Så här hittar du PTSD-terapeuter

Upptäck webbplatser som listar PTSD-terapeuter i närheten av dig

Om du är som många personer med posttraumatisk stressstörning (PTSD), kan du vara osäker på var du ska hitta PTSD-terapeuter att välja mellan för att behandla dina symtom . Beroende på svårighetsgraden av deras PTSD kan vissa människor finna detta en överväldigande och stressig uppgift.

Internet till räddning! Nu finns det ett antal webbplatser med gratis sökmotorer som hjälper dig att hitta psykiatriska leverantörer i ditt område som behandlar PTSD. Några populära webbplatser beskrivs nedan.

UCompareHealthCare.com

Tetra Images / Getty Images

UCompareHealthCare.com är en ledig sökmotor från det som kan hjälpa dig att hitta läkare i ditt område som kan behandla PTSD. Även om denna sökmotor inte är helt inriktad på mentala hälsovårdare, kan den rikta dig till psykiatriker i ditt område som tillhandahåller mentalvårdstjänster. Du kan söka läkare på denna webbplats med namn, plats eller medicinsk specialitet. En annan fördel med UCompareHealthCare.com är att den ger information om flera praktikplatser (för läkare som har mer än ett kontor) samt doktorsutbildning och yrkesutbildning, specialitet och certifiering.

Mer

American Psychological Association - Psykolog Locator

Den amerikanska psykologföreningens sökmotor för psykologsökning kan hjälpa dig att enkelt hitta psykiatriska leverantörer i ditt område. Allt du behöver göra är att ange din postnummer eller din stad och stat. Du kommer då att få kontaktinformation för psykologer som tillhandahåller mentalvårdstjänster i närheten av var du bor. Denna sökmotor listar inte terapeuter specialiteter. Det ger dock en telefonservice där du kan få en remiss till en psykolog i ditt område. När du ringer kommer operatören att använda din plats för att hjälpa dig att ansluta till den psykologiska föreningens hänvisningstjänst för ditt tillstånd.

Mer

The Angst Disorder Association of America - Hitta en terapeut hemsida

The Angst Disorder Association of America: s webbplats för att hitta en terapeut kan hjälpa dig att hitta mentala hälsovårdare i ditt område som specialiserat sig vid behandling av ångestsjukdomar, inklusive PTSD-terapeuter. Att hitta en terapeut är allt du behöver göra genom att skriva in din stad och stat. Du får då en lista över leverantörer i ditt område och deras professionella uppgifter. På webbplatsen Hitta en terapeut finns också ytterligare förslag på hur man hittar en terapeut i ditt område.

Mer

Internationellt samhälle för studier av trauma och dissociation

Internationellt samhälle för studier av trauma och dissociation tillhandahåller en sökmotor som kan hjälpa dig att lokalisera mentala sjukvårdspersonal i ditt område som specialiserar sig vid behandling av trauma och dissociation. Allt du behöver göra är att ange din stad och stat eller postnummer. Du får då en lista över alla behandlingsleverantörer i ditt område samt deras kontaktuppgifter.

Mer

Förening för kontextuell beteendevetenskap - AKT-leverantörer

Föreningen för kontextuell beteendevetenskap tillhandahåller en sökmotor som kan hjälpa dig att hitta en mentalvårdspersonal i ditt område som specialiserar sig i Acceptance and Commitment Therapy (ACT) för PTSD.

Mer

Förening för beteende och kognitiv terapi - Hitta-en-terapeut

Kognitiv beteendeterapi (CBT) har varit extremt framgångsrik vid behandling av PTSD. Föreningen för beteendemässig och kognitiv terapi "Find-A-Therapist-service kan koppla dig till PTSD-terapeuter i ditt område som specialiserar sig på att tillhandahålla CBT. En fördel med den här sökmotorn är att du kan identifiera exakt vilken typ av terapeut du letar efter. Du kan till exempel identifiera din specialitet och du kan begränsa din sökning till terapeuter som tillhandahåller 1) tjänster till ett visst åldersintervall och 2) specifika behandlingar (till exempel parterapi, gruppterapi eller individuell terapi).

Mer

Hitta en terapeut genom din statliga psykologiska förening

Att leta efter en mentalvårdspersonal för din PTSD kan vara lika lätt som att gå till din psykologiska föreningens hemsida. De flesta statliga psykologiska föreningar har sätt att söka efter lokala PTSD-terapeuter samt information om behandlingsprogram i ditt område. Den amerikanska psykologiska föreningen ger länkar till alla statliga psykologiska föreningar.

Mer