Kostnaden för skräp i ditt liv

Hur Clutter påverkar din tid, pengar och stress

Clutter-de flesta av oss har lite av det här eller där. Faktum är att många av oss har mer än bara lite. Över en tredjedel av läsarna undviker att gå hem på grund av den överväldigande röra-och vet inte vart man ska börja rengöra. (I motsats därtill säger mindre än 10 procent att deras hem är skrämmande.) Hur påverkar all denna röra oss ?

Tid

Människor tänker ofta på skräp som en energiavlopp, men det dränerar oss också av vår tid.

Hur? Människor i röriga hem spenderar extra tid, nästan varje dag, letar efter förlorade saker, till exempel nycklar, pengar, skor, verktyg etc. Även när vi tittar precis på det förlorade objektet blir det svårt att se när det är omgivet av röran . Och den extra tid det tar för att söka igenom roten läggs upp snabbt.

Pengar

När vi inte har några ekonomiska papper organiserade, kan räkningar gå vilse, vilket får oss att uppnå sena avgifter. Att ersätta förlorade föremål och köpa dubbletter av dem som vi inte insett vi redan hade kan också bära en kostnad som snabbt lägger till.

Påfrestning

Den mest uppenbara vägen som kladd tar läggs på stress på ens liv. Här är några exempel på att stressproblem kan orsaka:

En realistisk nivå av skräp

För de flesta av oss, särskilt för föräldrar till små barn, är det inte realistiskt att behålla ett hem i perfekt ordning varje ögonblick av varje dag.

Även om det är inspirerande att tummen genom kataloger som visar vackert inredda rum eller går genom ett fantastiskt, obekvämt modellhem, kan det inte bara vara orealistiskt, men det kan också orsaka ytterligare stress. Till exempel, om du befinner dig själv eller naglar andra familjemedlemmar för de mindre messorna som de gör till den punkt som det påkänner familjen harmoni, kan du behöva slappna av dina standarder.

Men att veta det vägtullar som röran tar, hur mycket röran är för mycket? Medan vi vet att högar av röran kan orsaka stress och ett perfekt hem kan vara orealistiskt för vissa människor, kan graden av tolerabel röran variera från person till person. Här följer några riktlinjer för att hjälpa dig att bestämma var du borde rita linjen på röran:

Cull Clutter

Det finns många böcker och webbplatser som är dedikerade till att hjälpa dig att bestämma ditt hem, men det finns några grundläggande steg som fungerar bra:

  1. Gå in i rummet och dela dina saker i fyra lådor: saker att donera, saker att kasta bort, saker att behålla och saker att lagra. Om du inte behöver det eller älskar det, överväg att bli av med det.
  2. Gå igenom din låda med saker att behålla och hitta en plats för allting. Gör det till en logisk plats som ligger i samma område där den måste användas. Till exempel behåll nycklar vid dörren.
  3. Avsluta ett rum innan du går vidare till nästa.

Detta kan alla göras på en dag, eller kan spridas över flera veckor i 30-minuters inkrement, om du arbetar snabbt. Om du bara kan göra det i "barnsteg", har Flylady.net ett bra system som kan hjälpa till.

Organisera vad som är kvar

Eftersom du hittar platser för det du håller på är du säker på att du lagrar saker på ett sätt som är meningsfullt och ser bra ut. Barnens leksaker kan till exempel förvaras mycket snyggt i badkar, vilket ger snabb rengöring och håller leksaksladd ur synhåll. Att få låda arrangörer för ditt badrum och kök kan hålla lådor från överflödiga med extra föremål. Att ha ett arkiveringssystem för papper gör det enkelt att ta bort dem och hitta dem när du behöver dem. Att lägga lite extra ansträngning för att organisera dina saker nu, kommer att spara tid för att städa upp och upprätthålla order under de kommande åren.

Skapa skönhet

När du har ditt hem decluttered och organiserade, kan du lägga till några fina detaljer som kan göra ditt hem till en idealisk fristad för dig att slappna av. Jag rekommenderar starkt att du har ett system för att spela musik , eftersom det bär sådana fantastiska avkopplingsfördelar. Du kanske också vill ha några aromaterapi ljus eller diffusorer ut. Hem spa leveranser är ett måste för badrummet och ett lugnande sovrum kan hjälpa till med sömnen. Slutligen rekommenderar jag att du skapar ett litet utrymme för dig själv att använda vid journaling eller meditation - det kan bli din favorit del av ditt hem.

Skapa positiv Chi

Du kanske också vill lära dig att införliva några av principerna om Feng Shui, den gamla placeringen, för att dekorera ditt hem på ett sätt som kommer att minska daglig stress och kan hjälpa dig att bygga den typ av liv du vill ha.

Att få ditt hem mer organiserat känns bra. Men precis som det krävs ansträngning för att bibehålla viktminskning över tiden, tar ett rent hus också en liten pågående insats. Lyckligtvis kan denna insats minimeras med hjälp av expertråd. Följande är några av de bästa bitarna av råd från rensningsröjande experter:

Mer enkla tips