Hur kost och motion påverkar din ångest

Näring, motion och stress kan ha stor inverkan på dina känslor av ångest. Forskning har visat att ens diet, träningsnivå och mängd stress kan påverka deras erfarenhet av panikstörning, panikattacker och agorafobi .

Om du kämpar med symtomen på panikstörning , överväga att göra vissa livsstilsförändringar som ett sätt att hjälpa till att hantera din ångest.

Följande beskriver hur rätt näring, regelbunden träning och förmågan att slappna av kan spela en roll i din ansträngning för att hantera panik och ångest.

Dietary Triggers

Forskning har visat att det finns vissa livsmedel och ämnen som verkar bidra till ökad ångestnivå. Studier har också funnit att dessa substanser kan påverka människor med panikstörning kraftigt genom att potentiellt intensifiera de fysiska symptomen av panik och ångest , öka frekvensen av panikattacker och förhindra att man får en god natts sömn.

Koffein är en av de vanligaste kost triggersna de kan påverka människor med ångestsjukdomar . Många börjar dagen med en kopp kaffe för att hjälpa dem att känna sig mer akuta och energiska. Tyvärr kan koffein förvärra panik och ångestsymtom. Till exempel har koffein visat sig kunna utlösa panikattacker och öka känslor av nervositet och irritabilitet.

Det är också känt att bidra till många fysiska symptom, såsom skakningar och skakningar, som är vanliga bland personer med ångestsjukdomar. Koffein har till och med varit förknippad med ökade känslor av ångest för personer som inte har ångestsyndrom.

De negativa effekterna som associeras med koffein kan göra att du vill ta bort den helt från din kost.

Om du tänker på att minska mängden koffein du konsumerar är det viktigt att börja gradvis minska ditt intag. Abrupt eliminering av koffein kan leda till abstinenssymptom, såsom huvudvärk , rastlöshet och irritabilitet. Tänk på att du kan konsumera koffein i andra produkter än kaffe, såsom läsk, te och choklad.

Andra ämnen, inklusive socker och alkohol, har också visat sig påverka känslor och känslor av ångest. Dessa ämnen kan bidra till låga energinivåer, nervositet och sömnstörningar. Dessutom är monosodglutamat (MSG), ett livsmedelstillsats som används för att förbättra smak, känt att påverka vissa människor negativt. Potentiella biverkningar av att förtära för mycket MSG inkluderar svettning, yrsel, illamående, och i vissa fall kan det även utlösa en panikattack.

Stressreducering

Stress kan vara en faktor i din mentala och fysiska hälsa. Det följs också ofta av ökad känsla av ångest. Tyvärr är stress ett typiskt problem som många av oss möter i våra dagliga liv. Du kan dock lära dig några användbara metoder för hantering av stress, som kan hjälpa dig att hantera dina oundvikliga stressorer.

Avkopplingstekniker är aktiviteter som syftar till att hjälpa till att minska stress och förbättra sitt avslappningsreaktion .

Dessa tekniker är lätta att lära sig och kan vanligtvis övas flera gånger om dagen. Några vanliga avslappnande tekniker för ångest och panik inkluderar djupa andningsövningar , progressiv muskelavslappning och visualisering .

Yoga kan vara en form av stressreducering som inkluderar dessa avslappningsaktiviteter, tillsammans med de extra fördelarna med att minska muskelspänningen och stärka kroppen. Yoga innebär rörelser, andningsarbete och meditation som kan hjälpa till att förbättra känslor av lugn och klarhet. Yoga för panikstörning och ångest kan hjälpa dig att känna dig mer energiserad och mindre stressad.

Motion

Stressreducering kan också uppnås genom fysisk träning.

Dessutom har en regelbunden träningsrutin förknippats med förbättrad humör, ökad självkänsla och ökade energinivåer. De många fördelarna med motion kan också hjälpa till att lindra många av symtomen i samband med panik och ångest.

Fysisk träning för panik och ångest kan hjälpa till att minska kroppens fysiska reaktion på ångest. I vissa fall kan träning även bidra till att minska frekvensen och intensiteten av panikattacker. Övning kan också vara ett kraftfullt sätt att frigöra uppbyggd fysisk och mental spänning samtidigt som känslan av rädsla och oro minskas.

Ett ord från

Ibland kan det känna sig som om ångest och panik driver ditt liv. Ta tillbaka lite av din kontroll genom att öva en självomsorgsrutin som innehåller rätt näring, motion och stressreducering. Dessa livsstilsförändringar kan också bidra till att lindra symtomen på många vanliga medkommande tillstånd, såsom IBS och depression . Bygg på dessa tips idag för att öka både din fysiska och mentala hälsa.

källor:

American Psychiatric Association. Diagnostisk och statistisk manual för psykiska störningar (Reviderade 4: e upplagan). Washington, DC: Författare.

Bourne, EJ Arbetsboken för ångest och fobi. 5: e upplagan (2011). Oakland, Kalifornien: New Harbinger.

Broman-Fulks, JJ, Berman, ME, Rabian, BA, & Webster, MJ Effekter av aerob träning på ångestkänslighet, beteendeforskning och terapi, 125-136.

Lax, P. Effekter av motion på ångest, depression och känslighet för stress: En förenande teori. Clinical Psychology Review, 21 (1), 33-61.