Vad är rädsla för magi?

Rhabdophobia (Magic Phobia) - Symptom orsaker och behandlingar

Översikt

Rhabdophobia, eller rädsla för magi, är en mycket personlig fobi som betyder olika saker för olika människor. Vissa människor är bara rädda för magick, den påstådda verkliga versionen där spellcasters gör saker som händer enligt deras vilja. Andra är rädda för illusioner, eller scenmagi, där trollkarlen använder trickery för att få det att verka som om udda saker händer.

Fortfarande andra är rädda för en mycket specifik typ av scenmagi som kallas nörd eller bisarr magi.

Förutom rädsla för magi kan rhabdophobia också betyda rädslan för att bli kritiserad eller straffad, slagen eller slagen med en pinne eller stav.

När det gäller typerna av fobier är rhabdophobia vanligen en specifik fobi .

orsaker

Människor utvecklar fobier av olika skäl, inklusive:

symtom

Symtom på denna fobi inkluderar:

Typer av magiska rädslor

Rädsla för Magick

Magick är praktiserad genom historia av ett brett spektrum av spellcasters, och det är praktiken att få saker att hända eller påverka externa händelser med ren vilja.

Även om vetenskapen hävdar att det inte finns något sådant som magick, är många religiösa grupper oense.

Men troen på magick och dess makt, såväl som om det är bra eller ont, varierar dramatiskt mellan sekter. Vissa religiösa grupper ser alla former av magick som ond, kanske till och med av djävulen, medan andra skiljer mellan vit och svart magi.

Rädslan för magick är generellt baserad på religiösa problem (liknande dommedagsfobier, dödsfobier och numeriska fobier.) De som genomgår en troskris kan vara i högre risk för denna rädsla.

Dessutom, de som tror att de har blivit hexade eller förbannade kommer sannolikt att frukta resultaten.

Trots att en tro på magick ibland är ett tecken på oordnat tänkande (irrationell tro) respekterar de flesta terapeuter de religiösa troen hos sina kunder. Behandling för denna typ av fobi innefattar ofta andlig rådgivning såväl som traditionell terapi.

Stage Magic Fear and Phobia

Trots att små barn ofta är rädda av trollkarler, sprider de flesta människor denna rädsla, eftersom de lär sig att skilja fantasi från verkligheten. Ändå är en fobi möjligt vid vilken ålder som helst. Rädslan för scenen magi är ofta, men inte alltid, rotad i en rädsla för magick. Även om du kanske inser att trollkarlen bara är en illusionist, kan du bli rädd när du inte kan räkna ut tricket.

I många fall är det bara att bli utbildad om scenmagi tillräckligt för att lindra rädslan. Även om varje trollkarl sätter sin unika snurr på ett knep, faller de flesta scen illusionerna i en av några grundläggande kategorier.

Förstå hur en enklare version av tricket fungerar kan hjälpa till att lindra ångest i samband med scenen magi.

Geek Magic

Även känd som bizar magi, är geek magi en delmängd av scen magi som blandar traditionella illusioner med dagens freak show-element.

Vanliga delar inkluderar eldspisning, ligger på en säng av naglar och svärdet sväljer. Geek magi kan utlösa andra fobier som rädsla för nålar ( tryanofobi ,) rädslan för skarpa föremål ( aichmophobia ) eller rädsla för blod . Det är alltid klokt att skicka en vän i förväg för att förhandsgranska resultatet för att avgöra om det är troligt att utlösa dina rädslor.

Bottom Line på Rhabdophobia eller rädsla för Magic

Om du inte har en rädsla för magi kan det vara nästan dumt att lära dig om denna rädsla. Men denna rädsla är inte roligt för någon som har en sann magisk fobi. Definitionen av en fobi säger att den särskilda rädslan spelar en begränsande roll i en persons liv.

Med andra ord stör rädslan åtminstone vissa saker i personens liv för irrationella (till de av oss utan rhabdofobi) skäl.

Behandling och hantering

Behandling av fobier innefattar vanligen en kombination av olika terapier. Detta kan innefatta användning av mediciner , alternativa psykoterapi som kognitiv terapi och alternativa behandlingar som hypnos och örtbehandlingar. Coping skills är också extremt viktigt för att hjälpa en person att övervinna en fobi.

källor:

Ollendick, T., Ost, L., Ryan, S., Cariola, N. och L. Reuterskold. Skyll övertygelser och hantera förväntningar hos ungdomar med specifika fobier. Beteendeforskning och terapi . 2017. 91: 51-57.