Aromaterapi för social ångestsyndrom

En lista över vanliga essentiella oljor och deras användning i aromaterapi för ångest

Aromaterapi för ångest innebär användning av eteriska oljor som tas från växtkällor som blommor, löv, frön, frukter och rötter. När dessa oljor inhaleras eller absorberas genom huden, leder det till fysiologiska effekter.

Om du lider av social ångestsyndrom (SAD) kan du överväga att använda eteriska oljor för att lugna dig själv. Även om dessa produkter inte är godkända av amerikanska Food and Drug Administration (FDA) och inte regleras, kan aromaterapi för ångest vara till hjälp förutom traditionell behandling.

Hur man använder essentiella oljor

Eteriska oljor måste spädas för användning eftersom de är i en koncentrerad form. Du kan välja att inhalera oljorna eller använda dem på din hud. För bärbar användning sätta några droppar oljan på en vävnad för att hålla i fickan.

Även hemma kan en oljebrännare användas.

  1. Placera ungefär fem droppar eterisk olja i topprätten av vatten.
  2. Tänd ljuset nedanför.

Om du regelbundet använder eteriska oljor som en metod för att lugna dig själv eller koppla ihop dem med avslappningsövningar, kan du med tiden upptäcka att du bara inhalerar samma doft påminner om att du känner dig lugn.

Eteriska oljor kan också användas som en del av ditt bad. Lägg ca 5 droppar olja till rinnande vatten för att hjälpa dig att slappna av när du suger i badkaret.

Slutligen kan eteriska oljor användas som en del av massage, antingen ensam eller professionellt. Var noga med att spädda oljorna först med en bärolja (som aprikoskärna eller söt mandelolja).

Använd ca 5 droppar essentiell olja med ca 10 ml bärarolja.

Att välja eteriska oljor

Ditt val av eteriska oljor beror på dina önskade effekter. Nedan finns de vanliga oljorna som används och några av de påstådda resultaten av deras användning.

I allmänhet har dessa produkter inte testats grundligt för deras avsedda användningsområden, och det finns lite vetenskapligt bevis för att stödja deras effektivitet för social ångest och andra psykiska sjukdomar.

Dessutom, eftersom dessa produkter inte regleras, finns det ingen garanti för säkerhet eller ingredienser.

Med detta sagt, använder många människor eteriska oljor för att hjälpa till att känna sig lugna och minska ångest.

I följande lista hänvisar nerver till oljor som förstärker nervsystemet, medan lugnande hänvisar till oljor som lugnar nervsystemet.

Essentiella oljor som används i aromaterapi för ångest

Förutom att använda oljor på egen hand kan du också överväga att göra kombinationsdoftar.

Till exempel kan du göra följande kombinationer för användning i en oljebrännare.

För att hjälpa dig att sova:

Att lyfta depression:

Framför allt kom ihåg att enbart eteriska oljor inte är troliga att lindra allvarlig SAD. Om du har kämpat med symtom, bör det första steget alltid vara att besöka en läkare eller mentalvårdspraktiker för diagnos och behandling. Samtidigt kan du dabble i aromaterapi för ångest om du upptäcker att det ger fördelar.

> Källa:

> University of Maryland Medical Center. Aromaterapi.