Top 10 Stress Relievers Du bör försöka

Det finns många sätt att minska spänning och slappna av , men vissa är mer effektiva än andra. Vissa tekniker är svåra att lära medan andra är utmanande att träna. Andra har negativa konsekvenser som nästan uppväger deras effektivitet eller kan skapa större problem. Här är tio stressavlastare som visat sig vara bland de mest effektiva för den mängd arbete och tid som är inblandad. De flesta kan lära sig i den tid det tar att läsa denna sida och hjälper dig att känna dig mer avslappnad nästan omedelbart. Och ännu mer spännande, kommer stressavlastningens fördelar att öka med regelbunden träning. Prova så många som möjligt - det finns något här för alla!

1 - Andningsövningar

istockphoto

Djup andning är en lätt stressavlastare som har många fördelar för kroppen, inklusive avslappnande muskler och lugnande sinnet. Andningsövningar är speciellt användbara eftersom du kan träna dem var som helst. Kanske viktigare, de arbetar snabbt så att du kan avspänna i en blixt. Karate andningsmeditation är en bra övning för att börja med, och denna grundläggande andningsövning kan göras överallt för att hjälpa dig att vända ditt stressrespons , återgå till att vara mer proaktiv (istället för att vara aktiv) och möta stress med större motståndskraft.

2 - Meditation

JGI / Tom Grill / Getty Images

Meditation bygger på djup andning och tar det ett steg längre. När du mediterar, går din hjärna in i ett funktionsområde som liknar sömnen, men ger några extra fördelar som du inte kan uppnå lika bra i någon annan stat, och meditation tillåter dig faktiskt att skapa större motståndskraft mot stress över tiden. (Läs mer om fördelarna med meditation .) Fokusen vid nuvarande ögonblick håller dig ihåg att arbeta övertid och öka stressnivåerna och att engagera sig i destruktiva mentala vanor som rökning. Här är en artikel om olika typer av meditation för att hjälpa dig att komma igång.

3 - Guided Imagery

Wesley Hitt / Getty Images

Det tar lite längre tid att träna guidad bildvisning , men det här är ett bra sätt att lämna din stress bakom en stund och slappna av i kroppen. Vissa tycker det är lättare att träna än meditation, eftersom det tillåter mer engagemang i det medvetna sinnet. Du kan fokusera på fantasifulla avslappnande miljöer du skulle älska att besöka, eller på minnen av din "glada plats" för när du är stressad. Du kan spela naturliga ljud i bakgrunden när du övar, för att främja en mer nedsänkt upplevelse.

4 - Visualiseringar

OJO Images / Getty Images

Med hjälp av guidad bildning kan du också föreställa dig att du uppnår mål som att bli hälsosammare och mer avslappnad, ha det bra på uppdrag och hantera konflikter på bättre sätt. Även att visualisera dig själv bra på uppgifter du försöker behärska faktiskt fungerar som fysisk träning, så du kan också förbättra din prestanda genom visualiseringar också!

5 - Yoga

Montering / Digital Vision / Getty Images

Yoga är en av de äldsta självförbättringspraxisen runt, som går tillbaka över 5 tusen år! Den kombinerar metoderna för flera andra metoder för hantering av stress, såsom andning, meditation, bildspråk och rörelse, vilket ger dig mycket nytta för den tid och energi som krävs. Läs mer om hur man hanterar stress med yoga .

6 - Självhypnos

Tchad Baker / Getty Images

Självhypnos innehåller några av funktionerna i guidad bildning och visualiseringar, med den extra fördelen att du kan kommunicera direkt är du ditt undermedvetna sinne för att förbättra dina förmågor, lättare ge upp vanliga vanor , känna mindre smärta, utveckla effektivare Hälsosammare vanor , och även hitta svar på frågor som kanske inte är tydliga för ditt vakna sinne! Det tar lite träning och träning men det är väl värt det. Läs mer om hur du använder hypnos för att hantera stress i ditt liv.

7 - Övning

FrancescoCorticchia / Getty Images

Många tränar för att kontrollera vikt och få bättre fysiskt tillstånd för att bli mer hälsosamma eller fysiskt attraktiva, men träning och stresshantering är också nära knutna till varandra. Övning ger en distraktion från stressiga situationer, liksom ett utlopp för frustrationer, och ger dig en hiss via endorfiner också. Denna artikel kan berätta mer om stresshanteringens fördelar med motion och hjälpa dig att bli mer aktiv i ditt dagliga liv.

8 - Sex

Jonathan Storey / Getty Images

Du vet förmodligen redan att kön är en bra spänningsreliever, men har du officiellt tänkt på det som en stressavlastande träning? Kanske borde du. De fysiska fördelarna med kön är många, och de flesta arbetar väldigt bra för att lindra stress. Tyvärr har många människor mindre kön när deras stressnivåer är höga. Lär dig hur man undviker denna fälla !

9 - Musik

FrancescoCorticchia / Getty Images

Musikterapi har visat många hälsofördelar för människor med tillstånd som sträcker sig från mildt (som stress) till svårt (som cancer). När du arbetar med stress kan rätt musik faktiskt sänka ditt blodtryck, slappna av din kropp och lugna ditt sinne. Här är några förslag på olika typer av musik att lyssna på och hur man använder musik i ditt dagliga liv för effektiv stresshantering.

10 - Få organiserad

Jonathan Kitchen / Getty Images

Trots att organisationen och organisationen hålls organiserad, anses den inte som en stresshanteringsteknik i sig, det här är en aktivitet som kan minska stressen i ansiktet i ditt liv och kan till och med vara lugnande när du är engagerad i handlingen. (Se hur rengöring kan vara en stressavlastare i sig .) Genom att arbeta genom ditt livs rubbning kan du eliminera de energinivåer som kan få dig att känna att du "dödas av andar" och reservera den energin för hantera livets viktigare utmaningar. Läs mer om att vara organiserad och eliminera extra stress från ditt liv .