En lista över resurser om social ångestsyndrom

För dem som hanterar symtomen på social ångestsyndrom (SAD) kan resurser som självhjälpsböcker eller videor vara användbara vid hantering av det dagliga livet. Du kanske också är intresserad av hur SAD är porträtt i media eller om diskussionsgrupper eller forum som du kan gå med. Här är en lista över olika typer av resurser för dig att lära dig mer om social ångestsyndrom.

1 - SAD Diskussionsforum

Diskussionsforum för socialt angst är ett bra ställe att komma igång med att prata med andra människor som hanterar samma rädslor och oro som du. Populära forum är Social Anxiety Support och Social Fobi World. Om du aldrig har besökt ett forum om social ångest, hittar du en välkomnande grupp människor som förstår den unika erfarenheten som du går igenom.

Mer

2 - Supportgrupper för social ångestsyndrom

Stödgrupper för social ångestsyndrom är platser där personer med liknande problem med social ångest kan träffas, koppla och lära av erfarenheterna från varandra. Supportgrupper kan ske personligen, via telefon eller i chattrumsformat. Typ av stödprogram kan också vara oövervakad eller ledad av någon med yrkesutbildning i psykiska problem. Här är en lista över supportgrupper som kan intressera dig.

Mer

3 - SAD självhjälpsböcker

Självhjälpböcker om social ångestsyndrom är ett bra alternativ för dem som letar efter ett alternativ att försöka hemma för att klara av ångest. De är också användbara som tillägg om du redan har fått behandling för social ångestsyndrom. Här är en lista över populära självhjälpsböcker som du kanske vill överväga nästa gång du går till bokhandeln.

Mer

4 - Säkerhetsböcker för social kompetens

Förutom traditionell behandling för social ångestsyndrom, som medicinsk behandling eller kognitiv beteendeterapi (CBT), kommer vissa människor att få utbildning i social kompetens. Oavsett om du har svårigheter med sociala situationer på grund av bristande kompetens eller på grund av överväldigande ångest kan utbildning av social kompetens hjälpa till. Här är en lista över självhjälpsböcker som kan hjälpa till att förbättra dina sociala färdigheter.

Mer

5 - Barnböcker om Shyness

Även om det kanske inte är omedelbart uppenbart, är barnböcker om blyghet ett bra sätt att introducera ämnet social ångest hos ditt barn. Om du oroa dig för att din förskolebarn är alltför blyg, försök läsa en av dessa böcker med honom för att börja prata om hans känslor. Även om skönhet i barndomen inte nödvändigtvis förutsätter social ångest i vuxen ålder är det alltid bra att ha öppna kommunikationslinjer om känslor med dina barn.

Mer

6 - Sånger om social ångestsyndrom

Även om du kanske inte vill bli påminnad om dina problem med social ångest, har musik ibland makt att läka. Här är en lista med låtar som har länkar till SAD. De sträcker sig från ballader till hårdrock och inkluderar allt däremellan.

Mer

7 - Citat om social ångestsyndrom

Citat har befogenhet att upplyftas och ge mening till händelser i det dagliga livet. Kanske har du läst ett citat som du identifierat med eller som ändrat hur du tänkte på någonting. Här är en lista med citat om social ångest och relaterade ämnen. Vissa är positiva och vissa är negativa. Det vanliga temat är att social ångest fortfarande är ett problem som är mycket missförstått.

Mer