Tips för föräldrar som vill prata med barn om depression

Varför är det viktigt att vara ärlig under diskussionen

Om du bestämmer dig för att tala om depression med ditt barn, kan du vara orolig över att säga "rätt" sak. Att bara ha en öppen och ärlig diskussion med ditt barn kan dock ge henne välbehövligt stöd. Med några tips kan berörda föräldrar och vårdgivare säkert tala om depression med sina barn.

Håll talaråldern lämplig

Du vill se till att ditt barn förstår vad du säger och inte är förvirrad eller uttråkad av diskussionen.

Se till att du använder ord som ditt barn kan förstå. Ord som "depression" eller "emotionell reaktion" är förmodligen för komplex för ett yngre barn men kan vara lämpligt för ett äldre barn eller ungdom . Försök jämföra hennes depression med något som ditt barn redan känner till - som en annan sjukdom som ditt barn har haft erfarenhet av (t.ex. influensa, öroninfektion etc.)

Håll samtalet positivt

Att hålla din depression diskussion positiv betyder inte att du ska socker-coat det. Depression är en allvarlig sjukdom som orsakar känslomässig och fysisk smärta , och det kan få allvarliga konsekvenser . Men om du behåller en positiv och hoppfull syn på dina diskussioner, undviker du onödigt alarmerande ditt barn.

Var ärlig

När du pratar om depression, gör inte löften du inte kan hålla eller gå in i detalj om ämnen som du inte är säker på. I stället berätta för ditt barn vad du vet, och gör en lista med frågor att diskutera med ditt barns mentalvårdspersonal.

Var medkänslig

Ditt barn behöver veta att du känner igen och respekterar hans känslor. Även om du inte helt förstår hans tankar, undviker du att quippa, "Vad måste du vara deprimerad om?" eller "Var inte löjlig." Kommentarer som dessa orsakar bara ett barn att hålla sina känslor för sig själv eller bli defensiva.

Vara en bra lyssnare

Låt ditt barn tala öppet och uttrycka sina åsikter och tankar. Undvik att avbryta, döma eller straffa honom för sina känslor. Att veta att han har någon han kan lita på hjälper till att räkna ut sina känslor.

När du pratar med ditt barn om hans depression kan vara en mycket viktig del av hans återhämtning, ersätter det inte behovet av professionell behandling . Om ditt barn är deprimerat eller du misstänker depression , kontakta din barnläkare eller andra psykiatriska proffs för noggrann diagnos och behandling.

källor:

Känslor behöver också checka upp. American Academy of Pediatrics.

Kommunicera med ditt barn. American Academy of Pediatrics. https://www.healthychildren.org/English/family-life/family-dynamics/communication-discipline/Pages/Components-of-Good-Communication.aspx

Stress i Amerika: Pratar med dina barn om stress. American Psychological Association: http://www.apa.org/news/press/releases/stress-talking.pdf