4 sätt att hantera ångest om terrorism

Åtgärder för att möjliggöra en mer fredlig inställning.

Terrorhandlingar - som attacken i mars på Bastilladagen i Nice, 2015-shootingen i Paris, maraton bomben 2013 och attackerna 2001/11/11 - delar ett gemensamt mål: att införa rädsla för att skrämma oss. För de som har direkt (och ibland även indirekt) kontakt med tidigare händelser, försöker man mentalt bearbeta det ofattbara kan man ta en mätbar vägtull.

Direkt eller vicarisk exponering för traumatiska händelser kan resultera i ett väckande av påträngande bilder, mardrömmar och undvikande beteenden som om de är uthålliga och svåra kan utvecklas till fullblåst posttraumatisk stressstörning .

Men även för dem som inte lider av trauma-relaterade symtom kan den oförutsägbara och fasansfulla karaktären hos dessa händelser enkelt skapa en uptick i oro för säkerhet och ökad rädsla för framtida tragedier. Detta är ett naturligt svar och en som är särskilt sannolikt för individer med generaliserad ångestsyndrom som är sårbara för okontrollerbar oro.

Att hantera ångest om den förflutna eller framtida terroristaktiviteten:

Om du är i kölvattnet eller terroristaktiviteten, är det svårt att hantera din oro eller känna att rädsla blir i vägen för ditt dagliga ansvar, överväga att tala med en psykiatrisk professionell eller med din läkare.

För information om hur man kommunicerar med barn om terrorism och hur man hjälper dem att hantera sina rädslor, här är några resurser att kolla in: