Varför Tomma Nästare behöver hålla planering och drömmer

Dagen då ditt sista barn lämnar hemmet, oavsett om det är för college, ett jobb, ett äktenskap eller någon annan anledning, är lika stor för en förälders liv som det var när du välkomnade din första barn i ditt hem. Hur du tänker på dig själv och de prioriteringar du har - att vara förälder och sätta dina barn först - är inte längre vem du är eller hur du behöver tänka på ditt liv.

Tom häckning är slutet på en fas i ditt liv, men det är också en spännande ny början.

Planering för framtiden

Det är möjligt att du tittar på ditt tomma bo och känner dig ledsen och deprimerad , saknar dina barn fruktansvärt och önskar att du kan gå tillbaka och göra det hela igen. Istället för att önska vad det var, är det dags att börja planera och drömma om vad som ska komma. Om du är en ny tomare, ge dig själv tid att justera och känna förlusten av din dagliga glädje att höja dina barn - men börja tänka på vad du vill göra nästa.

Många tomma nestrar vet inte vart de ska börja fylla den tid de hade ägnat sig åt sina barns vård. Ett bra ställe att börja är att titta tillbaka till när du var ett barn och vad du tyckte om att spela. Kanske du älskade att rita eller tillbringade timmar skapa färgglada bilder i färgböcker. Kanske var du alltid först i linje med auditionen för en skolspel.

Du kanske har älskat att spela kickboll eller tennis. Du kan ha skapat utarbetade berättelser om dina dockor eller fyllda djur. Varför inte kolla på dessa aktiviteter och plocka upp en pensel, volontär på en lokal teater, ta några tennislektioner eller skriva en novell?

Komma ut i världen

Föräldraskap kräver mycket tid i och runt hemmet och samhället.

Du har nu flyttat från att vara planerad och engagerad varje dag. Nu är det en bra tid att komma ut och se världen. Nu kan du gå på långa föreställda resor utan att oroa dig för barnomsorg. Semester behöver inte tas med barnens skolans ansvar i åtanke. Helger, som kan verka tomma och oändliga utan barns aktiviteter att delta eller planera för, kan nu vara en tid att utforska lokala områden som du inte har besökt före, eller ta en dagstur någonstans du alltid velat se.

downsizing

Planering för framtiden som en tom boj kan tyckas överväldigande och omöjligt att föreställa sig. Ditt stora familjehem kan bli ett museum av ditt förflutna utan några förändringar. Du kan vara intresserad av nedsättning, eller du kanske bara vill fräscha din inredning lite. Hur som helst, är processen att reimagining ditt bostadsområde inte bara spännande men också ett bra sätt att flytta ditt tänkande från en förälders liv till livet för en tomare. Om inget annat borde du stänga dina barns sovrumsdörrar ett tag och öva att gå förbi dem utan att känna sig blå. Downsizing är ett underbart sätt att inte bara släppa bort någon av smärtan av tomt boskap genom att lämna familjen hem och bo någonstans ny, men det kan också frigöra ekonomier för att du ska kunna driva andra intressen.

Du kanske vill köpa en RV eller en segelbåt, eller du kan bara vilja lägga pengar för din pension. Vad du än vill göra är det spännande att kunna planera för vad du vill hända, inte vad dina barn behöver.

Innan vi har barn föreställer vi oss hur våra liv kommer att vara som vi lyfter våra familjer. Vi vet att det finns en tidslinje av händelser - från barn till småbarn, förskola till grundskolan, mellanskolan till gymnasiet till högskolan. Många av oss - de flesta av oss - ser inte livet förbi när vi tänker på framtiden - men det finns fortfarande mycket tid och många möjligheter framför oss.

Livet efter att ha tagit barn kan vara lika uppfyllande, spännande och glad som du vill att det ska vara - det tar lite dröm och lite planering för att få det att hända.