Vad kan man förvänta sig av symptom på heroinavdrag

Och hur man känner sig bättre

Om du har använt heroin ett tag, oavsett om det är ett vanligt mönster, i binges eller om du har blivit beroende , kanske du vill veta vad du kan förvänta dig om du slutar ta heroin och börja ha heroinuttagssymtom.

Om du har blivit beroende av heroin, kommer du sannolikt att uppleva några abstinenssymptom när du slutar, men uttag kan också ske efter kraftig användning.

Den initiala uppkomsten av heroinuttag kan variera i tid och intensitet, och även om typiskt uttagssymptom börjar 6-12 timmar efter den sista dosen, toppar inom 1 till 3 dagar och gradvis sänks över 5 till 7 dagar. Vissa användare upplever emellertid några veckor eller månader med abstinenssymptom, känd som post-akutavtagningssyndrom (PAWS).

Alla erfarenheter av heroinuttag är olika, men det finns vissa vanliga funktioner som beskrivs här.

Tänk på att bli hög på heroin när du tar ut ett lån - du får ett förskott på några bra känslor medan du är hög, men då är du saddlad med en skuld av samma känslor under kommande nedtagning. Detta kallas en rebound-effekt och ingår i din kropps sätt att upprätthålla homeostas . När du har betalat "skulden", kan du känna dig bra igen naturligt.

Heroin Cravings

De flesta som dra sig ur heroin upplever en stark önskan att ta mer heroin.

Detta är känt som krävande begär och begär är vanliga bland personer som dra sig ur många beroendeframkallande ämnen. En del av begäret drivs av önskan att minska symtomen på heroinuttag, och en del av det är en önskan att återuppleva njutningen av heroinhöjden.

Humörförändringar

Känsla deprimerad, ängslig eller irriterad, även känd som dysforisk humör, är en vanlig del av heroinuttaget och är skulden för euforin du upplevde under heroinhöjden.

Även utan ett traumatiskt förflutet, skulle dessa humörförändringar förväntas, men många människor som använder heroin kommer i kontakt med långsubstanserade känslor relaterade till tidigare missbruk när de kommer från drogen. Detta är en av anledningarna till att det är viktigt att ha emotionellt stöd medan du går igenom uttag. Även om dessa känslor ofta är intensiva vid heroinuttag, tenderar de att bli mindre intensiva när uttagningsskedet är över. Om du drar i en behandlingsanläggning, utnyttja det erbjudna stödet och försök att få hjälp med att ordna dig i samhället när din vistelse är över. Om känslan av depression eller nöd inte övergår bör du se din läkare för lämplig behandling.

Värk och smärtor

En del av hur heroin fungerar är att blockera kroppens smärtvägar. När du drar ur heroin är det en rebound-effekt, och du känner dig sur, särskilt i rygg och ben, och känner dig mer känslig för smärta.

Överdriven kroppsvätskor

När du går genom heroinuttag kan du uppleva en överproduktion av kroppsvätskor, som svett, tårar och en rinnande näsa. Du kan också märka att dina hår står på slutet. Precis som med andra fysiska abstinenssymptom är detta en del av din kropp som balanserar sig.

Diarré och magbesvär

En normal reaktion av kroppen mot heroinavdrag är diarré eller lösa, vattna och frekventa tarmrörelser. Dessa kan åtföljas av magbesvär som orsakas av spasmer i matsmältningssystemet. Obehaget av diarré i magont och rädsla för att ha olyckor gör det svårt att gå igenom din vanliga rutin.

Illamående och kräkningar

Även om dessa symtom är störande är illamående och kräkningar normala aspekter av heroinuttaget. Det bär dig ut, får dig att känna dig mycket obekväma, tar dig av maten och håller dig nära till badrummet.

Feber

En feber är en upphöjd kroppstemperatur. Kroppstemperaturen varierar från en individ till en annan, liksom faktorer som tid på dagen och menstruationscykeln, men i allmänhet anses en temperatur på 99 till 99,5 F (37,2 - 37,5 C) vara en feber hos vuxna. En feber är på ett sätt din kropp kämpar mot sjukdomar eller infektioner, men när du går igenom heroinuttaget, är feber inte ett användbart syfte vid bekämpning av infektion, så det är osannolikt att det blir skadligt att vidta åtgärder för att kontrollera det.

Sök omedelbart läkare om temperaturen överstiger 103 F (40 C) och inte kommer ner med behandling eller om du har allvarlig sjukdom, till exempel hjärtproblem, sicklecellanemi, diabetes, HIV eller cystisk fibros , eller om du har beslag.

Rastlöshet och sömnproblem

Människor som går genom heroinuttaget upplever ofta rastlöshet, vilket tillsammans med ångest och sömnlöshet kan få dig att känna dig ganska upprörd. Heroinuttag ger ofta sömnproblem, särskilt sömnlöshet (har svårt att sova eller somna). Gåsning är också vanligt.

Medicinsk hjälp

Medan många människor får adekvat medicinsk hjälp under heroinuttag, gör vissa inte av olika skäl. En anledning är att de kanske inte tror någonting kan hjälpa dem att känna sig bättre än mer heroin eller opiater. Men läkemedel kan ordineras som kommer att bidra till att minska obehag av heroinuttagssymtom, så om möjligt, se en läkare så snart som möjligt före eller efter att behandlingen medgått.

Även om akupunktur har rapporterats att ibland dra nytta av personer som dra sig ur metadon behövs mer forskning för att definitivt rekommendera det som en behandling.

källor:

American Psychiatric Association. Diagnostisk och statistisk handbok för psykiska störningar Femte upplagan (DSM 5). American Psychiatric Association. 2013.

Rättvisa institutet i British Columbia. Substance Use / Misuse Certificate Program. Victoria, BC. 2001.

> Lin, Shih-Ku, Pan, Chun-Hung, & Chen, Chia-Hui. En dubbelblind, placebokontrollerad test av dextrometorfan kombinerad med klonidin vid behandling av heroinuttagning. Journal of Clinical Psychopharmacology 34 (4): 508-512. 2014.

Wesson, MD, D. Avgiftning från alkohol och andra droger. Behandlingsförbättringsprotokoll (TIP) Series 19. US Department of Health and Human Services, Rockville MD. 1995.

> Zhang, Y., Xu, W., Song, X., Zhang, Y. & Chen, L. Akupunktur med metadon för heroinavdragssyndrom: En metaanalys av randomiserade kontrollerade studier. Journal of Acupuncture och Tuina Science , 14: 55-63. 2016.