Fördelarna med journalen: Hur kommer du igång

Fördelarna med journaling har vetenskapligt bevisats. Journaling kan vara ett effektivt verktyg för stresshantering , bearbeta svåra känslor och skapa personlig tillväxt. Här är några tips som hjälper dig att komma igång.

Köp en tidskrift

Detta verkar som det uppenbara första steget. Men vilken typ av journal du köper är viktigt. Du kan välja mellan de vackraste tomma böckerna du hittar, till en mer funktionell anteckningsbok, till din dator.

Om du går med det tomma bokalternativet kan du bestämma mellan fodrade eller tomma sidor, med olika pennor. Använd din bok för att återspegla din kreativitet, eller gå med funktionalitet först. Det är allt upp till dig och din smak.

Ställ in sidan

En av de svåraste aspekterna av journaling är inte journalen själv, utan att hitta tid att skriva. Det är viktigt att blockera cirka tjugo minuter varje dag för att skriva. Många föredrar att skriva på morgonen som ett sätt att börja sin dag, eller före sängen, som ett sätt att reflektera över och bearbeta dagens händelser. Men om din lunchpaus eller någon annan gång är det enda fönstret du har, ta dig tid när du kan få det!

Börja skriva

Tänk inte på vad du ska säga; börja bara skriva, och orden ska komma. Om du verkligen behöver hjälp med att komma igång, här är några ämnen att starta processen:

Skriv om tankar och känslor

Som du skriver skriver du inte bara negativa känslor eller kataloghändelser; skriv om dina känslor, men också dina tankar kring emotionella händelser.

(Forskning visar mycket större fördelar med journaling när deltagare skriver om emotionella problem från en mental och känslomässig ram.) Återupplev händelserna emotionellt och försök att konstruera lösningar och "hitta lektionen". Genom att använda båda aspekterna av dig själv kan du behandla händelsen och hitta lösningar på problem.

Håll din tidning privat

Om du är orolig för att någon annan kan läsa din dagbok, är du mycket mer sannolikt att självcensurera, och du kommer inte att uppnå samma fördelar från att skriva. För att förhindra oro och maximera journaling effektivitet, kan du antingen få en bok som låser eller håller din bok i en låst eller mycket dold plats. Om du använder en dator kan du lösenordsskydda din journal så att du känner dig trygg när du skriver.

Ytterligare tips

  1. Försök skriva varje dag.
  2. Att skriva i minst 20 minuter är idealiskt, men om du bara har 5 minuter skriver du till 5.
  3. Om du hoppar över en dag eller 3, fortsätt bara skriva när du kan.
  4. Oroa dig inte om netthet eller till och med grammatik. Att bara få dina tankar och känslor på papper är viktigare än perfektion.
  5. Försök att inte självcensurera; släpp av "börs", och skriv bara vad som kommer.

    Du kanske också vill prova en tacksamhetsjournalen , en slumpmässig tidskrift eller en målbok .

Vad du behöver