Gör dina pengar problem stam från beroendeframkallande beteende?

Överskridande, spel och andra beroendeframkallande beteenden kan dränera ditt bankkonto

Pengar problem påverkar de flesta av oss från tid till annan. Att vara i ett tidigt skede av din karriär gå igenom livsförändringar som äktenskap eller starta en familj; står inför arbetslöshet och oväntade livshändelser som medför oväntade kostnader, till exempel sjukdom eller familjemedlems död, är alla problem som medför tillfälliga pengar. Men ibland är pengeproblem på lång sikt, orsakerna djupare och lösningarna är mer dramatiska eftersom de kräver livsstilsförändringar.

Missbruk och pengar problem

De flesta missbruk har en allvarlig inverkan på finanserna. Faktum är att ekonomiska problem även är citerat som ett eventuellt symptom på beroende av substansberoende och tvångsspel i Diagnostic and Statistical Manual (DSM-IV) som mentala hälsoarbetare använder för att diagnostisera psykiska problem. Även om alkoholberoende, narkotikamissbruk och internetberoende alla tenderar att bära betydande finansiella kostnader, både när det gäller att betala för beroendeframkallande ämne eller beteende, och när det gäller tiden borttagen från andra aktiviteter, inklusive arbete, spel och shoppingberoende nästan leder alltid till pengar problem, helt enkelt för att de slår till kärnan i missbrukarens ekonomi. Utan pengar kan det inte finnas något spel, och utan pengar kan det inte handla.

Hur Förnekelse Håller Overpenders Addicted

Förnekelse är vanligt bland människor med alla slags beroendeframkallande. I grunden är förnekelse ett sätt att du gömmer sanningen om din missbruk från dig själv, till exempel genom att göra ursäkter, genom att skylla på andra, genom att skylla omständigheter utanför din kontroll, eller genom att skämma bort dig själv att du är i övergång och att omständigheterna handlar om att förändra.

Förnekelse används för att täcka upp missbruk från andra människor, men används också för att undvika att du är beroende och att du kommer att fortsätta att ha pengar till att du övervinner din missbruk.

Övertagare kan skylla andra för pengar på olika sätt. Den överdrivna missbrukaren kan skylla sin partner för dålig penninghantering, de kan skylla sina barn för att ha materiella behov, de kan skylla sin chef för att de behöver se bra ut för jobbet - utan att erkänna att designmode varje säsong inte är ett krav på arbetsplatsen , eller de kan skylla på fiender för att frustrera dem till den punkt där de behöver " detaljhandelsterapi ".

Pengar problem kan också skyllas på omständigheter utanför din kontroll på olika sätt. Låt oss säga att vintern kommer och du behöver en ny päls. Behöver du verkligen fem eller tio lager? Nej, du behöver bara en, eller högst två. Men en shoppingmissbrukare kan rationalisera att köpa mer och mer rockar, med ursäkt för det kalla vädret varje gång.

Du kan lika mycket skylla på kostnaden för vad du än köper, trots att du köper det om och om igen, behovet av ett icke-väsentligt föremål för "lycka till" eller den avlägsna möjligheten att du kanske behöver den där produkten en dag. Några shoppingmissbrukare skyller även på butiken, reklam, modebranschen eller peer-pressen för deras överskott. I slutändan är detta helt enkelt ett undvikande av ansvar för dina egna handlingar.

Ta kontroll över dina pengar problem

Liksom alla missbruk är lösningen på pengar för att handla missbrukare och överbryggare både enkel och svår. Du måste ta det fulla ansvaret för dina handlingar och konsekvenserna av dina handlingar och att ta kontroll över dessa åtgärder genom att övervaka och göra noggranna beslut om vad du spenderar dina pengar på.

Till skillnad från beroende av alkohol och droger finns det inget sätt att undvika pengar eller för att undvika att handla.

Du kan behöva en komplett paus från att du spenderar innan du kommer till den här punkten genom att be någon annan att ta ansvar för att köpa de grundläggande nödvändigheterna i livet tills du har haft en rimlig paus från utgifterna. Men förr eller senare måste du formulera en utgiftsplan som ger dig fullständig kontroll över hur mycket du spenderar och vad du spenderar på.

källor:

Barnhart, T. En spark i tillgångarna: Tio avgiftsstrategier för att bygga den rikedom du vill ha. New York: GP Putnam s sons. 1998.

Benson, A. Att köpa eller inte köpa: Varför vi overshop och hur man slutar . London: Trumpeter. 2008.

Goldman, R. "Compulsive Buying as a Addiction." I A. Benson (redaktör) jag handlar därför är jag: kompulsiv köp och sökandet efter själv. Oxford: Rowman och Littlefield. 2004.