5-Minute Stress Relief Strategies

Stress kommer från många områden av livet, och stressavlastning kommer i många former. Medan vissa människor gillar att använda ett favoritverktyg för stressavlastning, känner många experter att det mest effektiva sättet att stressavlastning är en som attackerar stress från flera olika håll, genom att använda en övergripande plan för attack för stressavlastning.

Ett viktigt första steg i denna stressavlastningsplan är att ha en eller två snabba stressavlastningsstrategier som kan hjälpa dig att slappna av din fysiologi eller stressa ditt sinne, för att vända kroppens stressrespons så att du kan tänka tydligt och undvika de negativa effekterna av kronisk stress .

Följande är några snabba och effektiva strategier för stressavlastning som kan hjälpa dig att göra just det: Dessa stressavlastningsaktiviteter, som en gång behärskar, bör göra det möjligt för dig att avbelasta på mindre än 5 minuter så att du kan gå vidare till nästa steg i din stress lättnadsstrategi eller omedelbart möta stressorerna till hands.

Här är flera strategier att försöka:

Andningsövningar

Stresslindning är ett av de mest populära sätten att lugna ner snabbt med goda skäl: Andningsövningar kan göras av någon, när som helst, med lite träning och utan kostnad! Andningsövningar kan också kombineras med andra stressavlastningstekniker (som guidad bild eller meditation) för extra fördelar och användarvänlighet. Lär dig mer om andningsövningar och lära dig en snabb andningsförmåga för stressavlastning .

PMR

Progressiv Muscle Relaxation , eller PMR, är en teknik som du kan lära dig, med övning kan du helt enkelt slappna av alla muskler i kroppen snabbt och därigenom frigöra spänning från stress.

Liksom varje av de tekniker som nämns i den här artikeln hjälper PMR dig att snabbt ändra kroppens stressrespons. Det kan också göras på nästan vilken som helst tidpunkt eller plats, när du har lärt dig tekniken och praktiserat den. (Det är särskilt användbart för när du försöker sova .) Läs mer om hur man övar PMR .

Mini-Meditation

Meditation blir status som en stresshantering grundpelare eftersom det ger så många underbara fördelar, inklusive (efter konsekvent övning) motståndskraft mot framtida stressorer! Många människor skämmer bort från att lära sig meditation eftersom de tror att de inte har möjlighet att lära sig tekniken eller tiden att träna regelbundet. I själva verket kan meditation vara mycket enkelt att lära sig, och även 5 minuter meditation kan göra skillnad. Lär dig mer om fördelarna med meditation och hur man övar 5-minuters meditation .

aroma~~POS=TRUNC

Så långt som användarvänligheten går, är aromaterapi ungefär lika lätt som de kommer! Studier visar att vissa typer av aromaterapi kan vara effektiva för stressavlastning , och när du har aromaterapi går det passivt stressavlastning - du behöver inte göra något annat än att gå om dina vanliga aktiviteter som du normalt skulle! (Kombinationstekniker kan ge extra stressavlastning, men det är inte nödvändigt.) Läs mer om forskningen om aromaterapi och hitta sätt att använda aromaterapi för stressavlastning .

Snabb burst av övning

Övning är en utmärkt stressavlastningsteknik eftersom det är bra för hela din kropp och ger andra fysiska fördelar än de som upplevs på grund av ett omvänd stressrespons.

Övning kan ge distraktion, endorfiner och ett utlopp för frustration. Tyvärr är det inte alltid praktiskt som en "snabb" stressavlastare , eftersom de fulla fördelarna med träning ofta inte uppnås förrän kontinuerlig träning har uppstått, och det kan leda till att du svettas. Därför får du inte använda den i en klass eller på kontoret, eller när du träffar kunder och stress. Men i situationer där det kan fungera kan även en snabb springning av träning (som en snabb springa upp flera trappsteg eller flera uppsättningar push-ups) vara användbart för stressavlastning. (Kontrollera alltid med din läkare innan du påbörjar något träningsprogram.) Läs mer om fördelarna med träning och hur man använder träning för stressavlastning.

Ha en bra skratt

Att upprätthålla en humoristisk känsla kan lindra stress på flera sätt . För det första finns det särskilda fördelar som du får av skratt som kan hjälpa dig att lindra stress och till och med bli hälsosammare i ditt liv. Skratt ansluter också människor, och socialt stöd är bra för stressavlastning. Mer, det är svårt att vara stressad när du skrattar. Och upprätthålla en humoristisk känsla påminner oss om att våra stressorer kanske inte är lika hotfulla som de verkar, och förmodligen också lösningar. Av dessa skäl kan skratta i ansiktet av stress hjälpa dig att må bättre på några minuter. Läs mer om fördelarna med skratt och hur man behåller en humoristisk känsla i stress.