Sluta röka 101 - Hur slutar du röka

Att sluta röka är inte en lätt uppgift, men det är genomförbart och med tiden investerat kan det bli lätt att upprätthålla en rökfri livsstil. Jag vet att det är svårt att tro om du fortfarande röker, men med utbildning och stöd kan det vara sanningen för dig, precis som det har varit för andra som slutat röka framgångsrikt.

Utbildning är nyckeln. När du vet vad du kan förvänta dig när det blir svårt, kan du skapa en plan för att väcka utmaningarna.

Lärdomarna nedan hjälper dig med den utbildningen. De är fyllda med information om de ämnen du bryr dig mest om när du avslutar. Det finns gott om sluta berättelser från exakta rökare också.

Blötlägga det hela, och sluta in vid Support Cessation supportforum för 24/7 hjälp och kamratskap från personer i alla steg av rökningstopp.

1 - Varför vill du sluta röka?

Don Bayley / E + / Getty Images

Medan du kanske tror att svaret på den här frågan är en no-brainer, orsakerna vi röker, och orsakerna vi vill sluta är personliga och ofta komplexa.

Denna lektion hjälper dig att identifiera och detaljera denna viktiga utgångspunkt med rökningstopp.

Mer

2 - Hur man bygger starka sluta muskler

Jamie Grill / Tetra Images / Getty Images

Det räcker inte för att stubba ut din sista cigarett och förklara att du är klar. De flesta av oss har försökt det tillvägagångssättet till ingen nytta.

Lär dig vad du behöver göra för att bygga upp ett avslutat program med uppehållskraft. Du kan lyckas med rätt information och support.

Mer

3 - Fördelarna med rökavbrott

plastboystudio / Moment / Getty Images

Du kan bli förvånad att lära dig hur många aspekter av ditt liv kommer att påverkas positivt när du slutar röka.

Läs vad andra rökare måste säga om att sluta röka och de fördelar de har upplevt.

Mer

4 - Hälsofarorna för rökning

MedicalRF.com/Getty Images

Vi vet alla att rökning dödar, men de flesta rökare undviker aktivt att titta alltför nära på nyheter och forskning om hälsoeffekterna av tobaksbruk. Att göra det skulle göra rökning ännu mer obekväma än vad den redan är.

Men när du slutar röka, kommer denna typ av information att hjälpa dig att bygga en stark grund för att stanna med upphörande, så läs upp allt du kan hitta om vad vetenskapen lär sig om tobaksbruk.

Mer

5 - Avsluta hjälpmedel

Kommer du att gå kallt kalkon eller använda något av de många sluta hjälpmedel som är tillgängliga för dig? Det finns ingen skam att använda en produkt, även en med nikotin, för att hjälpa dig att sluta röka. Kallkalkon fungerar bra för vissa, men det är inte för alla.

Granska valen och sedan diskutera med din läkare om vilken slutmetod som kan fungera bäst för dig.

Mer

6 - Förberedelser inför den stora dagen

Mableen / E + / Getty Images

Från att ha valt ett slutdatum för att samla matleveranser för att rensa ditt hus och bil med rökningstillbehör, finns det mycket du kan göra för att förbereda dagen för att sluta röka.

Förberedelserna hjälper dig att bryta dig om det engagemang du har gjort, och gör övergången till att vara rökfri mer bekväm.

Mer

7 - Ups och nedgångar av nikotinuttagning

JGI / Jamie Grill / Blendbilder / Getty Images

Ingen har någonsin sagt att uttag från nikotin är lätt. Det är dock överlevande, och med några tips om hur man navigerar upp och ner, kan du bli förvånad över hur hanterbar denna tillfälliga fas av rökavbrott är.

Mer

8 - Stresshantering och viktkontroll

Peter Dazeley / Fotografens Choice / Getty Images

Två av de vanligaste klagomålen med nya ex-rökare har att göra med trangen att äta och hur man hanterar stress utan att tända upp.

Båda är giltiga bekymmer, eftersom cigaretter var vårt svar för båda frågorna när vi rökade.

Mer

Tro på din förmåga att sluta röka permanent

Det kan vara svårt att tro att dagen någonsin kommer när du inte tänker på att röka när du vaknar, efter en måltid, etc., men det kommer det. Var tålamod med dig själv och håll fast med att stanna så länge som det tar dig att läka. Det är värt varje ounce av ansträngning du ger det och sedan några. Du. Kan. Do. Detta.