Stödgrupper för föräldrar till oroliga tonåringar

Skäl att överväga att ansluta till en supportgrupp

När de flesta tycker om supportgrupper kan grupper som AA vara det första som kommer att tänka på. Men det finns många andra grupper som finns för att hjälpa människor att hantera en mängd olika problem, inklusive att öka oroliga tonåringar.

En föräldrahjälpgrupp kan ge tröst och råd från andra i samma situation. Dessa grupper finns tillgängliga i de flesta samhällen såväl som online.

Hur supportgrupper hjälper

Inledningsvis kan det vara svårt att förstå punkten att delta i en supportgrupp. Det är tonåren som har problemet, så hur kan en förälder dra nytta av att delta i denna typ av grupp?

Sällan har en tonåring ett allvarligt problem som inte snart har en stark inverkan på föräldern också. Du behöver inte bara ta itu med dina tonåringar beteendeproblem hemma, men du kan också hantera komplicerade system, som utbildningssystem, rättssystem och mentalhälsosystem.

Föräldrars stödgrupper är utformade för att ge en inställning där föräldrar kan utbyta information, minska stress och hitta sätt att klara av en orolig tonåring. Det är som att coachas, stöds, utbildas och omhändertagits av andra föräldrar som förstår vad du går igenom.

18 skäl att gå med i en stödgrupp för föräldrar

 1. Det finns ett antal skäl att överväga att ansluta sig till en förälderstödgrupp i ditt område eller online. Här är några av de största anledningarna du kanske anser att du går med i en:
 1. Du kommer att prata med andra föräldrar som förstår de typer av problem, oro och vägspärrar du upplever.
 2. Du kan få en känsla av hopp från föräldrar vars tonåringar gör framsteg.
 3. Du kan få hjälp i brainstorming idéer för hur man svarar på en svår tonåring.
 4. Att delta i en supportgrupp kommer att se till att du snider ut tid för att räkna ut dina tankar om din tonåring och planera att vidta positiva åtgärder.
 1. Du kan höra andra föräldrars erfarenheter med behandlingsprogram för sina tonåringar. Du kan få information om vilka tjänster de har hittat till hjälp.
 2. Du kan få bättre perspektiv på tonårenas situation.
 3. Du kan lära dig verktyg för förbättrad kommunikation och föräldraskap.
 4. Du kan få remisser till terapeuter eller polikliniska program i ditt område som andra föräldrar vet är effektiva.
 5. Du kan få feedback om du kan vara över eller underreagerar på dina tonårenes problem från föräldrar som hanterar liknande problem.
 6. Du kommer sannolikt att hitta tröst i det faktum att du inte är ensam.
 7. Du kan undvika att göra misstag med din tonåring genom att lyssna på vad andra föräldrar har försökt som inte fungerade.
 8. Du kan hjälpa andra föräldrar genom att dela dina tankar, erfarenheter och råd.
 9. Gruppen kan dela information om böcker, webbplatser och andra användbara föräldra resurser.
 10. Du kan få hjälp från andra när du hanterar krissituation.
 11. Det finns en bra chans att du kan hitta en möjlighet att hålla din humor. Även om många saker oroliga tonåringar gör det riskabelt kan det finnas några dumma saker som du också kan skratta på en gång i taget också.
 12. Vent bort de obekväma känslorna som kommer upp i hanteringen av en svår tonåring med föräldrar som inte kommer att döma och kanske kan erbjuda råd.
 1. Motverka rädsla för att det är ditt fel din tonåring är orolig för att de relaterar till andra föräldrar som hanterar utmaningarna med att höja en orolig tonåring.

Så här hittar du en modergrupp

Vissa grupper är mer strukturerade än andra. vissa fokuserar mer på föräldrautbildning och en del fokuserar främst på att ge och ta emot stöd. Tänk på dina behov innan du söker efter en grupp.

Här är några sätt du kan hitta en grupp på:

> Källor:

> Bray L, Carter B, Sanders C, Blake L, Keegan K. Föräldraföräldrar till föräldrar till barn med funktionsnedsättning: En blandad metodstudie. Patientutbildning och rådgivning . 2017; 100 (8): 1537-1543.

> Parsons C. Evidensbaserad vård av ungdomar och familjer i kris. Nursing Clinics of North America . 2016; 51 (2): 249-260.