7 tips för att hitta balans när du är stressad och upptagen

1 - Hitta balans - Vital för kvinnor (och män!)

Att hitta balans i livet är viktigt - det kan leda till en mycket mindre stressad och mer produktiv existens !. Daniel Ingold / Getty Images

Precis som du budgetar hur du spenderar dina pengar är det viktigt att komma ihåg att budgettering är avgörande när du väljer hur du spenderar din tid också. Det här kan verka som en no-brainer, men många av oss har fortfarande problem med att säga nej när någon ber oss att begå vår tid till en värdig sak. Alla dessa värdiga åtaganden kan lägga till en brist på balans och överdriven stress för kvinnor. Det kan vara särskilt svårt att säga nej till åtaganden som gynnar andra, som talar med våra idealer, eller det kan få oss framåt på andra områden. Det är faktiskt de åtaganden vi borde säga ja till, men för många av dessa åtaganden kan orsaka överskott av stress. Nedan följer några strategier som kvinnor kan använda för att hitta balans, pare ner sina scheman och lindra daglig stress . (Obs! Denna artikel är mer anpassad för kvinnor eftersom de tenderar att jonglera fler roller, men män kan också hitta den här artikeln till hjälp.)

2 - De-Clutter Ditt Liv

Att avveckla ditt hem kan hjälpa dig att skapa en fredlig miljö för dig själv, vilket ger många fördelar du kanske inte är medveten om !. Bigshots / Digital Vision / Getty Images

Har du sett de här bostadstillverkningarna visar var de rensar ut all rodnad i ett rum och sedan omorganiserar rummet genom att bara återvända till de saker som är avgörande för husägarnas lycka? Du kan använda samma process för att omorganisera ditt liv. I ditt sinne, rensa rotan från ditt schema och föreställ dig det tomt. Återvänd sedan bara de saker som är viktiga för din överlevnad - till exempel ditt jobb och din sömn. Ta sedan med andra saker tillbaka i ditt schema i sin viktiga ordning, lägg till nya saker som är viktiga också (som tid för motion ) och lämna ut saker som dränerar dig eller stressar dig, som förpliktelser som du hellre inte vill behålla . Denna övning kan ge dig en större uppfattning om vilka saker i ditt liv som matar dig och vilka saker du kanske vill eliminera. (Obs! Några mer populära bitar av "schema rutt" inkluderar mediokera TV-program, tid spenderad med människor som dränerar dig, tid spenderas med att göra uppgifter som kan bli strömlinjeformade.)

3 - Kom ihåg handelsavtalen

Du kan stoppa vissa stressorer innan de ens påverkar dig. Eric Audras / ONOKY / Getty Images

Vanligtvis när vi presenteras med förfrågningar på vår tid tänker vi på om vi kan passa den här nya aktiviteten i vårt redan färdiga schema, och om det är värt det eller inte. Detta leder ofta till ett ännu mer packat schema. När jag bestämmer vad jag ska säga ja och nej till, tycker jag att det är mycket användbart att komma ihåg att varje nej är ett "ja" till något annat och vice versa. Om du säger ja att ta ställning i PTA betyder det mindre tid för motion , meditation , tid med dina barn eller något annat som också är viktigt. Kanske är det värt det, kanske det inte är, eller kanske du hellre skulle skära ut något annat i ditt schema. Men titta på varje nytt engagemang som något annat som måste ges upp (till och med en hypotetisk sak) kan göra det enklare att hitta balans.

4 - Delegat som ett proffs

jabejon / Getty Images

Goda chefer vet värdet av att delegera ansvar genom att para människor med jobb som de kan göra bra, lägga till lite uppmuntran och släppa. Många kvinnor blir dock fastnade i "Om jag vill ha det gjort rätt, måste jag själv göra det" och hitta sig själv. Glöm inte att andra personer på kontoret kan hantera (eller hjälpa till) några av de projekt du gör, och kan egentligen vilja göra det. Barn kan vara mycket mer kapabla att göra hushållsarbete än vad du ger dem kredit för, och kan få en känsla av stolthet i att kunna göra sådana jobb om de uppmuntras ordentligt. Även de flesta männen kan utnyttjas mer effektivt än de ofta är. (En studie visade att den största skillnaden mellan pappor som var involverad i spädbarnsomsorg och de som inte var moderns attityd. Uppmuntrande mammor befann sig i samverkan med mer hjälpsamma pappor!) Även hyrahjälp - hushållerska, trädgårdsmästare, personliga assistenter och liknande - räknas som delegation, och kan vara mycket hjälpsam och värt pengarna. Nästa gång du känner att du gör för mycket, titta och se om du kan hitta lite hjälp.

5 - Gör ett bra nog jobb

Suedhang / Getty Images

Ibland måste saker göras med precision och perfektion, men oftare gör de det inte. Även om Martha Stewart-typerna kan vara snabba att peka ut hur speciella saker är när du går extra milen, och hur uppmärksamhet på detaljer gör hela skillnaden, kan denna typ av tänkande också leda till perfektion, stress och brist på balans. Om du befinner dig redan upptagen, kan du verkligen dra nytta av att ge dig en paus. Ta genvägar om slutresultatet fortfarande är tillräckligt. (Skulle dina gäster verkligen bryr sig om du använde en traditionell mopp på golvet, eller gick snabbt över den med en Swiffer? Kommer inte köpta muffinsar fortfarande smakar så bra för kontorspartiet eller klasspickniken?) Lev vid 80- 20, där du identifierar 20% av arbetet som ger 80% av resultaten och fokuserar främst på vad som är viktigt, så att resten släpper om det behövs. Kom ihåg att ibland fokuserar på perfektion är inte lika viktigt som att fokusera på hastighet, speciellt när du letar efter balans i ditt schema.

6 - Lev i nuet, men håll framtiden i åtanke

Billy Currie Photography / Getty Images. Billy Currie Photography / Getty Images

Har du en plan för framtiden? De flesta företag har en årsplan, en 5-årig plan och en 10-årig plan och planerar sina dagliga aktiviteter med dessa mål någonstans i åtanke. Detta kan vara till hjälp för kvinnor också. Jag säger inte att allt du behöver behöver vara en del av en överlägsen huvudplan för optimalt boende, men denna typ av generellt tänkande kan hjälpa till att hålla balans och perspektiv. Till exempel, när man väljer om man ska träna eller titta på tv, tänker man på de långsiktiga fördelar som skulle komma från var och en gör det mycket lättare att hoppa över en måttligt underhållande show för att flytta. Båda aktiviteterna kan lindra stress, men man bidrar till en övergripande plan för bättre hälsa, medan den andra inte gör det. Se var du kan tillämpa denna analogi på dina egna beslut och hitta mer balans i ditt liv.

7 - Bo organiserade

Getty

Att vara organiserad är avgörande för att hitta balans i livet. Om du har ett schema där allt passar, blir du effektivare med din tid. Och du kommer att kunna slappna av, inte bara med vetskapen om att du kommer att göra saker, men även i det du jobbar med i ett givet ögonblick är vad du ska jobba på. Utse inte värdet av verktyg för onlinehantering, PDA och andra tillbehör för tidshantering. Men kom också ihåg att en bra plan och en tydlig budget för din tid är ovärderlig för att upprätthålla balans i ditt liv.

8 - Rådfråga ditt inre barn

LM Photo / Getty Images

Kom ihåg när du var ett barn, och du föreställde dig hur ditt liv skulle vara när du var vuxen? Du förmodligen bara föreställde dig själv att göra spännande saker, inte några av den minutia som du förmodligen kommer att ha försvunnit av just nu. Även om det är orealistiskt att bara göra saker som är "roliga" (ibland måste vi ta en paus från fallskärmshoppning och gå till fester för att göra några rätter och packa luncher för nästa dag), det kan vara bra att komma ihåg att försök att hålla roliga saker i ditt liv och stressiga saker ut ur det.

> Källa:
Schoppe-Sullivan, et al. Maternal Gate-Keeping, medföräldrande kvalitet och faderbeteende hos familjer med spädbarn. Journal of Family Psychology , juni 2008.