Topp 10 Stress-Relieving Hobbies

Från trädgårdsarbete till skrivning har dessa hobbyer starka hälsofördelar

Med dagens stressfulla livsstilar är det viktigt att ha tid att ta för att göra något bara för det roliga av det. Medan det finns många bra hobbyer att välja mellan, är det en lista med hobbyer som är särskilt användbara för att lindra stress. Lär dig om fördelarna med varje och hitta resurser för att komma igång med en ny bra hobby för stressavlastning!

1 - Trädgårdsskötsel

Musketeer / Digital Vision / Getty Images

Trädgårdsskötsel kan vara en stor stressavlastare av många anledningar, bland annat att få dig in i solsken och frisk luft, vilket skapar vackrare omgivningar för att komma hem till varje dag och mer. Se den här artikeln för att läsa om fördelarna med trädgårdsarbete och hitta resurser för att komma igång.

Mer

2 - Utforska fotografi

HIKARU VISION / Moment / Getty Images

Oavsett om du bara lär dig att ta bättre bilder av dina vänner och familj eller dyka in i världen för att skapa verklig konst, kan fotografering vara en bra hobby. När du övar världen genom fotografens öga, kan du börja se saker på olika sätt. Slutresultatet? Inte bara har du en avledande hobby och en aktivitet att kalla din egen, men du ser världen som en vackrare plats i ditt dagliga liv!

3 - Scrapbooking

Hill Street Studios / Blendbilder / Getty Images

Oavsett om du har några bilder eller låda av dem kan scrapbooking vara en bra hobby. Det kombinerar artistry med journaling för att skapa ett unikt fordon för att visa dina minnen och överföra dem till kommande generationer. Vanligtvis erbjuder mer av en kvinnlig tidsfördriv, scrapbooking många sociala möjligheter (i form av klasser, sammankomster och forum) och en paus från vad som stressar dig, för att skapa något vackert som andra också kan njuta av.

4 - Underhålla ett akvarium

Hero Images / Getty Images

Att titta på akvariefisk har visat hälsofördelar, bland annat att minska blodtrycket och lindra stress. Att behålla ett akvarium av vacker fisk kan anses vara en användbar hobby eftersom det kräver regelbunden (men inte överväldigande) uppmärksamhet, har potential att ansluta dig till andra saltvattenfiskentusiaster och ger dig möjlighet att skapa något unikt: din egen blandning av fisk, sten och planteliv.

5 - Pussel

Hero Images / Getty Images

Att engagera dig i ett pussel kan ta fokus på vad som stressar dig och utveckla din hjärnkraft samtidigt. Slutresultatet är att du får en trevlig paus, upplever lite flöde och kommer tillbaka till dina problem med ett fräschare, starkare sinne som kan hjälpa dig att bättre hantera livets stressorer.

6 - Ritning

Hero Images / Getty Images

Du kan komma i kontakt med din konstnärliga sida och använda ritning som ett sätt att bearbeta känslor, distrahera dig själv och uppnå andra stresshanteringsfördelar. Slutresultatet blir något vackert och personligt som du kan njuta av eller dela med. Läs detta för mer om hur teckning kan lindra stress och resurser för att lära sig att rita .

Mer

7 - Måleri

Guido Mieth / Taxi / Getty Images

Målning har liknande fördelar för stresshantering som ritning men genom ett annat medium.

8 - Stickning

Jupiterimages / DigitalVision / Getty Images

Förutom att hjälpa dig skapa vackra presenter för dig själv och andra, ger stickning dig möjlighet att lindra stress. Den repeterande rörelsen kan få dig till en upplevelse av "flöde", eller kan åtminstone ge ett utlopp för nervös energi.

9 - Att spela piano

Nisian Hughes / Stone / Getty Images

Musik har många fördelar för hälsa och stress. Medan du lyssnar på musik kan du förmodligen betraktas som en hobby. Att skapa musik kan vara en ännu starkare stressavlastande hobby, eftersom den kan absorbera din uppmärksamhet fullt ut och bli ett medel för kreativt uttryck också. Att lära sig att spela ett instrument som piano kan vara en stressavlastare för dig såväl som för dem som finns omkring dig, när du delar din skapelse.

10 - Skrivning

Portra Bilder / Taxi / Getty Images

Många har hittat journaling för att vara en bra stressavlastare, och praktiken levereras med beprövad stresshantering och hälsofördelar också! Att skriva, antingen i en personlig tidskrift, som amatörförfattare eller till och med som professionell, är en hobby som kan vara katartisk och avkopplande och ger något bra att dela med andra.