Online support för panikstörning

Hitta stöd via Internet

Det är nu vanligt att använda Internet för många olika ändamål. Från att betala dina räkningar, för att hitta ett datum och allt däremellan är det inte så mycket att du inte kan gå online längre. Människor med psykiska tillstånd kan också använda Internet för att bygga upp stöd.

Visste du att många panikstörningar drabbas av internetkällor som ett sätt att bekvämt koppla samman med resurser som kan hjälpa till att hantera detta tillstånd?

Du kan bli förvånad över att hitta den mängd information och support som är online. Läs vidare för att upptäcka hur du kan använda internet för att hitta stöd för panikstörningar.

Online rådgivning

Traditionell rådgivning innebär att man regelbundet träffar en terapeut för att diskutera nuvarande symptom och framsteg. I session förväntas du prata om dina kampar, känslomässiga problem och triumferar över panikstörningar. Mellan sessionerna kan din terapeut fråga dig om att slutföra "läxauppdrag" som att utöva avslappningsteknik eller tidskriftskrivning . Varje möte diskuterar hur du har förbättrats tillsammans med planer på att hantera hinder för din mentala hälsa.

Under de senaste åren har internetrådgivning ökat i popularitet som ett sätt att dra fördel av rådgivning samtidigt som det är bekvämt att stanna hemma. Genom det här formatet kan du kanske leva chatt eller till och med videokonferens med en professionell terapeut.

Uppdrag kan diskuteras och bytas via e-post och du kan få kvalitetsvård genom bekvämligheten i ditt hem.

Förutom bekvämlighet erbjuder online-rådgivning förmånen, eftersom du kan diskutera dina symptom med en terapeut som ligger långt ifrån du bor. Det finns också många cons av internet rådgivning.

Till exempel kan det vara svårt att växa rapport genom detta format, vilket är lika viktigt för behandling som du förväntas öppna upp om djupt rotade problem. Dessutom kommer många försäkringsbolag inte att täcka dessa tjänster och det är fortfarande mycket debatt om hur säkra dina sessioner är när de genomförs på nätet.

Internet supportgrupper

Det finns några online supportgrupper eller forum som kan hjälpa dig att dela med andra som också hanterar en ångestsyndrom. National Association for Mental Illness (NAMI) erbjuder online diskussionsgrupper där du kan lära dig mer om ditt tillstånd samtidigt som du utvecklar relationer med andra som kan dela med dig av dina erfarenheter. Du kan också hitta grupper på Facebook, där medlemmar kan lägga upp uppdateringar, dela resurser och erbjuda varandra stöd. Många gånger är dessa grupper privata, men du kanske kan gå med genom att helt enkelt lägga in en förfrågan.

Förutom att delta i onlinegrupper och forum kan du också använda internet för att hitta lokala supportgrupper. Hemsidor som NAMI och The Angst & Depression Association of America (ADAA) har båda online-kataloger som kan hjälpa dig att hitta dessa grupper i dina områden. Listade på dessa webbplatser kan vara mer generella stödgrupper, som grupper för de som diagnostiserats med ångeststörningar.

Andra grupper kan vara mer specifika, till exempel för nära och kära personer med psykisk sjukdom, träningsförmåga eller sorg.

Hemsidor med resurser

Förutom stöd från andra finns det också många tillförlitliga webbplatser som kan ge dig viktig information om panikstörningar. .com erbjuder mycket värdefull information om panikstörningar, diagnos och behandling. Många andra webbplatser ger också information om tecken och symptom på psykiska sjukdomar, tillsammans med fakta om behandlingsalternativ .

Online kataloger

Hemsidor och online support kan inte ersätta värdet av personlig hjälp.

Om du eller någon du älskar försöker hantera panikstörning är det viktigt att söka professionell hjälp. Genom online-kataloger som Psykologi idag eller GoodTherapy.org kan du söka efter licensierade och utbildade terapeuter i ditt område. Du kan även filtrera din sökning för att bara inkludera de yrkesverksamma som specialiserar sig på ångeststörningar, bära din försäkring och till och med ditt könsbestämning hos leverantören.