, fenolföreningar, polycykliska aromatiska kolväten.

Medan mängderna av dessa kemikalier är mycket mindre i e-cigaretter än i traditionella cigaretter, finns det risk för exponering för några av samma kemikalier som är farliga i cigarettrök .

TSNA i e-cigaretter

E-cigarettvätska och ånga har visat sig innehålla TSNA , en grupp av fyra kemiska föreningar som anses vara några av de mest potenta cancerframkallande ämnena i tobaksvaror och tobaksrök. TSNA finns i grön tobak och bearbetad tobak, inklusive flytande nikotin.

TSNA är associerade med lungcancer, mun och esofageal cancer, levercancer och bukspottskörtelcancer.

Det finns växande bevis på att TSNA kan bidra till livmoderhalscancer.

Tunga metaller i e-cigaretter

Forskare som studerar e-cigarettutsläpp har identifierat krom, en metall som inte är närvarande i cigarettrök, liksom ett antal andra tungmetaller som är inklusive zink och bly. Koncentrationerna är mycket lägre än i traditionell cigarettrök men är inte noll. Nickel är närvarande i nivåer 4 gånger högre än i vanlig cigarettrök.

Det verkar som om metallerna troligen kommer från patronerna och att standardisering av kvaliteten på deras konstruktion kan minska dessa toxiner.

3. E-juice är giftigt

Den "aktiva" ingrediensen i e-cigaretter och anledningen till att människor använder dem är nikotin och nikotin är ett gift. Det har använts i insekticider i åratal och är beroendeframkallande ingrediens i både cigaretter och e-cigaretter.

Enligt en CDC-studie som har granskats till gifterrasser över Förenta staterna med e-cigarettvätska innehållande nikotin, har incidensen av oavsiktlig förgiftning ökat de senaste åren då e-cigaretter har blivit populära.

Det var bara ett samtal per månad om flytande nikotin i september 2010 och 215 samtal per månad före februari 2014. Cirka hälften av samtalen innebar att barn under 5 år utsattes för e-cigarettvätska och 42 procent från personer över 20 år.

E-vätska kommer i flera söta, godismakar, vilket är tilltalande för barn. Förgiftning sker när nikotinläckad e-vätska inandas, intas eller absorberas genom huden eller ögonen.

I december 2014, vad som kan vara den första döden av ett barn på grund av flytande nikotin inträffade i New York State när en enårig som intog flytande nikotin dog kort därefter. Lokal polis bekräftade inte att den flytande nikotinen var förknippad med e-cigaretter, men det är troligt.

Och tidigare i 2014 fick en valp i Storbritannien en e-vätskekassett och var död inom några timmar efter att tugga genom den och intagade en liten mängd vätska.

4. E-cigaretter är ett alternativ för rökning, inte ett slutstöd

Det är troligt att e-cigaretter kommer att bli en reglerad produkt i framtiden. När det inträffar är det också troligt att en läkare utformad och godkänd behandling för rökningstopp med hjälp av elektroniska cigaretter kommer att bli tillgänglig.

När och om det händer kan konsumenterna räkna med en konsekvent nivå av tillverkningskvalitet och nikotinkvalitet och innehåll. De kommer också att ha ett program för att helt och hållet stoppa ner och av nikotin, vilket är syftet med något slutstöd.

Människor använder redan e-cigaretten som ett medel för att helt och hållet sluta nikotin, och vissa lyckas med framgång. På flipsidan överför många e-cigarettanvändare antingen deras beroende av tobak till enheten eller så småningom går tillbaka till att röka traditionella cigaretter på heltid eftersom de fortfarande är aktivt beroende av nikotin.

Om du funderar på att använda e-cigaretten för att sluta röka, gör några undersökningar först om de sluta hjälpmedel som finns tillgängliga på marknaden idag och diskutera dem med din läkare, som kan erbjuda råd om det bästa valet för dig.

källor:

US Food and Drug Administration. FDA föreslår att förlänga sin tobaksmyndighet till ytterligare tobaksvaror, inklusive e-cigaretter. http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm394667.htm. Åtkomst till mars 2015.

British Medical Journal. Kemisk utvärdering av cigaretter. http://tobaccocontrol.bmj.com/content/23/suppl_2/ii11.full. Åtkomst till mars 2015.

University of Southern California. Secondhand E-cigarettrök: Sundare än vanlig cigarettrök, men innehåller fortfarande vissa giftiga ämnen. http://pressroom.usc.edu/second-hand-e-cigarette-smoke-healthier-than-regular-cigarette-smoke-but-still-contains-some-toxicelements/. Åtkomst till mars 2015.