Hur man släpper negativitet och stress

Lär dig om dessa onödiga stresskämpar - och hur du slipper dem

Verkligt effektiv stresshantering innebär en blandning av vanor och tankmönster som minimerar stressen vi möter i livet och ökar vår förmåga att hantera den stress vi måste möta. Det finns flera vanor som kan öka vår motståndskraft mot stress, inklusive meditation, motion, fokusering på det positiva och omger oss med positiva och stödjande människor, för att nämna några. (Läs mer om dessa tekniker.)

Och samtidigt som vi bygger vår motståndskraft mot den oundvikliga stress som vi måste möta i livet kan gå långt för att hjälpa oss att hålla sig balanserad med stress, är det inte den enda vägen till stressavlastning, och det borde det inte vara. Att klippa ut stressorer när det är möjligt är alltid en bra idé. Att släppa våra egna självbedövande vanor är en annan viktig strategi. Vi kanske inte ens är medvetna om alla vägar som vi själv sabotage, så här är en viktig uppfriskningskurs.

Tillsammans med att identifiera och fokusera på nya vanor att adoptera, eller kanske några dåliga vanor du skulle vilja släppa, skulle jag vilja föreslå några saker att släppa taget. Att frisläppa våld, negativa perspektiv, giftiga relationer och andra negativitetsfartyg i ditt liv kan vara svårt först, men när du väl har börjat frigöra ditt grepp blir det lättare att släppa loss. Följande är några av de mer stress-inducerande sakerna du kan hålla på, med några beprövade strategier för att frigöra dem från ditt liv. Du kanske vill välja en i taget för att fokusera på i några veckor (en i månaden är min favorit takt) och flytta till en annan när du släpper tillräckligt för att känna lättnad. Lägg märke till och gratulera dig med de framsteg du gör när du gör det, och kom ihåg att det i slutändan kommer att vara värt ansträngningen att få större fred.

1 - Låt gå av grudges

Att hålla på ilska kan orsaka mer stress än någon annan. Släpp taget!. Tara Moore / Getty Images

Det finns mycket press om förlåtelse och dess många fördelar, och om vi inte står inför några allvarliga fel som har tagits i vår riktning, tror de flesta troligen på sig själva som i grunden förlåtande. Vi vet alla att förlåtelse kan befrias, men vi kanske inte inser hur mycket vi håller på, eller vi kanske inte vet hur vi släpper grudden. Om du undrar om du kan dra nytta av att släppa ilska, fråga dig själv, tycker du att du är rubbande om saker som har hänt i ditt förflutna? Håller du på ilska från dina yngre år - antingen ilska på dig själv för att inte göra saker annorlunda, eller hos andra för saker som de avsiktligt eller oavsiktligt påverkat dig på ett negativt sätt?

Hur att förlåta

Mer

2 - Cull Your Clutter

Ett fritt hus kan vara en fristad från stress. Foto från iStockPhoto.com

Har du någonsin gått in i ett rörigt rum (eller ett rörigt hus!) Och bara kände dig trött? Hur känner du dig när du går in i ditt eget hem i slutet av en lång dag och har du ett särskilt rum du kan gå till där du känner dig verkligen avslappnad? Många människor inser inte den vägtull som rodnad kan ta på våra stressnivåer. Det finns många dolda kostnader för rodnad , och de kan alla fungera som energiavlopp som skapar stress, även om vi inte medvetet inser det. Om den röran du har orsakar stress kan det vara dags att prioritera förenkling och effektivisering - ditt utrymme och ditt liv . Här är nu.

Skapa ett fridfullt utrymme

Mer

3 - Släpp negativa attityder om dig själv eller andra

Positivt tänkande är sin egen belöning. Foto från iStockPhoto.com

Precis som subtila våld, kanske du inte är medveten om begränsande övertygelser du har om dig själv eller andra. Finns du att du själv negerar dina egna förmågor, minimerar dina framgångar och tror att du inte kan göra någonting innan du ens försöker, även om det är något du verkligen vill ha? På samma sätt tycker du att du själv misstänker andras framgångar för att du känner dig minimerad av sina triumfer, även om du logiskt vet att detta inte nödvändigtvis är sant? Lär dig att känna igen negativa tänkande mönster och kognitiva snedvridningar , och ändra sedan dem.

Hur man tänker mer positivt

4 - Klipp ut toleranser (och lära sig vad de är)

Är det för många små saker som lägger till stor stress ?. Foto från iStockPhoto.com

En av de mest användbara sakerna jag lärde mig om från coachingvärlden är begreppet toleranser , de saker i våra liv som dränerar oss och skapar stress, men vi lever med dem och kanske inte ens inser att de lägger till en liten del av stressen varje dag. Om du tar ett ögonblick för att bli medveten om dina energiavlopp, dina tålamod dränerar och dina andra toleranser kan du skapa en plan för att eliminera dem från ditt liv för gott och skära ut otrolig stress i processen. Det är mer än värt ansträngningen.

Identifiera och eliminera dina toleranser

Mer

5 - Säg nej till giftiga relationer

Giftigt förhållande? Det kan vara dags att göra det bättre eller låt det gå. Foto från iStockPhoto.com

Det slutar aldrig att förvåna mig hur mycket våra relationer kan fungera som kraftfulla resurser för att hantera stress eller som produktiva källor till särskilt stora stressnivåer. Det är ännu mer överraskande att vissa "vänskap" som står i konflikt, negativt konkurrensutsatt eller annars saknar tillit, faktiskt kan skapa mer stress än relationer som är ovänliga men stabila. Om du befinner dig i ett ohälsosamt förhållande - ett romantiskt förhållande eller en vänskap, som arbetar för att skapa en hälsosammare dynamik, är ett bra sätt att minimera stress. Men om det inte fungerar kan det vara nödvändigt att lära när och hur man släpper. Om du har försökt ditt bästa för att förbättra dina giftiga relationer men fortfarande tycker att de är stressiga, här är några tips som kan hjälpa till.

Om och hur man släpper ett giftförhållande

Mer