Tips för föräldrar med vuxen ADD

Lär dig hur man håller ditt hem och familjeliv organiserat

När du är ansvarig för ett hushåll, är det upp till dig att planera budgeten och måltiderna ... hålla kalendern rakt ... dammsug mattorna ... och håll livet rent och smidigt. Inte en lätt uppgift för någon, särskilt när barn är involverade. För en förälder med ADD kan uppgiften verkar nästan omöjlig. När allt kommer omkring, har folk med ADD / ADHD utmaningar med alla aspekter av att "hantera ett hushåll", från planering och schemaläggning till uppehållstillstånd för att ge en lugn och förutsägbar atmosfär för växande barn.

Eftersom livet med barn och ADD kan vara så utmanande, känner många föräldrar sig överväldigade. Även vanligt vardagsliv - med sina tråkiga rutiner, tidsbegränsningar och oväntade händelser - kan vara svårt. Kasta sedan i ett barn med sina egna utmaningar, en sjuk förälder eller en arbetslös make och saker kan snabbt gå ur kontroll. Lyckligtvis är här några enkla strategier föräldrar med ADD kan implementera hemma för att göra livet mer organiserat och roligt.

Börja med att förbättra din egen självbild

Börja med att utveckla ett positivt självkoncept. Om du fokuserar på vad du inte kan göra, kommer dina barn att anta samma inställning - speciellt om de kämpar med samma ADHD-egenskaper som orsakar frustration.

Betydelsen av självvård

Föräldrar spenderar så mycket tid att sätta sina barn först så att deras egen självvård lätt kan försummas. Föräldraskap ett barn med ADHD kan isolera, överväldigande och ansträngande!

Du kan fråga om det finns saker du borde göra annorlunda. Det kan till och med orsaka påfrestning i familjen och i ditt förhållande till din partner. Dessa känslor är mänskliga känslor och de är en vanlig del av att vara förälder.

Föräldraskap med ADD

Att vara förälder är hård; att vara förälder med ADD ökar segheten faktor!

Det kan vara överväldigande att hantera och organisera familjen när du har svårt att organisera ditt eget liv. Om ditt barn har ADD, ökar ditt behov av att skapa struktur och organisationsstrategier två gånger.
Föräldraskap med ADD

Tips för mammor med ADD

Moms är ofta familjechef, vårdgivare, disciplinär, nutritionist, kock, läxhjälp, schemaläggare, taxichaufför, medlare, sjuksköterska och hushållerska. Vi fyller så många olika roller och det är bara några. Vi strävar efter att vara "supermom" och oundvikligen misslyckas med att mäta. Om det är vanliga känslor som alla mamma upplever, kan du föreställa dig hur en mamma med ADHD känner! Hur på jorden kan hon ta på sig alla dessa roller för sin familj när hon kämpar dagligen med att organisera och prioritera sitt eget liv?