Varför ha kul erbjuder några av de bästa stresslindringarna

Hitta din bästa stressavlastning i aktiviteter du njuter av

Många har stressiga ansvarsområden som de måste ta hand om, till den punkten att ha roligt känns som en onödig lyx. Men inklusive roliga aktiviteter i livet kan vara en av de bästa spänningsförlängningstipsna du kan följa. Medan många ansvariga vuxna har ansvarsfullt ansvar för vuxna som gör det enkelt att sätta roligt på listan över prioriterade områden, så att ditt inre barn kommer ut att leka kan få dig att känna dig vital och glad.

Det finns många fördelar med att ha bra gammal kul, så läs vidare och bli inspirerad att leka och koppla av idag (även om det bara är kort tid) och se hur du känner.

eustress

Roliga aktiviteter ger en källa till eustress , den "bra" typen av stress som gör att du känner dig vital och levande. Det är känslan av spänning som du får från att slutföra ett projekt, åka på en berg-och dalbana eller möta en spännande utmaning i ditt liv. Vi behöver regelbundna eustress i våra liv, och roliga aktiviteter kan ge det.

Positiv attityd

Att ha regelbunden kul i ditt liv kan hjälpa dig att känna dig mindre överväldigad av stressorerna du möter. Detta kan hjälpa dig att ändra din inställning till dina livsstilspressorer så att du är mindre reaktiv vid stress när du upplever det.

"Bästa medicinen"

Skratt bär många hälsofördelar med det, så ju mer skratt du har i ditt liv, desto bättre är det för din hälsa.

Användarvänlighet

Det kan vara svårt att träffa gymmet flera gånger i veckan eller förlora ohälsosamma "komfortmat" när du är stressad, men passar mer roligt och skratt i ditt liv är något du kan göra för dig själv, det är också enkelt!

Starka relationer

Par som engagerar sig i nya aktiviteter tillsammans och regelbundet kul tillsammans kan njuta av ett närmare band än vad de annars skulle göra om de föll i en ruta. Och ett hälsosamt förhållande kan vara en bra källa till stressavlastning i ditt liv.

Socialt stöd

På samma sätt med vänner kan du dela roliga aktiviteter med vänner vara ett utmärkt sätt att behålla en stödjande krets av kompisar, hålla dina obligationer starka och hjälpa alla i gruppen att hålla stressnivåerna låga.

Att ha starka vänskap i ditt liv, och en känsla av gemenskap har länkats till livslängd, lägre stressnivåer och mer positiva hälsotillstånd.

Burnout Buffering

Att ha regelbundna roliga aktiviteter för att krydda ditt liv kan också hjälpa dig att avvärja utbrändhet. Känslor av utbrändhet kan härledas från att ha ett stressigt jobb med oförutsägbara, svårt att uppfylla förväntningar och litet erkännande. En av de metoder som jag alltid har godkänt för att hitta lättnad från denna typ av arbetsstress är att ge dig små belöningar eller starta en grupp stödjande vänner till hög fem när de uppnår mål som annars skulle bli okända. Att ge dig en vanlig dos av kul är ett sätt att göra det och dela det med vänner.