5 Minute Craving Busters

Hur man snabbt bromsar cravings till rök

När du slutar röka, kan det känna att din dag är en lång, kontinuerlig uppmaning till en cigarett. Om du uppmärksammar dig, märker du att de flesta cravings att röka sist bara tre till fem minuter. De tenderar att komma ut ur blocken starkt och minska gradvis tills de är borta.

Det finns två typer av begär som människor upplever under de tidiga rökningstiden.Fysisk begär är din kropps reaktion på nikotinuttag . Du kan känna täthet i halsen eller magen, åtföljd av känslor av spänning eller mild ångest.

Psykologiska cravings utlöses av händelserna i ditt dagliga liv. Som rökare har vi alla hundratals medvetslösa signaler vi ger oss att röka. När du slutar kommer dessa signaler att utlösa rökningstrådar. Aktiviteter som att köra, äta, dricka kaffe eller alkohol eller helt enkelt koppla av kan orsaka rökning för många av oss. Mentala uppmaningar kan och brukar göra samma känslor i våra kroppar som fysiska begär.

Lär dig att övervinna önskemål om att röka

Curb cravings som de kommer, en efter en. Det mest effektiva sättet att göra det är att avbryta ditt tankemönster på platsen. Skift växlar och gör något annat i några minuter. Ändra din verksamhet, antingen mentalt eller fysiskt, och uppmanar att röka kommer att förlora makt och vara borta innan du vet det.

Försök med en av tipsen nedan, eller kom med några egna idéer för att passa situationen du befinner dig i.

Gå på en promenad. Stå upp och flytta. Om du kan, gå ut för en fem minuters promenad. Gör ett varv runt kvarteret eller byggnaden, andas djupt när du går. En liten övning och en förändring av landskapet kan fungera underverk.

Ta en mini mental semester. Blunda. Skapa en plats i ditt sinne som du kan visualisera när du behöver sakta ner och slappna av. Det kan vara en riktig plats eller inte, men visualisera det i detalj och gör det ditt. Gå till denna plats varje gång du gör denna övning så att den blir bekant och bekväm. När du bosätter sig, börja följa din andning och sakta ner det gradvis. Andas djupt in och ut i tre till fem minuter.

Drick ett glas vatten. När tanken på att röka träffar, släng ett glas vatten. Det kommer inte bara att bromsa uppmaningen att röka, det hjälper dig fysiskt. Många av oss är mildt dehydrerade utan att veta det, så det är en bra idé att lägga lite vatten på din kost. Bra hydrering hjälper din ämnesomsättning att fungera effektivare och du kommer att trivas bättre överallt. Vatten är en av naturens finaste sluthjälpmedel; använd det till din fördel.

Gör en lista med anledningar att sluta röka. Att läsa anledningarna till att du hatade att röka och ville sluta är ett snabbt och enkelt sätt att anpassa dina prioriteringar och hålla fast vid ditt slut. Ta fem minuter medan du önskar att du kan röka och verkligen komma ihåg hur du kände när du äntligen bestämde dig för att sluta.

Tänk på orsakerna till varför du tog steget och stubbar ut den sista cigaretten . De är lika sanna nu som de då, men tiden kan mjuka kanterna på dem, medan junkie-tänkande försöker övertyga om att det är okej att röka bara en eller bara för idag.

Ha en bärbar hobby. Hitta något du tycker om gör det enkelt att hämta och lägga ner ett ögonblick. Håll det praktiskt att fylla fem minuters paus här och där. Du kan arbeta ett korsord eller läsa några sidor av en roman. Om du stickar eller virkar, bär ett enkelt projekt runt med dig.

Ta lite stöd. Besök en support för rökningstoppning och gör lite läsning om hur andra hanterar nikotinuttag och de tidiga dagarna att sluta tobaks.

Skicka ett meddelande som ber om stöd och hoppa in för att hjälpa andra som kan kämpa.

När du går utanför ditt eget obehag och fokuserar på att hjälpa någon annan med sin, kan det vara den bästa medicinen i världen. Berätta för dem att de kan göra det och du kommer att ge dig samma meddelande - en win / win.

Räkna dina välsignelser. Ta några minuter att reflektera över alla saker i ditt liv som du är tacksam för. Det är ett enkelt, men ändå kraftfullt sätt att dra sig ur en nedgång och förnya motivationen.

Ät ett hälsosamt mellanmål. När blodsockernivån sjunker kan krävningar att röka verka starkare samtidigt som du inte känner mindre förmåga att hantera dem. Ät något näringsrikt, som en bit frukt, en kopp yoghurt eller en matsked jordnötssmör på ett par kakor. Ta ett glas vatten med ditt mellanmål medan du är på det!

Ring en vän. Ta några minuter att ansluta till någon du bryr dig om. Din ande kommer att lyftas, och ditt sinne kommer att distraheras bort från tankar om att röka. Chansen är att ditt samtal kommer att hänga upp dem också.

Ett ord från:

Gör detta till din mantra: Cravings att röka är inte kommandon .

Hur du väljer att reagera på ett begär kan antingen öka eller minska sin makt över dig. Prova lite omvänd psykologi - i stället för att spänna upp för en kamp när trängseln att röka träffar, slappna av och mentalt luta sig in i det. Låt begäret tvätta över dig och acceptera det som ett tecken på läkning, vilket är precis vad det är. Kravet kommer att gå sin kurs och passera.

Övning gör perfekt med denna teknik. Du kommer antagligen att förstöra dina tänder, men i tid kommer du att upptäcka att du lättare kan driva dessa tankar. Så småningom kommer röka tankar att blekna helt av brist på uppmärksamhet. Dagen kommer när du plötsligt inser att du har gått timmar eller till och med en hel dag utan att tänka på cigaretter. När det händer vet du det hårda arbetet börjar betala.

Ha viss tro och lita på processen att återhämta sig från nikotinberoende . Tusentals människor som inte skiljer sig från dig själv slutar röka framgångsrikt varje dag på året. De har inga speciella egenskaper som du inte har.

Tro på dig själv och var tålamod . Ta den tid du behöver för att läka och lära dig att leva ditt liv rökfritt. Du kommer dit lika säkert som nästa person.