Cocaine and Crack Cocaine in Photographs

Undrar du hur kokain och crack kokain ser ut? Du kanske har sett den avbildad många gånger i film och tv, och undrar om du skulle känna igen det om du kom över det. Här är fotografier från den amerikanska narkotikahanteringsförvaltningen av kokain och sprickkokain i olika former och steg, från små gatunivåer uppgår till sändningar.

1 - Råkokain

US Drug Enforcement Administration

Kokain är ett läkemedel som extraheras från bladen South American Coca Plant. Människor i Sydamerika kan tugga bladen själva eller använda dem för att brygga te för en mild effekt.

När man extraherat som pasta från torkade blad produceras kokain genom ytterligare extraktioner och kan ses i fling- och bergform. Denna renade kokain är en stark stimulans som påverkar kroppens centrala nervsystem. Upprepad användning har många hälsoeffekter och kan leda till missbruk .

Detta är ett närbildsfoto av råkokain innan den krossas för att bli snortad eller flytande för att injiceras.

2 - Coca Leaves

Indiana Prevention Resource Center

Råkokain bearbetas från coca-blad som dessa, och sedan extraheras det och renas till ett fint vitt pulver. Dessa coca löv chewes också av många människor i Sydamerika för att få en mild stimulerande effekt, som kaffe. Detta foto visar coca-bladen från vilka kokain tillverkas, tillsammans med renade former

3 - Pulveriserad kokain

US Drug Enforcement Administration

En vanlig form av kokain är ett vitt kristallint pulver. Det blandas ofta med socker, majsstärkelse, vitaminer och mjöl. Efter det att råkokainen producerats, skärs kokainen med dessa ämnen, ofta varje gång det byter händer längs den olagliga försörjningskedjan. Den slutliga styrkan hos kokain köpte på gatan, och de ämnen som den blandas med är omöjligt att förutsäga.

4 - Bagged Cocaine

US Drug Enforcement Administration

Kokain är det näst vanligaste olagliga läkemedlet i USA Nästan en procent av amerikanerna, eller 2,1 miljoner människor, använder för närvarande kokain. Det transporteras vanligtvis i plastpåsar eller kondomer. Detta foto är av en stor mängd kokain som är insvept i plast och redo att användas eller säljas.

5 - Baggies of Cocaine

US Drug Enforcement Administration

Detta foto visar hur kokain vanligtvis visas som det säljs av gatuhandlare, i små plastpåsar. Den lilla storleken gör att de enkelt kan passera i ett kort möte, med en mängd läkemedel som kunden har råd att köpa. Om du ser att det här paketet byts ut eller se kasserade paket, kanske du misstänker att de innehåller kokain eller andra olagliga droger.

6 - Kokainstenar

US Drug Enforcement Administration

Eftersom kokain smugglas in i Förenta staterna eller transporteras från en region till en annan, är det vanligtvis i form av "tegelstenar" som vanligtvis väger ungefär ett kilo eller 2,2 pund. Dessa tegelstenar, inslagna i papper som visar en skorpionlogo, greps av DEA.

7 - Crack Cocaine

US Drug Enforcement Administration

Crack kokain ser ut som en liten sten, bit eller chip och det är ibland svartvit eller rosa i färg. Medan det är samma läkemedel som kokain, kan det röktas. Liksom kokad kokain kan den skäras eller spädas med andra ämnen.

8 - Crack Cocaine Väskor

US Drug Enforcement Administration

Dessa är typiska baggies av crack-kokain eftersom de säljs av gatuhandlare. "Rockarna" placeras i ett rör och rökt. Om du ser liknande baggier utbyts eller hittar dem kasseras, kan de vara misstänksamma för olagliga droger.

9 - Crack Cocaine

US Drug Enforcement Administration

Crack kokain skapar en stark känsla av upprymdhet. Användare känner generellt oövervinnliga, sorglösa, varna, euforiska och har mycket energi.

10 - Crack Cocaine

US Drug Enforcement Administration

Efter spricka kokas kokt ner från kokad kokain, det kan ibland tyckas ha en rosa färg som dessa stenar.

11 - Smugglad kokain

US Drug Enforcement Administration

Eftersom kokain vanligtvis skickas i bulk är det svårt att dölja, som de här tegelstenarna som beslagtagits av den amerikanska drogförvaltningen. Detta är 9 291 kg kokain, över 10 ton, beslagtagit ombord på ett fartyg av DEA.

12 - Cocaine Baggie

US Drug Enforcement Administration

Kokain är potent och farlig. Kokainens kortsiktiga och långsiktiga hälsoeffekter är lika farliga. Farorna med hjärtstillestånd eller anfall följt av andningsfel är lika med både kort och långvarigt missbruk. Vid användning finns risken för tillsats.