9 steg för att ge komplimanger när du har SAD

Komplimanger är mindre benägna att ges av personer som lider av social ångest än de som är naturligt bekväma i sociala situationer. Genom att lära sig reglerna för att ge goda komplimanger och genomföra dem dagligen kan du bli lika skicklig att ge beröm.

Att ge komplimanger är en viktig social färdighet att lära sig eftersom det är ett bra sätt att starta konversationer , utveckla sociala obligationer och minska ångest om att kommunicera.

9 steg för att ge stora komplimanger

  1. Ge inte komplimanger slumpmässigt. Du borde verkligen tro på komplimangen eller det kommer att stöta på som obetydlig.
  2. Ge specifika snarare än allmänna komplimanger. Istället för "Ditt kök ser bra ut," säg något som, "Ditt kök ser bra ut, jag gillar verkligen ditt nya skåp och hårdvara."
  3. Precis som att få komplimanger , ger komplimanger dig att starta en konversation. Du kan lägga till, "Var fick du skåp från" eller "Vem installerade ditt kök?"
  4. Tänk på inställningen och ditt förhållande med personen för att se till att komplimangen är lämplig. Personliga kommentarer får endast erbjudas att stänga vänner i privata inställningar.
  5. Använd kreativa och ovanliga ord istället för vardagliga. Vilket skulle vara med dig längre - "Din nya klänning är väldigt snäll" eller "Din nya klänning är fantastisk! Jag älskar tyget, det är verkligen iögonfallande!"
  1. Ta möjligheter att komplimera karaktärsdrag snarare än utseende, eftersom de här komplimangerna sällan hörs. Till exempel, komplimanger en mamma med hennes medkänsla för sina barn eller en lärare på hans förmåga att hålla eleverna motiverade.
  2. Var villig att ge konstruktiv kritik. Komplimanger betyder mer när den andra personen vet att du inte är rädd att också vara ärlig om fel.
  1. Var inte rädd för att komplimera människor i auktoritet. Människor med makt tenderar att få färre komplimanger och du kan bli positivt överraskad över det svar du får - personen kommer troligen att välkomna den positiva feedbacken.
  2. När man komplimangerar någon med låg självkänsla kan det vara bättre att undvika uppblåst beröm och komplimangbete i stället för personliga egenskaper. Forskning har visat att när barn med lågt självkänsla är uppblåsta beröm eller beröm om sina personliga egenskaper, tenderar det att återfå, göra dem oroliga för framtida misslyckanden eller undvika framtida utmaningar.

När du väl har behärskat konsten att ge komplimanger, kan du upptäcka att du också är bättre att ha graciöst komplimanger . Kom ihåg, om du ger eller tar emot, komplimanger ska alltid vara en positiv upplevelse.

Forskning om komplimanger och social ångestsyndrom

I en liten studie av 17 personer med generaliserad social fobi från 2008 visades att de med sjukdomen hade fysiologiska reaktioner på negativa kommentarer (kritik) men inte positiva eller neutrala kommentarer. Medan du inte kan styra vad andra säger till dig, varför inte överväga att kontrollera vad du säger till dig själv?

Negativa tankar är inte så annorlunda än kritik från andra.

Tänk på det på så vis: varje gång du tänker på en negativ tanke om dig själv, kan du potentiellt orsaka dig själv.

Istället försöker du tänka positiva eller neutrala tankar om dig själv för att främja bättre känslomässig stabilitet och välbefinnande. Fånga dig själv varje gång du har en negativ tanke om dig själv och ersätt den med en positiv eller neutral. Medan det först kan bli krångligt, blir det automatiskt mer automatiskt.

Källa:

> Blair K, Geraci M, Devido J, et al. Neural Response to Self- och Other Referential Praise and Criticism in Generalized Social Phobia. Arch Gen Psychiatry . 2008; 65 (10): 1176-1184. doi: 10,1001 / archpsyc.65.10.1176.

Brummelman E et al. Det är inte bara vackert - det är otroligt vackert! ": Den negativa inverkan av uppblåst beröm på barn med låg självförtroende. Psychol Science. 2014; 25 (3): 728-735. Doi: 10.1177 / 0956797613514251.

Brummelman E et al. På att mata de som är hungriga för beröm: Personen berömmer bakbränder hos barn med låg självförtroende. J Exp Psychol Gen. 2014: 9-14.

Trunk P. Brazen Karriär: De nya reglerna för framgång . New York: Business Plus; 2007.