8 Självmordsskyddsåtgärder

I de flesta fall handlar människor som känner sig suicidala om förhållanden som passerar i tid om de bara kan få den hjälp de behöver. Under tiden finns det mycket som vi som individer kan göra för att hjälpa dessa människor. Följande är några tips för självmordsförebyggande åtgärder som rekommenderas av icke-vinstdrivande organisationen Suicide Prevention Resource Center.

1 - Rabattera inte deras känslor

Martin Dimitrov / E + / Getty Images

Medan du kanske tror att deras problem inte är tillräckligt allvarliga för att motivera självmord, är det som verkligen är viktigt, hur seriöst de uppfattar dem att vara. Om det känns viktigt för dem, så kan i själva verket självmord tyckas vara ett giltigt alternativ. Lyssna på vad de säger utan att ge domar.

2 - Se självmord som ett rop för hjälp

När en person försöker självmord är det inte nödvändigtvis ett tecken på att de vill dö. I stället är det en indikator på att de har stor känslomässig smärta, men vet inte hur man ska hantera det. Självmord har börjat se ut som deras enda alternativ att undkomma en situation som de inte vet hur man ska hantera. Om de fortfarande lever, söker de desperat ett alternativ till döden och försöker självmord är deras sätt att nå ut och säga att de behöver hjälp.

3 - Uppmuntra dem att få hjälp till deras depression

Även om vissa människors självmord ibland verkar komma ut ur det blåa, är det ganska troligt att de hade varit deprimerade under en mycket lång tid. Att få snabb professionell hjälp vid de första tecknen på depression är ett mycket viktigt steg för att förebygga självmord. Att arbeta för att ta bort depressionens stigma och uppmuntra människor som skadar för att få den hjälp de behöver direkt kan gå långt för att rädda liv eftersom problemet hanteras innan det blir så illa.

4 - Var en bra lyssnare

Att kunna prata med en vårdande vän och befria dig från dina problem kan gå långt för att lindra den outhärdliga uppbyggnaden av tryck som kan leda till ett självmordsförsök. Att vara en bra lyssnare kräver ingen speciella färdigheter. Var tålmodig och acceptera, men undvik att komma i ett argument eller försöka erbjuda enklare lösningar. Helt enkelt vara där och visa att du bryr dig.

5 - Var inte rädd att fråga om deras självmordsförmåga

Medan du kanske är rädd för att ta upp självmordsämnet av rädsla för att ge dem idéer, är faktumet att dessa tankar och känslor finns där, oavsett vad du kan säga. Vad du verkligen gör genom att ta upp ämnet är att ge dem en möjlighet att öppna upp för dig och låta dig hjälpa dem .

6 - Om de är i fara, lämna dem inte ensamma

Om de verkar vara i fara för att skada sig, lämna inte dem ensamma. Ta steg för att få bort dem från alla sätt som de kan använda för att skada sig själva, som vapen eller piller. Ring 911 eller ett annat nödnummer för hjälp om det behövs eller erbjuds att transportera dem till sjukhuset.

7 - Uppmuntra dem att se en mentalvårdspersonal

Det kan ta lite tålamod och uthållighet, men uppmanar dem att göra ett avtal med en mentalvårdspersonal . När de har gjort mötet fortsätter du att behålla kontakten för att uppmuntra dem att följa med avtal och behandlingsplaner.

8 - Vet att hemligheter kan döda

Om personen ber dig inte berätta för någon, var medveten om att du kanske måste bryta ditt löfte för att hjälpa honom. Att ha honom levande men arg på dig är att föredra att hålla ett löfte som leder till att han tar sitt liv.

För en fullständig lista över självmordsförebyggande resurser, se denna lista över organisationer .