7 tips för överlevande av nikotinuttagning

Taktik att hålla sig borta från cigaretter

Nikotinuttag är en kort fas överlag, men det kan vara intensivt. Gör det mer hanterbart genom att ge dig själv kunskap om vad du kan förvänta dig när du går genom de tidiga dagarna av att röka upphör.

1. Granska dina skäl att sluta röka

Många av anledningarna till att vilja sluta röka är vanliga, men några av dem kommer att vara unika för vår egen situation.

Gör en lista på papper och som anteckning på din smartphone. Bär det med dig och lägg till det som fler skäl dyker upp i ditt sinne. Läs det ofta. Din lista är ett värdefullt verktyg för att hjälpa dig att övervinna önskan att röka.

2. Vet när du rationaliserar

Tankar om att röka bara en cigarett kommer att hända när du gör dig igenom de tidiga dagarna av nikotinuttag . I själva verket kan du under den första veckan eller två av rökstoppet känna dig som om du bara tänker på att röka.

Addiction har en ännu starkare håll på dig mentalt än det gör fysiskt. Ditt sinne kommer att vända sig inuti och försöka övertyga dig om att du måste röka igen .

Var beredd på den mentala chatter som följer med denna fas av rökuppehåll. Varje ny ex-rökare går igenom något av det. Förstå att det bara är en del av processen när du återhämtar dig från nikotinberoende och låt det inte kasta dig. För de flesta kommer det värsta att vara över i slutet av din första rökfria månad.

3. Triggar att röka-vara beredd att besegra dem

Fysisk uttag från nikotin utlöser uppmaningen att röka. När nikotin är borta från blodbanan växlar triggers över till de mentala föreningar du har byggt upp genom åren. Från den första koppen kaffe på morgonen till den sista du gör före sängen har rökning blivit en del av vem du är.

Utlösare kommer ofta att uppträda som synes ut ur det blåa och orsaka kraftfulla uppmaningar att röka. Dessa kan få dig att känna att du är tillbaka mitt i fysisk avstängning, även om det inte längre finns nikotin i din kropp.

Med träning kan du bryta ner gamla vanor och skapa nya som är mycket hälsosamma. Prova några av följande idéer för att hjälpa dig att övervinna rökningstriggar:

4. Omgiv dig själv med support

Din förmåga att sluta röka permanent kommer att vara mycket lättare att hålla om du har starkt, positivt stöd runt dig.

Vänner och familj kan vara till hjälp, men de kan inte förstå djupet på vad som slutar röka betyder för dig, särskilt om de aldrig har rökt. Du kan bläddra i ett supportforum för rökuppehåll på nätet. Eller dra nytta av Smokefree.gov-telefonen och levande hjälplinjer.

5. Belöna dig själv dagligen

Varje dag som du slutar rökafri tidigt är en enorm prestation. Du kanske inte tror det, men de minuter, timmar och dagar du sätter mellan dig och den sista cigaretten du rökt arbetar för att stärka din beslutsamhet. Lite i taget lär du dig själv hur man bor utan cigaretter. Hedra den insatsen dagligen för den första månaden eller så, genom att skämma bort dig själv minst en gång om dagen.

Vänta inte på att andra klarar dig på baksidan - gör det själv. Dagliga belöningar behöver inte utarbetas. Något enkelt som att ensam slappna av med en bra bok eller ett varmt bad i slutet av dagen kan gå långt mot att hjälpa dig att känna dig bra om det arbete du lägger på att röka upphör. Om du kan välja belöningar som också hjälper dig att frigöra spänning, desto bättre.

6. Om du vill förändra ditt liv, ändra ditt sinne

Det har sagts att den genomsnittliga personen har cirka 60 000 tankar om dagen. Du kan bli förvånad över att lära dig hur mycket av det du tycker är negativt och riktat mot dig själv. Och värre, många repeterar de självnedbrytande tankarna om och om och om igen. Ditt sinne tror vad du säger det, så uppmärksamma vad du tänker. När du hör en självbedövande tanke dyker upp, ersätt den omedelbart med en som är stödjande. Byt tankar om att jag inte kan med uttalanden av Jag kan och jag är . Ge dig själv positiva signaler.

Till exempel kan du tänka: Allt jag kan tänka på är att röka. Jag kommer aldrig sluta sakna cigaretter. Korrigera uttalandet med något så här: Jag vet att jag saknar cigaretter just nu eftersom jag är beroende av nikotin. När jag återhämtar det kommer jag inte att sakna rökning längre.

Livet du vill börjar med dina tankar. Köp inte i en negativ, självnedbrytande tankegång. Träna din hjärna för att bygga starka slutmuskler för att återhämta sig från nikotinberoende.

7. Tänk på Momentum som verktyg

Du startar ditt avsluta program på dag ett. Du måste uthärda helvete och heckveckor (den första och andra veckan av rökningstopp) och obehagen bortom dem. Varje rökfri dag gör dig starkare och mer lyckad. Vinsterna är förstårbara först, men de händer alltjämt.

Dag för dag bygger du fart som kommer att driva dig framåt med större lätthet när tiden går. Denna momentum kommer att överföras till andra delar av ditt liv. Du använder den för att uppnå andra mål som du en gång tänkt på som ouppnåelig. Du kan alltid göra mer än du tror du kan.

Bonus: Rökningstopp är inte ett lopp

Människor som slutade röka vill ha alla obehag i samband med återhämtning från nikotinberoende för att vara över med snabbt. Det är förståeligt, men inte realistiskt. Återhämtning tar tid , desto mer kan du koppla av och använda tiden till din fördel, desto bättre kommer du att göra.

Var tålamod med dig själv och förstå att du går igenom en helingsprocess som är personlig. Hur lång tid det tar att sätta rökning bakom dig är hur lång tid det tar. Med andra ord, jämför inte dig med någon annan. Lita på processen och ge dig själv den tid du behöver läka helt.