Livsplanstrategier för upptagna människor

Effektivisera ditt liv

Behöver du en ny livsplan? Är ditt schema packat och din att göra-lista närmar sig en sida eller längre? Denna nivå av busyness blir allt vanligare. Faktum är att trots det brett sortimentet av tidsbesparande enheter som är tillgängliga nu är människor mer upptagna nu än vad de var för decennier sedan när vi var mindre effektiva med vår tid.

Medan många säger att de skulle vilja vara mindre upptagna är det ofta svårt att bilda en ny livsplan, vet exakt hur man ska para ner ett schema och vilka aktiviteter som ska klippas ut - allt är viktigt, eller hur?

Här är några koncept att komma ihåg när man bestämmer hur man trimmer ner ditt schema.

Livsplan Tips # 1-Kom i kontakt med dina värden

Det här är en populär övning som används i stor utsträckning med livbussar eftersom den är så effektiv: gör en lista över dina kärnvärden, de bästa få sakerna som är viktigast för dig. (Många säger familj, hälsa och sådant.) Kolla sedan på alla aktiviteter som fyller ditt schema. Överväg att ta bort någon aktivitet som inte överensstämmer med ett kärnvärde.

Livsplan Tips # 2-visualisera livet du vill ha

Här är ett annat tillvägagångssätt som inbegriper attraktivitetslagen , som också kan vara mycket effektiv.

Föreställ dig det liv du vill ha. Föreställ dig det i detalj och fokusera mer på dina önskningar än på hur svårt du tror att det skulle vara att realisera dem. Få en bild som är både realistisk och spännande för dig. Nu tittar du på den aktivitetslistan igen, eliminerar saker som inte lägger till den visionen och lägger till aktiviteter som gör det.

Nyckeln här är att upprätthålla visionen av det liv du vill ha och fatta beslut baserat på det.

Livsplan Tips # 3-lista dina avvägningar

När man säger "ja" till nya aktiviteter, slutar människor inte alltid att tänka på vad de säger nej till som ett resultat. På grund av det begränsade antalet timmar på en dag, eliminerar varje aktivitet du väljer att ta på sig ett annat val.

Du kan para ner ditt schema genom att hålla detta i åtanke.

Med varje aktivitet du befinner dig i en vecka, fråga dig själv om det finns något annat som du hellre skulle göra som bättre skulle tjäna dig. Skulle du få mer av att träna än att titta på tv? Skulle du hellre spendera tid med dina barn än att göra en tjänst för den otrevliga bekanta? Håll dig medveten om dina val i en vecka, och du borde hitta dig själv och veta exakt vad som behöver ändras. (Och när du väl bestämt dig för att börja sätta folk ner, kan den här artikeln om hur man säger nej hjälpa till att göra det enklare.)

Livsplan Tips # 4-konsolidera aktiviteter

Medan multi-tasking inte är lika produktiv som en gång trodde, finns det några effektiva sätt att kombinera eller effektivisera aktiviteter utan att förringa för mycket från dina mål . Till exempel, medan du inte kan prata i telefon och skriva e-post samtidigt utan att vara mindre formulerad vid båda uppgifterna, är det enkelt att spara tid genom att prata i telefon medan du städar.

Nyckeln till framgångsrik aktivitetskonsolidering är att para en tankeintensiv aktivitet med en som är mer fysisk eller en som du kan göra på "auto-pilot". Det är en bra idé att komma ihåg vilka aktiviteter som kräver full uppmärksamhet och vilka kräver mindre mental koncentration när man hittar två att kombinera.

Livsplan Tips # 5-ta genvägar

Finns det ett sätt att du kan klippa hörn utan att klippa kvalitet? Kan du till exempel använda förkokta ingredienser medan du äter middag, lägger dina sprinklers på en timer eller effektiviserar arbetsuppgifterna? Om du verkligen gör det till en punkt att leta efter sådana genvägar, kommer du sannolikt att börja se dem överallt.

Life Plan Tips # 6-Use Stress Management Strategies

När vi är för stressade, tänker vi inte alltid tydligt; ibland känner vi oss fångade och överväldigade. Om ditt stressrespons ständigt utlöses kan du arbeta från "nödläget", reagera på krav utan att verkligen tänka istället för att proaktivt söka efter förenklade lösningar.

Även kronisk stress kan påverka din hälsa och känslomässig välbefinnande, vilket skapar ännu fler problem. Medan du arbetar med att skapa en ny livsplan , är det viktigt att inkludera stresshanteringstekniker i mixen! Du kan börja med dessa snabba stressavlastningstekniker och lägga till några av dessa hälsosamma livsstilsvanor också.