Vad är symtomen på generaliserad ångestsyndrom?

Alla upplever ångest vid någon tidpunkt. Ibland stress och oro över relationer, skola, arbete, pengar och hälsa är bara en vanlig del av livet. För personer med generaliserad ångestsyndrom kan man dock bara tänka på vardagliga händelser resultera i allvarliga känslor av nöd och ångest.

Ta en närmare titt på vad generaliserad ångestsyndrom är och hur den behandlas.

Vad är generaliserad ångestsyndrom?

Vissa ångest och oro är normalt. Dessa normala mängder ångest kan faktiskt hjälpa dig att reagera på hot och känna dig motiverad för att få saker gjort. Emellertid kan överdriven oro och ångest indikera en sjukdom som kallas generaliserad ångestsyndrom.

Allmänt ångestsyndrom (GAD) är en långvarig och överdriven oro som har få eller inga specifika källor. Personer som lider av GAD beskriver ofta att de känner sig oroade, oroliga, nervösa och oroliga. För att kunna diagnostiseras måste dessa känslor vara ihållande närvarande i en period av sex månader eller längre.

Vem är påverkad av allmänt ångestsyndrom?

Enligt amerikanska ångest och depression, upplever mer än 6,8 miljoner amerikanska vuxna, eller 3,1 procent av befolkningen, generell ångestsyndrom under ett visst år.

Mer än dubbelt så många kvinnor än män lider av sjukdomen.

Medan sjukdomen kan inträffa när som helst under hela livslängden uppstår det oftast någon gång mellan barndomen och medelåldern. GAD uppstår ofta tillsammans med ett annat problem inklusive andra ångestsjukdomar, missbruk eller depression.

Det finns några bevis på att genetik spelar en roll i utvecklingen av GAD.

Medicinska tillstånd som hypertyreoidism, som behandlar allvarlig sjukdom och stress kan spela en roll för att orsaka GAD.

Symptom på generaliserad ångestsyndrom

För att kunna diagnostiseras med GAD, måste känslorna av överdriven ångest förekomma oftare än inte under en period av minst 6 månader. Förutom att det är svårt att kontrollera dessa känslor av oro, måste dessa känslor orsaka signifikant försämring på ett eller flera områden av funktion som skolan, arbetet eller det dagliga livet.

Några vanliga symptom på generaliserad ångestsyndrom är:

Behandlingar för generaliserad ångestsyndrom

> Källor

> American Psychiatric Association. Diagnostisk och statistisk manual för psykiska störningar (femte upplagan). Washington, DC: American Psychiatric Association; 2013.

> Angst och Depression Association of American. Fakta och statistik.