Mot sabotage när du slutar röka

Låt inte något (eller någon) förstöra dina mål

Tidig rökavbrott är ett minfält av rökningstrigger som ofta kan komma från en mängd olika källor. Vi måste lära oss att höra de falska tankarna som dessa triggar snabbt och stoppa dem innan de har en chans att sabotera våra sluta program och leda oss tillbaka till rökning .

Sabotera inte dig själv

När vi slutar röka är vi bräckliga under en tidsperiod. Nikotinberoende har lärt oss att relatera nästan alla aktiviteter i våra liv till att röka, och på grund av detta kommer de flesta av oss att känna sig ofullständiga som synes vid varje tur.

På grund av detta kan vi förvänta oss att en av de största källorna till rökningstryck kommer att komma från våra egna tankar i början, eftersom vi reagerar på bristen på nikotin och den komfort vi brukade hitta i rökningslagen.

Lär dig att lyssna in på dina egna tankar och avvisa de som är osäkra eller skadliga för ditt avsluta program. Byt ut negativa tankar med något användbart och fortsätt.

Till exempel, när du tänker att du saknar rökning, påminna dig själv att du bara saknar nikotin du var beroende av. När du har återställt kommer den längtan att försvinna.

Träna dig själv för att höra din självbedövande inre prata och omdirigera den. Det blir lättare med tiden att göra, och kommer att gå långt mot att hålla ditt sluta program säkert.

De flesta begär att röka är tre till fem minuter långa . Stå upp och ta ett glas vatten eller ta en snabb promenad. Distraktion är ett utmärkt sätt att hjälpa dig att komma ur ditt huvud och slå ner trängseln att röka.

Låt inte andra sabotera ditt slut, vare sig

Det är bara naturligt att förvänta sig vänner och kära att dela i spänningen av vad vi arbetar för att uppnå. Vi vill att de ska förstå hur viktigt och svårt utmaningen att lämna nikotin bakom är för oss. Vi förväntar oss att de förstår.

Det är dock inte alltid hur det fungerar.

Medan vänner och familjemedlemmar oftast är snabba att uppmuntra oss att sluta och är glada och stolta över oss när vi gör det, stöder stödet från människor som aldrig rökt ofta på kort tid. De klappar oss på ryggen varje dag i en vecka eller två, men efter det är det allt men glömt. Vi slutar, eller hur? Tiden att gå vidare då.

De är inte kloka eller oroliga, de får inte det.

De som aldrig känner till det intensiva draget av nikotinberoende förstår inte att varje enskild rökfri dag är en stor seger när vi slutar och att detta fortsätter långt bortom den första veckan, månaden eller ens flera månader.

Det kan vara avskräckande att möta denna brist på förståelse, men ta det inte personligen. Låt det inte avskräcka dig eller undergräva din framgång.

Rökning Buddies-vänner eller fiender?

En brist på entusiasm från icke-rökning vänner och familjemedlemmar kan vara svårt att ta, men den negativa uppmärksamhet våra rökning vänner ibland direkt på oss kan vara direkt destruktiva och skadliga.

Den stora majoriteten av människor som röker vill desperat sluta. De hatar slaveri som kommer med nikotinberoende och huruvida de är oroade eller inte, de oroar sig för de sjukdomar som är förknippade med tobaksbruk.

De flesta aktiva rökare kommer inte att erkänna det här-de kommer att berätta för dig (och själva) att de tycker om att röka , men verkligheten är att de är fasta och de vet inte hur de ska få undan. De känner sig maktlösa för att sparka tobak till trottoarkant.

När vi slutar, tvingas våra rökkamrater att se på huvudet i rädsla och oroa sig för att de håller på att bryta sig för det mesta. Och medan de kan vara riktigt nöjda för oss, kämpar de nästan säkert med en outtalad nivå av svartsjuka eftersom vi har gjort något de kanske vill göra.

Kom ihåg det när någon erbjuder dig en cigarett eller en dra av sig, säger att de inte kommer att berätta om du fuskar.

Eller när de säger saker som "en cigarett kommer inte att skada" eller "du är tvungen att återhämta sig så småningom."

Var inte sårad och låt inte det fresta dig att röka. Anledningarna till att de inte kan vara stödjande handlar alltid om sina egna problem, inte dina.

Och ja, en cigarett kommer att skada .

Värdet av stöd

Medan vi kanske inte hittar den uppmuntran vi behöver från vänner och kära är stöd en integrerad del av ett framgångsrikt avslutat program. Online-support erbjuder ex-rökare ett antal viktiga fördelar:

Hitta ett onlinebibliotek för att sluta röka och sluta läsa. Chansen är att du snabbt ser hur mycket hjälp det kan vara.

Äg det!

Oavsett om vi försöker förlora några extra pund, få vår ekonomi i ordning eller sluta röka, är framgång beroende av vårt engagemang för uppgiften.

Vi kan inte hoppas ha långvariga resultat att förvandla våra liv om vi gör det för någon annan.

Det är först när den förändring vi efter är solidt rotad i vår egen inre önskan att vi är i stånd att lyckas på lång sikt. Låt inte någon skaka ditt självförtroende när du går igenom återhämtningsprocessen.

Sluta röka för dig själv, och resten kommer att falla på plats.