Hur man avlastar arbetsstress efter arbete

Så här håller du jobbstress ur ditt hemliv

Många av oss tar våra jobb hem med oss ​​utan att förstå det. Arbetet kan vara stressigt , men när vi ska vara avkopplande, går vi från kontoret till nästa morgon när vi kommer tillbaka. Vi lät ofta arbetsspänningen sippra i stället för att få ut det mesta av vårt arbete lever. Det finns många anledningar till att vi gör detta, men det finns viktigare skäl till varför vi kan och borde lära oss att sluta.

Läs vidare för att få en större förståelse för hur smarta människor oavsiktligt förstorar arbetsspänningen och hur du kan lämna jobbet på jobbet så mycket som möjligt. Detta kan minska dina stressnivåer och öka din övergripande lycka.

Hur vi tar jobbet hem

Vi tänker på det under vår pendling: Härifrån från jobbet kan vara en tid att njuta av friheten att vara dygnet runt, eller det kan vara dags att rycka om dagens stress , spela upp frustrationer i ditt sinne och tänka om allt som väger på axlarna när du slår vägen förrän du kommer hem. Alltför ofta väljer folk det senare alternativet när den tidigare låter köra hemmet vara en fritt upplevelse - är så mycket mer fördelaktig.

Problemet är att detta kan förstora stressnivåerna så att de är ännu högre efter pendlingshemmet än de var i slutet av arbetsdagen. Om det här låter som om du är, är det dags att ta regeringarna och göra din pendling en tid att skaka av dagens stress.

Under den kommande veckan, försök att verkligen märka dina tankar och vanor när du kör hem om du inte redan är medveten om dem.

Vi väntar om jobbstress till våra älskade: Klagomål om arbete till en älskad är en vanlig tidsfördriv för personer med stressiga jobb. Det känns bra för tillfället men kan ta en vägtull över tiden.

Att hålla känslor uppflammad är inte ett optimalt svar, när vi spenderar vad som kan vara kvalitetstid med nära och kära fokuserade på alla dagens stress, förlorar vi mer av vår dag till arbetsstress. Tydligare, ju mindre tid vi kan spendera klagar på jobbet, ju mer tid kommer vi att ha fokuserat på saker som gör oss lyckliga. I veckan försöker du se hur mycket tid du spenderar på att klaga på jobbet och se om det här är rätt tid för dig.

Vi bekämpar svåra medarbetare: Det är väldigt naturligt att söka emotionellt stöd när det handlar om svåra medarbetare. Men som med arbetsspänningar som ventilerar i allmänhet, kan man fokusera för mycket på den stress som skapas av svåra medarbetare för att beröva oss av glädjen i våra icke-arbetsliv. Om du tycker att du spenderar arbetstider som besätter, spelar upp eller ens tänker på den stress som dina medarbetare tar med på ditt arbetsliv, är det dags att bedöma om det här är det bästa sättet att spendera din tid och bestämma hur man ska sluta om du behöver.

Vi är oroliga över arbetet istället för att slappna av: Om du står inför en tung belastning på jobbet eller har jobbet som kräver stor felsökning, kan det vara svårt att stänga av brainstormingdelen i din hjärna när du lämnar jobbet.

(Det här gäller särskilt för dem som jobbar hemifrån .) Och om det är roligt för dig att hitta lösningar och det inte är för mycket i ditt personliga liv, kan det inte vara ett problem. Det kan vara mer en hobby att tänka på nya idéer för ditt arbete, speciellt om ditt arbete känns mer som en "ringer" till dig, och inte bara ett jobb. Men om du befinner dig stressar eller besvärar över problem på jobbet, är det bäst att lämna den bördan på jobbet. (Oroa dig inte, det kommer vara där när du kommer tillbaka.)

Vi slår oss själv upp över detta
Om allt detta låter lite för bekant, låt det inte stressa dig. Det är ganska vanligt att stressa om arbete när du inte är på jobbet, så skyll inte på dig själv.

Fokusera istället på hur man ska rusa av stress och njuta av ditt liv när du inte är på jobbet.

Hur man lämnar arbetsstress på jobbet

Tie Up Loose Ends innan du lämnar: Ett av de första och bästa sätten att lämna arbetsspänning på jobbet är att förbereda dig innan du lämnar. För att skära ner på felsökning efter timme, förbered dig en handlistor för dig själv när du kommer tillbaka nästa dag. Detta kan låta dig komma in och känna dig fokuserad, och det kan låta dig lämna och känna att saker tas om hand så mycket som de kan vara fram till i morgon.

Om du är benägen att stressa om olösta problem när du kommer hem kan du till och med ta det ett steg längre och skapa en lista över möjliga lösningar på eventuella problem som du tror kan följa dig hemma. då kan du påminna dig själv om att du har tänkt på det så mycket du kan, och nu måste du tänka på saker och sova på den. Saker kommer att bli tydligare när du kommer till jobbet igen imorgon. Att veta detta kan hjälpa dig att lämna saker där.

Skapa en post-work ritual: Precis som det hjälper barnen att slappna av och gå och lägga sig när de har en sömnritual, är det ett bra sätt att hjälpa dig att varva ner efter en stressig arbetsdag. Ännu bättre kan det vara ett sätt att skapa en mental vana att slappna av ditt sinne och släppa arbetsstress efter en lång arbetsdag.

Din rutin kan bestå av något enkelt som att ta ett djupt, renande andetag när du går ut och avsiktligt påminner dig om att du nu har lämnat arbete både fysiskt och mentalt. (En kampsportmästare rekommenderar att du tar ett djupt rensande andetag, skakar ut dina extremiteter och lämnar mentalt bort dina bördor vid dörren.) Det kan innebära att du mentalt går över det du ser fram emot under resten av kvällen eller textar en älskade en och fokusera din uppmärksamhet på ditt liv. Experiment och se vad som passar dig bäst. Vad som helst för dig, gör det till en vana och fortsätt att göra det.

Njut av ditt pendlingshem: Resan hemifrån jobbet kan vara stressigt om du fortsätter att spela dagens stress, eller låta trafik spänna ut dig ännu mer. Med viss planering kan du göra din pendling hem till en upplevelse du ser fram emot snarare än ett annat hinder att övervinna innan du kan koppla av. Ett sätt att maximera din pendlingstid är att lyssna på ljudböcker, antingen fiktion (för skojs skull) eller nonfiction i ett område där du vill växa.

Lyssna på musik är också en känd strategi för stressavlastning, och en enkel att göra medan du sitter i ett slutet utrymme. Mentalt att räkna allt du måste vara tacksam för kan inte bara få tiden att gå men kan få dig till en mer positiv sinnesstämning och pröva dig att uppskatta dina nära och kära mer när du kommer hem till dem.

Vad gör du när du kommer hem

Skapa en lugnande hemmiljö för dig själv: Eftersom vi spenderar så mycket av våra arbetstimmar hemma är det viktigt att ha en hemmiljö som lugnar din stress snarare än en som gör att du känner dig mer stressad och trött än vad du borde. Eftersom rodret har en subtil men mycket verklig effekt på våra stressnivåer, lönar det sig att avklara så regelbundet som möjligt. Här är några andra viktiga strategier för att skapa en avkopplande hemmiljö. Om ditt hem är en oas från stress, är det lättare att låta arbetsspänningen smälta bort när du kommer dit.

Behandla dig själv: Tänk på de små behandlarna i livet som lägger ett leende på ditt ansikte och få fler av dem till din dag. Dessa små lycka-boosters, kända som "nöjen" av psykologer, kan lyfta ditt humör på ett mätbart sätt och minska stress i processen. Det kan vara en kopp te, din favoritkomedi, en lång promenad med en älskad, ett lugnande bad eller något annat som ger dig lite glädje. Försök att blanda dem så att de har lite nyhet till dem och du kommer att njuta av dem ännu mer. Du förtjänar det.

Odla Mindfulness: Forskning visar att de som har ett uppmärksamt perspektiv kan koncentrera sig på nuvarande ögonblick och vrida sitt fokus bort från tidigare stress eller oro över framtiden. Detta innebär en större förmåga att låta arbetsspänningar stanna kvar på jobbet och njuta av den tid du har varje kväll och helg för att bara njuta av livet. Att öva med övningsövningar kan öka din förmåga att behålla det här ögonblicksperspektivet, så de rekommenderas starkt för att lindra stress efter stress samt för att bygga motståndskraft mot stress i allmänhet.

Få stöd: Om du behöver prata om de saker som stressar dig på jobbet innan du kan släppa dem, hjälper det att få en stödjande person som kommer att lyssna och hjälpa dig att släppa på stressen. (Beroende på vad som hjälper dig mest kan det här vara någon som validerar dina känslor och hjälper dig att fokusera på, som hjälper dig att brainstorma och felsöka, eller vem låter dig ventilera och göra dina frustrationer till skratt.)

Enlisting stöd kan också innebära att någon att försiktigt påminna dig om att fokusera på dina tankar och energi om du börjar bli förkrossad av stressiga tankar om arbete. I slutändan, om du känner dig överväldigad av arbetsstress kan hjälpmedel hjälpa dig att prata med din läkare om stress eller hitta en bra terapeut som kan hjälpa dig att komma till rätta med strategier som fungerar eller en ny plan.

Gör din Non-Work Time Count: Slutligen är ett av de mest roliga och effektiva sätten att lämna arbetsspänning på jobbet att verkligen fokusera på att göra resten av ditt liv någonting värt din uppmärksamhet och engagerande nog att tänka på stress om du behöver det. Det innebär att skapa tillräckligt balans i ditt liv för att inkludera fritid och fritidsaktiviteter. Det innebär att odla friska relationer för att hjälpa dig att känna dig uppfylld och ta bort dig från stress. Det innebär att skapa hälsosamma vanor för att lindra stress, liksom att sätta upp mål som exciterar dig och går för dem. Eller ibland kan det helt enkelt innebära att du njuter av nuet, oavsett vad du råkar göra i det ögonblicket.