Vad är melankolisk depression?

Symtom och orsaker

Melankoli är en djupgående presentation av svår depression. Med denna form av depression finns det en fullständig förlust av nöje i allt eller nästan allt.

Termen "melankoli" är en av de äldsta termer som används i psykologi. Det har funnits sedan Hippokrates introducerade det i femte århundradet f.Kr., och det betyder "svart galla" på grekiska. Detta är passande eftersom Hippocrates trodde att ett överskott av svart gallon, en av vad han betecknade "The Four Humours", orsakade melankoli.

De symptom han kategoriserat under melankoli är nästan identiska med de symptom vi använder idag, inklusive rädsla, som inte vill äta, sömnlöshet, rastlöshet, agitation och sorg.

orsaker

Början av dessa episoder orsakas oftast inte av en viss händelse, och även när något bra händer, förbättras inte individens humör, inte ens för en kort stund.

För att klargöra vilken typ av psykisk sjukdom du har, kan din läkare använda specifikationer. Om du till exempel har svår depression med melankoli, kan du diagnostiseras som en stor depressiv sjukdom (den bredare sjukdomen) med melankoliska egenskaper (de specifika symtomen).

Andra frågor som kan övervägas inkluderar:

Äldre människor, inpatienter och de som uppvisar psykotiska särdrag har större risk för melankolisk depression.

symtom

För att kunna diagnostiseras med melankoliska egenskaper måste du ha minst tre av dessa symtom:

Behandling

För melankolisk depression är medicinering nästan alltid ett måste eftersom det verkar ha en biologisk rot. Med andra ord, eftersom det vanligen inte utlöses av yttre omständigheter, förefaller orsakerna främst av genetisk smink och hjärnfunktion, vilket kräver en medicinering som verkar på biologiska orsaker som hjärnfunktion.

Typer av antidepressiva medel som kan användas för melankolisk depression inkluderar:

källor:

Telles-Correia, D, Marques, JG. "Melankoli före tjugonde århundradet: rädsla och sorg eller partiell galenskap?" Gränser i psykologi . 2015; 6: 81.

Dewhurst WG. "Melankoli och Depression: Från Hippokratiska Tider till Moderna Tider." Journal of Psychiatry and Neuroscience . 1992; 17 (2).

"Depression (major depressive disorder)." Mayo Clinic (2015).