7 skäl till att jag gillade att röka och 50 skäl till att jag hatade det

Jeffs lista över fördelar och nackdelar med att röka

Om Rökningstoppande supportforummedlem Jeff skapade denna lista med anledningar när han slutade röka. Vilka är dina skäl att sluta?

Från Jeff:

7 Anledningar till att jag tyckte att jag gillade att röka

1) Rökning gjorde den tomma, ängsliga, spända känslan av nikotinuttag gå iväg under en kort stund. Jag vet nu att jag är och kommer alltid att vara en nikotinmissbrukare. Jag vet att begäret att röka kommer inte från cigaretten men från mitt sinne.

Oavsett tvivel, negativa tankar eller ursäkter kommer in i min hjärna, jag accepterar inte dem. Jag vet att jag aldrig kan få en annan cigarett eller jag kommer tillbaka precis där jag började röka mig till en tidig grav.

2) Jag trodde omedvetet att cigaretter var min vän. Vi gick igenom alla dåliga och goda tider tillsammans . Rökning var alltid där för mig i över 35 år. Jag vet nu att cigaretter inte är min vän, men i stället skadades långsamt och dödade mig.

3) tiden bort från arbete / liv som var fri från oro, oro och stress medan jag röktade. Jag överbevisade omedvetet de roliga känslorna av lugn och avkoppling under dessa raster till rökning av en cigarett. Jag vet nu att jag kan uppleva denna känsla av inre fred genom att bara ta en kort paus utan att röka en cigarett.

4) Jag trodde att jag aldrig kunde bli riktigt glad som ex-rökare. Jag vet nu att denna tro var betingad av mig från en ung ålder genom mina tidiga erfarenheter av rökning och ständiga reklamattacker av cigarettföretag.

Jag vet nu att jag måste fråga allt jag någonsin trodde jag förstod om att röka. Jag kan vara riktigt glad och hälsosam som en ex-rökare.

5) Lukten av en bra kubansk cigarr eller luktarna när du öppnar en humidor. Jag måste erkänna att jag fortfarande gillar lukten av cigarrer. Men jag vet nu att jag aldrig kan röka dem igen.

Jag har återkommit två gånger för att jag trodde att jag bara kunde ha en cigarr. Jag vet nu att jag aldrig någonsin kan få en annan puff av en cigarett eller cigarr. En blöja leder mig tillbaka till heltidsrökning. det finns ingen mellanliggande.

6) Jag var rädd för att sluta och de hemska känslorna av uttag från nikotin. Jag fruktade att jag inte kunde hantera sluta och triggarna att röka som jag skulle möta. Jag tittade på att sluta som den svåraste, tråkiga och obehagliga någonting jag någonsin skulle göra. När du slutar kan vara svårt, vet jag nu att jag måste fokusera på de positiva effekterna av att vara en före detta rökare. Jag vet att sluta är en lärande erfarenhet. Jag söker och tar emot triggarna så att jag kan erövra dem och skapa nya hälsosamma vanor i deras ställe.

7) Jag var rädd för att göra ett engagemang för mig själv att aldrig få en ny puff för att jag fruktade att jag misslyckades. Jag har nu gjort ett personligt engagemang för mig själv att sluta röka för gott.

50 skäl till att jag hatade att röka

1) mina lungor skadas Detta var det sista strået för mig. Jag satt i sängen känner mina lungor värk och tänkte på mig själv, Vad gör jag? Vill jag verkligen sluta som min far? Jag vet att jag kan sluta. Jag har gjort det mer än ett år rökfritt vid mer än ett tillfälle.

NOPE (inte en puff någonsin)!

2) Titta på min pappa och ta av sig syre för att gå ut och få en cigarett.

3) Ser min far inte kunna gå över vardagsrummet utan att förlora andan. Detta är samma kille som var på mästerskapet baseball och hockey lag i hans trettiotalet.

4) Jag slutade röka innan min pappa dog och han trodde att jag hade gjort det ... då började jag igen. Vad tänkte jag?

5) Det faktum att jag började röka igen efter nästan 2 år rökfri .

6) Att vara tillräckligt god att tro att jag kunde röka bara en cigarr.

7) Rökning kommer att förkorta min livslängd.

8) Arbeta hårt för att spara till förtidspension medan jag fruktar att jag inte kommer att leva för att njuta av det mesta.9) Min hälsa är fruktansvärt på grund av att röka.

10) Nämnde jag de splittrande huvudvärk jag fick från att röka?

11) Jag kände mig som en hjälplös slav till nikotinberoende .

12) Tandproblem, som dålig andedräkt, gula tänder och benförlust i min mun.

13) Jag älskar att åka skidor och rökning påverkade min uthållighet. Nej nej nej; det dödade min uthållighet. Samma sak för golf.

14) Att vara ur form och andas tungt efter att ha klättat bara en trappa. Efter bara 2 veckor rökfri tar jag trappan två åt gången.

15) Utseendet som min fru och döttrar gav mig när jag tändde en cigarett.

16) Att behöva lämna en fest att smyga utanför för att röka, och måste erkänna varför jag var ute till en icke-rökare.

17) Den piska känslan jag fick varje gång jag bröt ner och köpte ett annat paket cigaretter.

18) Min mamma slutade 36 år sedan medan min far fortfarande rökade.

19) Min fru slutade röka 1985 medan han bodde med en aktiv rökare (mig). Det finns några starka kvinnor i min familj.

20) Minns fru Kaufman (en kompis till min mamma) som ligger på hennes dödsäng från att röka.

21) Mitt förkortade minne rörande någonting om de farliga effekterna av rökning .

22) Stinkande kläder.

23) Bränn hål i mina kläder.

24) Den känslan skulle jag få när jag behövde en annan fix .

25) Hur jag hatade mig själv för att röka.

26) Att inte kunna smaka på min mat.

27) Den ständiga ångest jag hade, visst att jag långsamt dödade mig med cigaretter.

28) Tänk på att Nikodemon var starkare än jag var.

29) Jag hatade att jag skulle planera mitt liv runt min rökning vana.

30) Känslan jag skulle få varje gång jag skulle se varningsetiketten på förpackningen. Speciellt de grafiska bilderna av rökningrelaterad sjukdom som visas på cigarettpaket.

31) Rökning ute i snön eller hällregn.

32) Hör något rostigt i buskarna när jag skulle vara ute med en rök i djungeln på natten. Särskilt den gången jag hade sett en 15-fots ödla tvärs över gatan några timmar tidigare. Nämnde jag djungel ormarna?

33) Förkortningstid med mina barn så att jag kunde röka.

34) Högförsäkringspremier - En annan påminnelse om att jag inte kommer att hålla länge om jag fortsätter röka.

35) Den fruktansvärda känslan som jag skulle få i magen i min mage när jag nådde de sista 2 cigaretterna i en förpackning.

36) Målade taket i mitt gamla hus för några år sedan och insåg hur gul det var. Om cigarettrök kan skruva upp ett bra färgjobb, vad gjorde det med mina lungor?

37) Kostnaden för att röka. Utomeuropeiska (Indonesien) de är bara $ 1 en förpackning, men det är fortfarande slöseri med en bra dollar.

38) Jag hatade flyga helt enkelt för att det innebar att jag var tvungen att gå utan nikotin i några timmar.

39) Korsar på min fru och barn eftersom jag behövde en cigarett.

40) Har min billiga lättare spränga i min bil.

41) Försöker tända en cigarett i vinden.

42) Försöker att tända en cigarett i det kraftiga djungelregnet.

43) Måste gå utan en cigarett på jobbet.

44) Få mer förkylning som rökare. Och de var många gånger värre på grund av att röka.

45) Åh, min älskling, jag glömde nästan. Rökning påverkar ditt sexliv. Avsluta för bättre sex.

46) Titta på min caddy hack och hosta medan du röker indonesiska kryddnejcigaretter .

47) Den timme eller mer som jag brukade spendera varje dag, antingen att röka, gå till affären för att få cigaretter, leta efter mina cigaretter eller gå utåt för att få en cigarett. Under de närmaste 30 åren kommer den en timmen om dagen att ge upp till 15 månaders extra tid!

48) Oroa sig för mina barn och begagnade rök .

49) Jag läste att rökning ett pack per dag motsvarar att ta 100 000 puffar per år. För mig, som rökare från 12 till 49 år, betyder det att jag avsiktligt sätter de 4 000 kemikalierna i cigaretter i kroppen mer än 4 miljoner gånger.

50) Rökning har aldrig löst några av mina problem . Problemet var alltid där efter att cigaretten var borta.