Odla tacksamhet och känner sig lyckligare med livet

Tacksamma människor är lyckligare människor - det verkar som visdom du kan hitta på en bildekal på grund av dess uppenbara sanning och positiva känsla, men forskning på tacksamhet stöder också detta uttalande. När du har ett ögonblick när någon gör något för dig som fyller ditt hjärta med tacksamma känslor av värme, kan det känna sig underbart. Men du behöver inte vänta på omständigheter för att få denna känsla för dig. Det finns saker du kan göra i ditt liv för att proaktivt skapa känslor av tacksamhet för dig själv med de erfarenheter du redan har i ditt liv och skapa nya upplevelser som kommer att ge fler känslor av tacksamhet till ditt liv och till livet för dem som finns omkring dig.

Och med denna tacksamhet kommer flera fördelar, bland annat en ökad motståndskraft mot stress!

Följande är beprövade strategier för att ge mer tacksamhet till ditt liv och dina relationer. Några av dem är enkla metoder som du kan försöka själv för att få en engångsbrist av lycka; Vissa av dem är aktiviteter som regelbundet kan utföras för att ge en ökad känsla av välbefinnande till ditt humör. En eller två av dem är stora gester som du kommer ihåg i många år framöver. Vad du än letar efter, överväga följande och se hur du kan förbättra ditt liv med tacksamhet.

Leende!

Studier visar att den enkla lagen att leende faktiskt kan förändra hur du känner, oavsett varför du ler. Lägg till det här faktum att många människor instinktivt ler tillbaka när de ser ett genuint leende på någons ansikte, och du får dubbla fördelar, du känner dig bättre och du omges av en värld av leende, glada människor.

Ett leende kan lindra en svår social interaktion på några sekunder, vilket minskar den stress som du kan känna i en annars klibbig social situation.

Underhålla en tacksamhetstidskrift

Det finns många beprövade fördelar som kommer med journaling , bland annat förbättrad hälsa och ökad motståndskraft. Att upprätthålla en tacksamhetstidning ger emellertid ett extra fördelar.

I slutet av varje dag (eller när du behöver en känslomässig hiss) skriver du ned tre saker som du är tacksam för och verkligen njuter av de positiva känslorna som kommer när du tänker på dem. Detta har visat sig lyfta depressiva känslor och hjälpa till att lindra stress.

Öva den kärleksfulla vänlighet meditationen

Den medgivande meditationen är en som praktiseras allmänt och ger både fördelarna med meditation och de med ökad medkänsla och samband med andra. Det börjar med ett fokus på positiva, kärleksfulla känslor mot mig själv, och grenar ut därifrån. Denna typ av meditation kan hjälpa dig att uppsluka de känslor av tacksamhet du har för alla viktiga människor i ditt liv och att utveckla större känslor av tacksamhet för dem som du kan kämpa med.

Var uppmärksam på dina jämförelser

Nästan alla kan falla i byte mot avundsjuka - någon får en kampanj som vi kände att vi skulle ha, har det "perfekta" förhållandet eller vansinnigt beteende barn vi alltid trodde vi skulle ha eller bara verkar ha alltid vad vi arbetar hårt för (och inte får) i våra egna liv. Vanligtvis tenderar de som är benägna att avundas att jämföra det värsta i sina egna liv med det bästa i någon annans sällsynta vill vi handla hela livet med någon annan, men vi önskar att vi hade den enda sak som de hade göra våra liv så mycket bättre.

Eller vi jämför deras bästa dag, kvalitet eller omständighet med vårt värsta.

Om du befinner dig brottas med det grönögda monsteret kan du avlägsna dig från bråket genom att ändra dina jämförelser och ge extra tacksamhet till mixen. Om du befinner dig som önskar att du hade någonting som någon annan har, påminna dig själv om vad du har att de inte-inte på ett konkurrenskraftigt sätt, men i en, "Åh ja, jag har tur också!" Om du tycker att du känner dig underlägsen eftersom en vän gör någonting bättre än du gör, märker du alla områden i ditt liv där du utmärker dig och är tacksam för dem.

Du får idé-bekämpa avund med stolthet över vad du är bra på och tacksamhet för vad du har. Snart kommer det att bli en slags vana, och dina avundsjuka kommer att bli ännu färre och längre mellan.

Ge en kram och ett "tack

Att bara uttrycka tacksamhet med ett snabbt ord eller en omfamning kan hjälpa dig att känna dig mer kopplad till andra och hjälpa dem att känna sig mer kopplad till dig. Dessa snabba upplevelser kan omsättas i positiva känslor på båda sidor, liksom starkare relationer och alla fördelar som följer med dem.

Planera ett tacksamhetsbesök

Hur många människor har visat dig vänlighet i din livskänsla som har förändrat dina omständigheter, givet dig något viktigt när du behövde det eller hjälpte dig på något sätt? När var sista gången du sa till en av dessa människor hur mycket du uppskattade dem och vad de gjorde för dig, och hur det hjälpte dig i ditt liv? Skriva ett tackbrev och leverera det - vilka positiva psykologer refererar till som ett "tacksamhetsbrev" och "tacksamhetsbesök" - kan ge positiva känslor till de människor du uppskattar och ännu mer positiva känslor för dig! Det är en stor gest som ger ännu större fördelar.