7 tips om hantering av datorstress och frustration

Skydd mot datorstress

Eftersom våra livsstilar blir alltmer beroende av teknik - med ökande popularitet hos internetbanker, telekommunikation och personliga webbplatser, och alla från de allra unga till de allra flesta använder sociala medier - det är oundvikligt att saker kommer att gå fel. Detta faktum bekräftas av forskning: Enligt en studie med ett representativt urval av över 1000 amerikaner spenderar 65% av konsumenterna mer tid med sin persondator än med sin make, och den vanliga användaren har i genomsnitt en datorproblem varje gång fyra månader och slösar omkring 12 timmar varje månad och försöker fixa cyberolyckor.

(Undersökningen har beställts av SupportSoft och bedrivs av Kelton Research, ett branschforskningsföretag.) Oavsett orsaken till din datorstress kan följande rekommendationer hjälpa dig att minimera eller undvika frustration:

Var redo

Det här är Pojke Scouts motto av en anledning: det är sage råd. När man arbetar med datorer är många av oss lite skrämmande, som bara vill lära sig mycket grunderna och hantera de tekniska sakerna så lite som möjligt. Medan detta är förståeligt kan du spara dig själv på vägen genom att lära dig muttrarna och bultarna på hur dina system fungerar genom att läsa manualerna och kanske en bok eller två på datorer.

En annan viktig del av att vara förberedd är att ha rätt sinnesro: inse att det finns stor risk för fel när man arbetar med datorer och förväntar sig några få knuffar i vägen. Perfectionists kan speciellt slå sig upp över oväntade datorproblem, men accepterar att vägen oundvikligen kan ha några stötar (och att veta hur man navigerar de stötarna) kan hålla ditt blodtryck nere.

Investera i det bästa

När du kan välja din utrustning (det är inte programvara som ditt företag väljer för dig) är det en bra idé att investera i den bästa (inte bara den billigaste) mjukvaran och hårdvaran. Precis som att ha en bekväm sovsituation är viktig för det tredje av ditt liv som du borde spendera i sängen, nyare och snabbare är bättre när det gäller att spara tid och krångel, speciellt för dem som använder sina datorer ofta (vilket inkluderar majoriteten av oss).

Pengarna du kan spara genom att klippa hörn är inte värda det på lång sikt om du skapar en mer frustrerande daglig situation för dig själv med en långsammare och mindre pålitlig dator.

Back Up - Ofta

Om du inte redan har arbetat med rutinen är det viktigt att du börjar säkerhetskopiera dina filer regelbundet (jag rekommenderar en gång i veckan), så att du inte kommer att förlora mycket av ditt värdefulla arbete om du stöter på stora svårigheter . Eller ännu bättre, sätt din dator upp till säkerhetskopiering automatiskt! Det är en engångsinsats som kommer att spara dig gott om arbete i framtiden och ge dig lugn och ro.

Få enkla svar

Mycket av datorns stress som uppstår genom att hantera tekniska problem stammar från att inte förstå hur man åtgärdar problem. Lyckligtvis kan du få snabb och enkel rådgivning online. Hitta en webbplats som du litar på, som ägnas åt att dela pålitlig information om PC Support och Mac, där du kan hitta svar och support. Att ha information och stöd är en del av att vara förberedd.

Få pålitlig hjälp

Detta är en annan del av ditt beredskapssäkerhetsnät. Ibland är det svårt att använda tekniskt stöd via telefon eller online eftersom du inte vet vad du har att göra med, förstår inte de använda termerna, eller är i grunden stubbet om hela processen.

En resurs som jag har hittat som kan vara till stor hjälp i denna situation är en webbplats som heter support.com. De kan få åtkomst till datorn på distans, vilket sparar dig från att behöva ta den överallt, tolka problemet själv eller bugga din familj eller vänner för att hjälpa dig att fixa datorn igen! De är relativt billiga och mycket användarvänliga: du kan få hjälp omedelbart, kostnadsfri diagnos, garanterat arbete, och de som hjälper dig är vänliga och förstående (snarare än nedslående eller svåra att kommunicera med).

Håll det bekvämt

Vi glömmer ofta att det är fysiskt obekväma kan lägga ganska lite på våra stressnivåer.

Därför är det viktigt att hålla ergonomi i åtanke när du installerar datorns station, liksom andra faktorer som bakgrundsbrusnivå, integritet och jämn belysning.

Practice Stress Management

En del av intensiteten av datorstress innebär den uppbyggda spänningen hos en spänd kropp. Om du kan ta några minuter för lite djup andning eller en kort promenad för att få lite frisk luft, kommer du att hitta dig själv mer avslappnad och kunna hantera den potentiella frustrationen av det enstaka oundvikliga datorns olycka. Också glöm inte att upprätthålla relationer och ta tid att ansluta sig till människor i verkligheten för att undvika att känna sig isolerade, vilket också bidrar till stress.