Sluta rökahjälpmedel

Avsluta hjälpmedel - Känn dina val

Händer ner det bästa sluta hjälpen på planeten är din egen vilja och beslutsamhet. Om du inte är motiverad och engagerad i att sparka vanan, kan inget sluta hjälp hjälpa dig. Om du är redo att sluta har någon av dem möjlighet att arbeta vackert.

Det sägs att det finns en mängd olika produkter på marknaden idag som är utformade för att hjälpa människor att sluta röka gradvis.

Att välja en som är rätt för dig är i huvudsak en fråga om preferens, vilket innebär att du inte har några medicinska problem. Det är alltid en bra idé att kolla med din läkare om du funderar på att sluta röka för att diskutera vad som kan fungera bäst för dig innan du fattar ett beslut.

Ett ord om kallt Turkiet

Kallkalkon är termen som används för att beskriva sluta röka utan hjälp av något slags hjälpmedel. Fördelen med denna metod är att huvuddelen av nikotin är ur en persons kropp inom några dagar. Obehag kan vara intensiv, men fysisk avstängning är kort. Många människor kan sluta röka framgångsrikt genom att gå kallt kalkon, men om det här låter för extrema för din smak, är sluta hjälpmedel ett bra alternativ.

Nikotin ersättningsterapi

Nikotinersättningsterapier (NRT) ger en uppmätt dos av nikotin för att underlätta de fysiska symptomen på nikotinuttag . Till skillnad från cigaretter, som består av tusentals giftiga och / eller cancerframkallande kemikalier , innehåller NRT endast nikotin.

När det används enligt tillverkarens anvisningar tillåter NRT gradvis avdrag från nikotin genom att minska mängden av den i varje dos.

Nackdelen av NRT

Eftersom NRT innehåller nikotin, den beroendeframkallande komponenten i tobak, finns det en liten risk för missbruk när man använder dessa produkter. Om du ändå följer tillverkarens anvisningar noggrant och avspeglar det specifika NRT som anges, kan detta vara ett säkert och bekvämt sätt att sluta rökaberoende.

Nikotinfria Avsluta Aids

Flera sluta hjälpmedel finns nu som inte använder nikotin som aktiv ingrediens. Följande terapier ges endast under vård av en läkare.

Andra sluta röka metoder och rättsmedel

Vad om den elektroniska cigaretten som ett sluthjälp?

Den elektroniska cigaretten är ett rökalternativ snarare än ett slutstöd. Det har inte godkänts i USA som ett slutgiltigt stöd från och med, så det finns inte en doktorsbestämd och godkänd avslutningsplan att följa med.

Ändå använder många människor e-cigaretter för att hjälpa dem att sluta röka .

Slutsats

Återtagande från nikotin är bara en del av läkningsprocessen vi går igenom medan vi återhämtar oss från nikotinberoende.

Resten av berättelsen innebär hur vi släpper bort de många mentala föreningar som har byggt upp under åren mellan rökning och våra liv. Avsluta hjälpmedel kan inte hjälpa oss med denna aspekt av helande, men stöd och utbildning kan.

Forskning och välj ditt slutstöd / metod för tillvägagångssätt, lägg till lite stöd och utbildning, och du är på väg.