När är den bästa tiden att sluta röka?

Om du röker är chansen att du har ställt frågan: " När är den bästa tiden att sluta röka? " Om du någonsin har uttryckt frågan har du säkert hört svar som "just nu " eller " du kommer sluta när du är redo "men ingen av dessa svar är praktiska. Du är mer sannolikt att bli framgångsrik om du planerar lite förut, och du vill inte vänta tills du står inför ett allvarligt rökproblem som är "redo".

Låt oss titta på hur du kan välja en tid och ett datum för att sluta som ger dig störst chans att lyckas.

Skäl att sluta röka

Vi kommer inte att gå djupt av alla anledningar för att sluta röka, men när du planerar ditt slutdatum är det till hjälp att påminna dig om orsakerna till det du vill göra i första hand.

Det finns stora skäl att sluta, till exempel de många rökningrelaterade sjukdomarna, inklusive rökrelaterade cancerformer. Men ibland är det lättare att tänka på skäl som hjälper dig idag. Vissa av dessa kan inkludera kostnaden. Vad kan du köpa med de pengar du ska spara? Inte bara pengarna för cigaretter, utan de onödiga inköp du gör när du går till affären för ett paket cigaretter.

Eller hur är det med rynkor? Den åldrande effekten av att röka på en persons ansikte och hals framträder ofta före de skrämmande sjukdomarna. Eller kanske hur rökning påverkar dig socialt. Finns det händelser du saknar på, för att du inte kommer få en chans att röka?

Är det svårt för dig att resa med flygplan? Blir du kall eller varm utanför rökning, medan andra är snugglade inuti bekvämt?

Och till och med relationer. Klagar vänner eller familj om din rökning, vilket gör det till en ståndpunkt? Om så är fallet, finner du det svårt att stå upp för dig själv på andra sätt eftersom de har din rökning på listan?

Ju snabbare du börjar med rökning, desto bättre. Varje gång du använder tobak, orsakar det skada på dina inre organ, och det finns inget sätt att veta när toxinerna kommer att utlösa sjukdom. Tobak dödar upp till 480 000 personer i Förenta staterna varje år. Och globalt ökar det antalet till 6 till 8 miljoner liv som förloras varje år från tobaksbruk. Vi vet att 70 procent av rökarna vill sluta och 40 procent har försökt. Det första steget är att ställa in ditt slutdatum.

Välj ett slutdatum för rökning

Livet är upptaget och det kan tyckas att det aldrig är en bra tid att sluta. Eftersom det här är en av de största hindren är det bäst att ställa in datumet direkt. Det är lätt att få sidospår och titta tillbaka på 6 månader och inse att du aldrig följt igenom.

Fortsätt och välj ett datum, men när du väljer ditt val, överväga ditt schema. Lite tänkande och planering hjälper dig att komma igång på rätt fot.

Datum som ska undvikas när du börjar avsluta programmet

Det finns tider som är bättre och sämre för att sluta. Undvik att börja avsluta programmet när du är under extra stress. Vi har alla stress i vårt dagliga liv, men om du står inför ovanligt tryck eller har drabbats av en ny förlust, överväg att ge dig ett litet utrymme mellan händelsen och ditt slutdatum för rökning.

Rökningstoppet tar mycket fokus tidigt, så det är vettigt att flytta ditt slutdatum något om du nyligen har upplevt eller förutse någon av följande situationer:

Som sagt, kom ihåg att som rökare tar det inte mycket att prata oss själva om att komma igång med upphörande, så var försiktig så att du inte undviker att sluta, för att du inte är redo att möta det.

Välj ett meningsfullt datum för att sluta röka

Vilket datum som du avslutat med framgång kommer att vara meningsfullt.

Med det sagt kan du överväga att välja en dag som har speciell betydelse för dig. Detta hjälper dig också att komma ihåg hur länge du har varit en icke-rökare när folk frågar. För de flesta av oss är slut på tobak en känslomässig händelse, och att välja ett datum som har personlig betydelse kan göra det mer betydelsefullt och tjäna som motivation.

Populära slutdatum inkluderar:

Förbereder för ditt slutdatum

Månader och jämn år kan lätt glida undan innan vi äntligen bestämmer oss för att sätta ner våra cigaretter och sluta röka. När du har valt ditt slutdatum, håll dig fast vid det . För att vara redo kan en liten förberedelse gå långt för att säkerställa din framgång.

Att förbereda sig för att sluta röka kan omfatta att lära sig allt du kan om nikotinberoende. Det är också användbart att skriva ner alla dina skäl för att sluta som diskuterats tidigare. Innan dagen kanske du vill tänka på belöningar du kan ge dig själv, såväl som aktiviteter som du kan vända dig till om begäret blir dåligt.

Gå inte undan detta steg om möjligt. Studier berättar att psykologisk förberedelse spelar en stor roll i sannolikheten för framgång med rökstopp.

Sluta röka förnödenheter

Från hårda godis till örtte och mer, samla de sluta rökaförnödenheterna som kommer att underlätta din nikotinberoende och få dig över de svåra första dagarna att sluta.

Bottom Line på Ställ in ett datum för att sluta röka

Nikotinberoende är skrämmande, och rädslan som de flesta av oss känner när vi tänker sluta kan vara förlamande. Låt inte det hända dig. Var seriös, börja planera och ställ in datumet för att göra ditt avsluta program verklighet. Det är värt jobbet. Ditt värdefulla och oersättliga liv är värt det ögonblickliga obehaget och utmaningarna.

> Källa:

> Joly, B., Perriot, J., d'Athis, P. et al. Framgångspriser i rökningstopp: Psykologisk förberedelse spelar en kritisk roll och interagerar med andra faktorer som psykoaktiva ämnen. PLoS One . 2017. 12 (10: e0184800.