Undvik impulsiv användning med ADD / ADHD

För många personer med ADD / ADHD är det svårt att motstå impulsiva utgifter. Impulsivitet är ett av de största symptomen på ADHD , så det är inte ovanligt för dem med ADHD att köpa först och tänka senare.

Visst impulsiva utgifter kan ge dig utmaningen att lagra alla dina nya inköp. Men det verkliga problemet är att det snabbt kan leda dig till vägen till skuld.

Här är några enkla tips för att hålla din ekonomi i bättre ordning genom att få kontroll över impulsiva utgifter:

Bli medveten om din impulsiva utgift

Det första steget att göra förändringar i beteende är att känna igen problemet. När du väl har erkänt att okontrollerade utgifter är ett problem kommer din medvetenhet om problemet att hjälpa dig att följa med en plan att sluta.

Gör inköpslistor

Använd listor för att skriva ner nödvändiga föremål innan du handlar. Köp bara vad som finns på din lista. Vi har alla fallit i fällan att gå till affären när vi är hungriga och köper (och spenderar) mycket mer än vad vi verkligen behöver. Listor hjälper dig att behålla kontrollen över utgifterna.

Använd pengar istället för kreditkort

Kreditkort kan säkert vara praktiska, men de kan också vara farliga när det gäller impulsiva utgifter. Använd kontanter för inköp. Det är mycket svårare att se dina pengar försvinner, enligt min mening.

Fördröja impulsen att spendera

Handla med en tom plånbok. Använd tiden att leta och hitta exakt vad du behöver, fråga sedan säljaren att hålla objektet i en dag. Gå hem och tänka på det. Behöver du verkligen det här föremålet? Har du råd att köpa det?

Håll etiketter på inköp

Om du slutar köpa ett objekt, behåll taggarna på en eller två dagar.

Eller om föremålet finns i en låda, behåll låsen förseglad och öppna inte den. Ta lite tid att överväga ditt köp. Du kan alltid ta tillbaka den nästa dag om du bestämmer dig för att den köptes på impuls.

Handla på nätet

Om du behöver ett nytt par gåskor, hellre än att gå till ett galleri full av frestelser, gå online. Lägg till några val till din kundvagn, vänta några dagar för att överväga ditt val. Använd den här tiden för att bestämma om det verkligen är vad du vill och behöver.

Diskutera större inköp innan du köper

Innan shelling ut mycket och mycket pengar på ett större köp, diskutera det med din make, en vän eller en familjemedlem. Använd dem för att hjälpa dig att sortera igenom huruvida det är klokt att köpa objektet.

Shop inte socialt

Mallen är en rolig plats att besöka, och ofta kommer grupper av vänner att samlas för social tid medan de handlar. Det är lätt att fånga sig i spänningen att shoppa och göra inköp som du inte verkligen behöver när vänner finns och berättar för dig hur bra objektet är.

Lär dig att säga nej

Snarare än att vana att säga "Jag måste ha", ta hand om vad du verkligen behöver. Det är så lätt att "shoppa" tills du släpper ", men det är verkligen svårt att hantera de negativa följderna av detta beteende.