Memorera 5 D's för att slå rökningstrådar

Dessa tips hjälper dig att hantera de flesta cravings att röka

Nikotinuttag är en intensiv fas av rökstopp. Det kan innehålla allt från fysiska symptom som efterliknar sjukdomar till känslor av sorg och till synes oupphörliga tankar om att röka. Förstå vad du kan förvänta dig när du slutar röka och ha en plan att hantera de obehag som kommer med tidigt rökuppehåll, håll dig i kontroll och leda till långsiktig framgång.

De fem D's av rökavbrott

De fem D's är en uppsättning verktyg som hjälper dig att snabbt reagera på de flesta rökning som uppmanar dig att möta på en hälsosam sätt. Memorera dem och bli vana att kolla för att se om dina begär som följer med passar in i någon av dem. De fem D's inkluderar:

  1. Fördröja tills begäret att röka passerar. De flesta uppmaningar kommer och går inom tre till fem minuter. Det kan kännas som att din dag är en lång längtan efter att du röker när du slutar först, men sanningen är att rökning uppmanar verkligen är relativt kort varaktighet. De kommer ofta under de första dagarna efter att du slutat röka, men med övning när du väljer andra sätt att hantera dem än att röka, börjar de att blekna.
  2. Distrahera dig själv. Skift din uppmärksamhet bort från tankar om att röka - gå en promenad runt blocket eller arbeta på ett korsord. Distraktion stoppar effektivt den ohälsosamma tanken som möjliggör tankar om att röka. Vänster obekant, dessa tankar kan få dig att spiral nedåt, så försök att vara upptagen.
  1. Drick vatten för att slå begär att röka. Det fungerar överraskande bra. Nikotinuttaget är hårt på kroppen, och bra hydrering hjälper till att lindra de negativa effekterna. Du mår bättre både fysiskt och mentalt.
  2. Djup andning är ett snabbt och effektivt sätt att minska stressen som kommer med tidig rökuppehåll. Stäng dina ögon och andas in långsamt för ett antal av tre, och andas sedan för ett antal av tre. Upprepa och du börjar känna din kropp släppa spänningen som den håller. Stress är lite av ett dubbelkantigt svärd för nya ex-rökare. Vi använde cigaretter för att hantera stressen i våra liv, så när vi slutar, orsakar stress starka uppmaningar att röka för de flesta av oss. Samtidigt skapar de tidiga dagarna att sluta skapa sin egen stress också. Att lära sig hur man hanterar stress på plats är kritiskt, och djup andning gör just det.
  1. Diskutera dina känslor med någon nära dig eller med andra ex-rökare med hjälp av detta supportforum för rökningstopp. Det finns inget bättre för din beslutsamhet än att ansluta till dem som går på vägen längs med dig eller hörs av dem som har lyckats navigera röka.

Att veta vad som kan förväntas bidrar till framgång

När du vet vad du kan förvänta dig från nikotinuttagning och återhämtning från nikotinberoende i allmänhet kan du utveckla en plan för attack för att tidvattna dig när det blir svårt. De fem D's bör vara en del av den planen. Ta ditt slutprogram en dag i taget och lita på att du hittar din väg genom återhämtning från nikotinberoende, precis som andra har framför dig.