Hur att äga en hund eller en katt kan minska stressen

När man tänker på sätt att minska stress i livet, brukar tekniker som meditation , yoga och journaling komma i åtanke. Det här är bra tekniker, för att vara säker. Men att få en ny bästa vän kan också ha många stressavlastande och hälsofördelar. Medan mänskliga vänner ger stort socialt stöd och kommer med några fantastiska fördelar, fokuserar den här artikeln på fördelarna med lojala vänner: katter och hundar!

Forskning visar att, om du inte är någon som verkligen inte tycker om djur eller är helt upptagen att ta hand om en korrekt, kan husdjur ge utmärkt socialt stöd, stressavlastning och andra hälsofördelar, kanske mer än människor! Följande är mer hälsofördelar med husdjur.

Förbättra ditt humör

För dem som älskar djur är det nästan omöjligt att stanna i dåligt humör när ett par älskande valpögon möter din, eller när en supermjuk katt gnuggar sig mot din hand. Forskning stöder de stämningsförbättrande fördelarna med husdjur. En ny studie visade att män med AIDS var mindre benägna att drabbas av depression om de ägde ett husdjur.

Kontrollera blodtrycket bättre än droger

Ja det är sant. Medan ACE-hämmande läkemedel generellt kan minska blodtrycket, är de inte lika effektiva vid kontroll av piggar i blodtryck på grund av stress och spänning. Men i en studie om husdjur och blodtryck visade sig grupper av hypertensive New York-börsmäklare som fick hundar eller katter att ha lägre blodtryck och hjärtfrekvens än de som inte fick husdjur.

När de hörde om resultaten gick de flesta av grupperna utanför gruppen och fick husdjur!

Uppmuntran att komma ut och träna

Om vi ​​går våra hundar för att de behöver det, eller är mer benägna att gå en promenad när vi har kompanjon, ägnar hundägare mer tid än ej-husdjursägare, åtminstone om vi bor i en urban miljö.

Eftersom träning är bra för stresshantering och övergripande hälsa kan det hända att du äger en hund med att öka dessa fördelar.

Hjälp med socialt stöd

När vi går ut, kan vi ha en hund med oss, göra oss mer tillvägagångssätt och ge människor en anledning att sluta och prata och därmed öka antalet personer vi möter , vilket ger oss möjlighet att öka vårt nätverk av vänner och bekanta, vilket har också stora stresshanteringsfördelar.

Stave Off ensamhet och ge ovillkorlig kärlek

Husdjur kan vara där för dig på sätt som människor inte kan. De kan erbjuda kärlek och kamratskap, och kan också njuta av bekväma tystnader, hålla hemligheter och är utmärkta snugglare. Och de kan vara den bästa motgiften till ensamhet. Faktum är att en studie fann att vårdhemskonsumenter rapporterade mindre ensamhet när de besökte hundar ensam än när de tillbringade tid med hundar och andra människor! Alla dessa fördelar kan minska mängden stress som människor upplever som svar på känslor av social isolering och brist på socialt stöd från människor.

Husdjur kan minska stress - ibland mer än människor

Medan vi alla vet kraften att prata om dina problem med en bra vän, som också är en bra lyssnare , visar forskning att det är ännu bättre att spendera tid med ett husdjur.

En studie visade att när man utför en uppgift som är stressig upplevde man faktiskt mindre stress när deras husdjur var med dem än när en stödjande vän eller ens deras make var närvarande! (Detta kan delvis bero på att husdjur inte dömer oss, de älskar bara oss.)

Det är viktigt att inse att att äga ett husdjur är inte för alla. Husdjur kommer med ytterligare arbete och ansvar, vilket kan ge sin egen stress. För de flesta människor har fördelarna med att ha ett husdjur dock större än nackdelarna. Att ha en furrig bästa vän kan minska stressen i ditt liv och ge dig stöd när tiderna blir svåra.

källor:

Evenson RJ, Simon RW. Förtydligande förhållandet mellan föräldraskap och depression. Journal of Health and Social Behavior . December 2005.

Siegel JM, Angulo FJ, Detels R, Wesch J, Mullen A. HJÄLPMEDEL diagnos och depression i multicenter AIDS Cohort Study: den förbättrande effekten av djurägande. Aidsvård. April 1999.