Målsättningsstrategier för stresshinder

Ibland känns vi stressade eftersom vi inte uppnår saker som är viktiga för oss, eller vårt fokus ligger i fel riktning. Daglig stress kan bero på en livsstil som inte överensstämmer med våra värderingar och en övergripande känsla av underliggande spänning när en del av oss känner att vi inte leder det liv vi hoppats på. Följande målinställnings journalingstekniker kan hjälpa dig att få mer kontakt med dina mål och hjälpa dig verkligen att uppnå dem och förvärva den livsstil du drömmer om.

Journalen ditt sätt till bättre mål

  1. Fråga dig själv, om du hade en trollstav, vad skulle du vilja se med i din framtid? Ignorera idéerna om hur du kommer dit, föreställa dig ditt ideala liv, och vad som skulle inkluderas i det. Ta sedan några minuter för att lista, på papper eller på din dator, de ändringar och mål som skulle inkluderas i den här bilden. Var specifik om vad du vill ha. Det är okej om du vill ha något som du inte har någon kontroll över, till exempel en kompis som är perfekt för dig. Skriv det.
  2. Du kanske vill hålla en löpande dagbok om hur du gör på dina mål, som ett sätt att klara dig själv på ryggen för framgång, arbeta genom frustrationen av motgångar och som en form av fortsatt motivation. Du kan också göra uppdateringar till dina mål när de ändras med dig. (Ibland leder strävan efter ett mål till tillväxt som leder till insikten att en annan riktning skulle vara bättre för dig.)
  1. Forskningen om journaling har visat många fördelar med journaling som inkluderar processfel och brainstorming. Det här kan inte bara lindra stress utan hjälper dig också att uppnå mål genom att ge möjlighet att arbeta genom problem, hitta lösningar och hålla sig "fast" i ohälsosamma mönster.
  1. Du kanske också vill ha en tacksam tidskrift , där du skriver om alla saker som du är tacksam för varje dag. Populäriserad av Oprah och senare förespråkare av glädjevanor, kan denna form av journaling hjälpa dig att känna dig mer tacksam i ditt liv när du utvecklar vanan att märka allt gott i ditt liv. Detta kan minska stressen som du känner, samt hjälpa dig att förverkliga allt som du redan har tillgång till.
  2. Du kan följa ledningen i många företag och ha en 1-årig, en 5-årig och en 10-årig plan för ditt liv. (Det behöver inte vara en inbyggd plan , men en lista över önskemål och mål.) Tänk på vad du hoppas på i framtiden kan hjälpa dig att känna dig mindre "fast" i de stressfulla delarna av din nuvarande livet, och hjälpa dig att se fler alternativ för förändring som de presenterar sig.
  3. Skriv ner alla händelser (eller, som Henriette Anne Klauser, i refererar till som "Go! Incidences, med hänvisning till deras dynamiska byggkvalitet) som du stöter på som tar dig närmare dina mål. Att hålla reda på oavsiktligheter hjälper dig att bli mer medveten om dem när de händer och mer benägna att använda dem till din fördel.
  4. Håll en "dröm journal" chronicling varje natt nattliga äventyr. Du kan börja märka mönster, meddelanden och andra viktiga saker som dina drömmar kan berätta för dig att du annars skulle glömma. (Kom ihåg att du i allmänhet är den bästa tolk av betydelsen i dina egna drömmar.)
  1. Underhålla en "drömtidskrift" av ett annat slag: istället för att spela in de drömmar du har när du sover, registrera de förhoppningar du har (eller en gång haft) för ditt liv som verkar helt utom räckhåll eller gränsen löjligt. Ha kul med det och föreställ dig var du skulle vara i livet om du kunde vara någonstans ! Detta kan hjälpa dig att komma i kontakt med vad du verkligen vill ha i livet, och hitta avslöja några drömmar som du verkligen kan göra i uppfyllelse.
  2. Om du försöker hitta något specifikt i ditt liv har det skrivits om det som har fungerat för många människor. Till exempel, om du letar efter en kompatibel kompis, har skrivit ner alla kvaliteter som du hoppas hitta i en person, mycket specifikt, fört många människor framgång. (Huruvida denna övning anpassar sig till den andliga lagen "fråga och det ska ges till dig", eller om det får dig att känna det mer troligt när du ser det verkar det fungera!)
  1. Om du inte är den vanliga skrivartypen kan även skriva en lista en gång hjälpa dig att uppnå dina mål. Processen hjälper dig att bli mer medveten om vad du får mer av livet, märker att du inte behöver "fastna" under några omständigheter på obestämd tid och uppmärksamma oftare möjligheter som kommer din väg, antingen på medvetet eller medvetslös nivå.

tips

Försök att göra detta när du inte är utmattad, eller så stressad du vill skrika , men i ett allvarligt humör; du får mer relevanta resultat på så sätt.